Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 194
  • 809
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Онколога ми каза, че в последствие се появяват. Незнам как е било при вас, но на мен тези странични реакции ми бяха спестени. При въпроса какви последици да очаквам отговор: зачервяване, сърбеж, пигментация. За тея гадории никой нищо не спомена. Малко ме вбесява това.
Олив, възможно е да си нямала тогава.
От Доцетаксела мен ме боляха костите /кокалаците както обичам да казвам/. При мен гадене, отпадналост, започваха точно 24 часа след вливката. Гаденето с обичайните медикаменти го контролирах. След 4-5 дни бях добре.

# 211
Здравейте дами, желая успех на всички с пет скенера и добри резултати. 🤞🍀
Аз също започвам с Досетакцел след няколко дни и хич не ми се мисли 🥺

# 212
Спокойно момичета,
Понеже съм минала и червената и бялата терапия, мога да кажа, че червената е по-гадна от гледна точка на позиви за повръщане. От бялата въобще не съм имала подобни странични ефекти. Но от Доцетаксела чувствах невероятна умора, нещо като перманентна мускулна треска, болки в ставите, както е написала Янис и много силни болки в мускулите и сухожилията.

# 213
  • Варна
Момичета големи палци и от мен , и хубави резултати ,
аз в понеделник ще започвам лъчето ,  днес ми се обадиха , и като ви чета ме хваща шубето ,
мисля да ходя да търся мазилото което Зори качи в групата , нещо друго мога ли да приемам или мажа за да намаля външните и най вече вътрешните поражения , или нещо за да си поддържам показателите ?  
Кои показатели при вас бяха ниски , хемоглобин , левкоцити или .....?
По време на химийте  - 8 на брой  всички показатели ми бяха  добре , дано и сега да нямам проблеми

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 15:53 от Муцито.

# 214
Здравейте момичета, как и кога подадохте документи за ТЕЛК? Сега съм на химиотерапия.

# 215
  • Русе
Меги, трябва да приключиш с процедурите и болничните, и тогава.
Кажи от кой град си за да те упъти някоя дама.

# 216
Здравейте момичета, как и кога подадохте документи за ТЕЛК? Сега съм на химиотерапия.
От София съм.

# 217
Момичета големи палци и от мен , и хубави резултати ,
аз в понеделник ще започвам лъчето ,  днес ми се обадиха , и като ви чета ме хваща шубето ,
мисля да ходя да търся мазилото което Зори качи в групата , нещо друго мога ли да приемам или мажа за да намаля външните и най вече вътрешните поражения , или нещо за да си поддържам показателите ? 
Кои показатели при вас бяха ниски , хемоглобин , левкоцити или .....?
По време на химийте  - 8 на брой  всички показатели ми бяха  добре , дано и сега да нямам проблеми

Муци, голямо шубе ме гепи и мен. Още вчера на първата процедура припатках, а днес преди втората получих нервни тикове. При мен кризите идват от факта, че стоя в помещението сама. (то е ясно, че няма как при радиационно излъчване да има и друг човек).
За двата курса, които минах, все още нямам поражения. Нашият апарат ще бъде в профилактика няколко дни и следващото ми лъче ще е чак в понеделник.
Моето лъче уж също щеше да почне в понеделник, но тогава ми направиха само скенер и ми разчертаха с фулмастер нещо като координатна система на кожата, по която позиционират пациента винаги по един и същ начин на апарата.
Една дама тук от форума ми препоръча крем BIAFIN. Той не се продава в България, разработен е от Джонсън и Джонсън и е специално за слънчеви изгаряния или за хора, които правят лъчетерапия. Аз успях да си го намеря от Аптека Промахон в Гърция. Аптеката има сайт и телефони за поръчки за Българи. Доставят със Спиди до адрес в България, в рамките на няколко дни.
Моята лъчетерапевтка каза, че е чувала този крем и ми препоръча да се мажа с него в дните за почивка, т.е. дните, в които нямам лъчетерапия. Като цяло каза, да се къпя само с бебешки сапун. Препоръча ми да третирам гърдата с термална вода на Авен.
Общо взето към момента само това мога да споделя като опит.
Поздрави!

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 22:00 от Lea_Lea

# 218
Момичета,
наистина не мога да разбера какво се втрисате от лъчето при РМЖ??? Питах дъщеря ми специално заради последните вълнения: фиброзни изменения в белия дроб може да се получат 5 до 10 години след облъчването, не пречат и не водят до някакви страдания! Гадене и повръщане месеци след лъчето абсурд да са от него!
Това е най-безобидното от трите лечения: химио, хормони и лъче!  
Ако знаехте ВСИЧКО, което химиотерапията прави с тялото 1000% нямаше да я направите.
R1 и R2 са перфектни гелове за ползване при лъчетерапия, не знам продават ли се.
Слушайте си лекарите, минавайте си леченията и се радвайте на живота! Heart

# 219
И аз имам фиброзни изменения в белия дроб след ЛТ. Лекарите казаха, че е нормална, почти неизбежна последица и не е проблем, не изисква консултации, лечение и т.н. Освен това няма нищо общо с болестта фиброза на белите дробове, която, доколкото знам, е сериозно и прогресиращо заболяване. Това го пиша за тези, които като мен четат в интернет и се филмират здраво 😂 Според мен всички последици от терапиите, през които минаваме, не са толкова тежки, колкото последиците да самия рак. Така че, смело напред.

# 220
Здравейте дами Heart
Да се оплача, не че ще ми олекне, но...имам нужда да го изкажа. Излезе ми резултата от скенера, кофти. Рецидив на рецидива-расте въпреки химиите, а това ми е второ лечение след лъче-химио. Усещам, че хем ми се реве, хем съм примирена някак и не мога. Карък съм някакъв, тоя гад явно е голям инат, а уж и аз съм, обаче...
Категорично съм рационален типаж, но взеха да ми идват вече идеи за “други” варианти.
Някоя от вас да е с аденопапиларен гад?  И това животно толкова ли е устойчиво?

# 221
Надкинка, кураж, момиче!
Нямам идея какво е това, дето питаш за него....но отивай да ти мислят терапия, нещо да сменят....ако трябва някакво ново лечение да пробват....знам ли?!?

# 222
  • Русе
Nadkinka, силно гуш и много, много сили за да пребориш говедото Hug

# 223
Надкинка, късмет! Дано онколозите предложат друга, успешна терапия!

# 224
Надкинка, къде беше тази тъпотия? Не можеше ли да я махнат? Помня, че беше нещо коремно май.
Извинявай за въпросите. Сега сигурно ще сменят терапията. Кураж! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт