Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 197
  • 809
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Момичета, излезна резултатът от BRAF. Какво означава тумурна инфилтрация между 20 и 50 %?

# 226
Наденце и аз съм със серозен микропапиларен аденокарцином и сега съм на химиотерапия, февруари ще видим има ли ефект или не. Лошото при мен е, че се видя нещо и на белия дроб преди започването на химията, което не можеше още да се определи дали е злокачествено или не. Иначе при мен е пробит пикучния мехур от рецедива и не знам и аз.

# 227
Момичета, имам въпрос относно болничните. На 07.11.20 ми направиха операция мастектомия в ИСУЛ. Един месец ми дадоха болничен от ИСУЛ. Следващият месец личната лекарка ми даде направление за хирург и отново ползвах болничен, който изтича на 8.01.21. На 11.01.21 г съм на ХТ в Надежда. Въпросът ми е от къде трябва да взема следващ болничен, от хирург или от онколог? Шест месеца общо ли имам право на болнични? Кога и къде трябва да пусна документи за ТЕЛК? След ХТ ще имам ЛТ...

# 228
Надкинка, къде беше тази тъпотия? Не можеше ли да я махнат? Помня, че беше нещо коремно май.
Извинявай за въпросите. Сега сигурно ще сменят терапията. Кураж! 🍀
Унабела, на шийка на матката беше, вече е елзоцерквикс. Предполагат че не е изрязано добре при операцията, и от там контактен рецидив.
За операция не ставам, след първата имам увреждане на уретри и бъбреци, а и гадта е на кофти място. Не зная, надявам се да измислят нещо. Притеснението ми е че проф. Тимчева не съм я виждала от октомври в болницата, а истината е че разчитах на нея. Дано е добре жената, дочуха се клюки от други болни че е в болнични.та така...
Благодаря за съпричасността!
Наденце и аз съм със серозен микропапиларен аденокарцином и сега съм на химиотерапия, февруари ще видим има ли ефект или не. Лошото при мен е, че се видя нещо и на белия дроб преди започването на химията, което не можеше още да се определи дали е злокачествено или не. Иначе при мен е пробит пикучния мехур от рецедива и не знам и аз.
Явно и твоето положение е сложно, Теди, за което съжалявам. Не съм те виждала в Надежда, значи се лекуваш другаде. Как те лекуват, с какво?
Не се плаши от случващото се с моята гад, при всеки е индивидуално. Дано твоят организъм е по-възприемчив на лечение и успееш и ти да се справиш.
Един въпрос- ти генетични прави ли преди химията?

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 08:05 от AnMary

# 229
Аз избрах да се лекувам в Пловдив в Медлайн, бях направила консултация преди това и в Турция и там ми казаха карбоплатина и другото, без анавстин, тъй като той изсушавал и след това операция абсурд. Там ми дадоха плана и в Пловдив го следват. Надявам се да почне да се стопява, но февруари ще има яснота.
Генетични не съм правила. Питах онзи ден лекаря за някакви допълнителни изследвания и той ми каза, че те се взимали в епруветка и там може да покаже едно, но в организма е друго как ще го приеме.

# 230
Надкинка,
Желая ти бързо да ти нацелят вярното лечение.
Проф.Тимчева беше на смяна в началото на декември и изглеждаше в отлично здраве. Сега като се замисля, в края на миналата година бях в Надежда и май някои казаха, че е отпуск и ще  бъде на работа в началото на годината.

# 231
Наденце, силно гуш и от мен 🍀🍀🍀
Не мога да ти помогна със съвет, но мога да ти кажа, че Тимчева вече работи, вчера бях при нея в мола- там преглежда. Бях записала час преди повече от месец .
Може да разпиташ дали си подходяща за имунотерапия или нещо друго, което да убие гадината.

# 232
  • Варна
Надкинка, Тедито , прегръщам ви момичета , кураж и само с рогата напред , никакво примиряване . Надкинка дали можеш и ти да направиш една консултация с Турция или Германия примерно , те ги правят и онлайн вече, все си мисля че навън винаги имат варианти и решение , и различни терапий .

Шели благодаря много че си говорила с дъщеря си , аз точно това направих , чукнах това фиброзно нещо си  на гугъл и се филмирах , също и повръщането и т.н  както някой беше писал.....притесних се че ще разтревожа майка си пак ......дано да е безобидно , и като солариум :о)  както някой беша писал /
Лея иначе аз нямам такива страхове , нито от тунела нито друго , по скоро от това което чета тук и в нета ....и от неизвестното , това че не знам какво и как минава , след 1-вата процедура като имам някаква идея вече ще съм по спокойна ,
а иначе да си призная мен и от иглите  ме е страх .....а казаха че ще ми вземат кръв първо  ,  но ще се стегна че дъм като една малка лигла  вече.

# 233
Чукове на съдбата, Лея, благодаря ви!  Heart Това е обнадеждаващо! Ще изчакам да мине комисията им и ще и се обадя. Явно след откриването на новото звено в Мола присъствието и в Надежда не е постоянно.

# 234
Здравейте. Днес излезе решението на онкокомисията. Ще започвам химио +прицелна терапия. Прегледах линковете на началната страница за перуки, но моля някоя от вас която е купила през последната година да каже от къде, за колко и доволна ли е. За София ме устройва или за Бургас. Надявам се на вашите отговори, че от сега се спичам.

# 235
  • Варна
Надкинка, Теди, кураж момичета, трябва да я смачкате тая гад. Силно ви прегръщам! Лекарите ще намерят решение.
Момичета имам кичури естествена коса за перука, ако някоя иска да си прави по поръчка и искат коса ще и я изпратя.
Burgas123 моята перука е от Амоена, доволна съм.
Не се спичай миличка, всичко ще е наред. Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 13:10 от Y@nis

# 236
Nadkinka, дано да сменят химията и новата да подейства Sad

# 237
Наде и Теди, кураж момичета смели! Ще се преборите! Ако тук не ви предлагат варианти, направете консултация някъде извън България. Все ще се намери начин, не може да няма. Прегръщам ви силно 🤗
    За перуката - моята беше от Амоена, добър клас изкуствена. Много съм доволна от обслужването в магазина и от качеството на перуката. На вид и допир беше точно като естествената, която ми предложиха да видя. Разликата е, че изкуствената перука не може да се боядисва и фризира. Иначе пък е лесна за поддържане.
     Някой беше питал за болничните. От личния ми опит знам следното. 14 дни може да даде  ЛЛ, след което се продължават до 180 дни от ЛКК, която може да е хирургична или онкологична. Аз съм ги "пробвала" и двете като накрая кротнах при онколозите. След изтичането на 180 дни непрекъснат болничен, продължение се дава от ТЕЛК- също до 180 дни. Ако и след това активното лечение продължава, ТЕЛК може по изключение да  продължи болничните с още до 180 дни. След това болничният трябва да се прекъсне с ходене на работа, ама реално - не се брои ползването на платен годишен отпуск. След това ТЕЛК може отново да отпочне болничните, но само ако се докаже необходимост от активна терапия - операция, химиотерапия, лъчетерапия, таргетна терапия и т.н. В общи линии, болнични се полагат, докато има необходимост от тях, т.е. до излекуването, което означава да приключим с активната терапия и да останем или без лечение, или на поддържащо лечение, каквото е например хормоналната терапия. След първоначалните 360 дена обаче трябва да има прекъсвания и нова процедура пред ТЕЛК.

# 238
  • София
Nadkinka,имам телефон на Тимчева,но не знам дали вдига на всеки непознат номер.Ако искаш,ще ти го дам.Надявам се да намерят решение,да има какво да ти предложат.
Не пречи да се консултираш и с лекари от други болници - Таушанова също я хвалят.

Стискам палци на другите момичета,които тези дни ще чакат резултати,да са добри!

Болничен може и от Надежда, но там дават само ако лежиш там и дават за 21 дни(от вливка до вливка).Аз не исках така и ЛЛ ме пращаше на ЛКК и те ми даваха всеки месец.Като минат 180 дни се ходи на ТЕЛК ,те преценяват дали имаш нужда от още болничен или направо ти дават % инвалидност.

Моята перука е от Магама много съм доволна .

# 239
Nadkinka,имам телефон на Тимчева,но не знам дали вдига на всеки непознат номер.Ако искаш,ще ти го дам.Надявам се да намерят решение,да има какво да ти предложат.
Не пречи да се консултираш и с лекари от други болници - Таушанова също я хвалят.

Стискам палци на другите момичета,които тези дни ще чакат резултати,да са добри!

Болничен може и от Надежда, но там дават само ако лежиш там и дават за 21 дни(от вливка до вливка).Аз не исках така и ЛЛ ме пращаше на ЛКК и те ми даваха всеки месец.Като минат 180 дни се ходи на ТЕЛК ,те преценяват дали имаш нужда от още болничен или направо ти дават % инвалидност.

Моята перука е от Магама много съм доволна .
Зори, аз имам телефона само на Тимчева, но не смеех да се обадя, живеех с убеждението че е болнични. Ще изчакам да се изкаже онко комисията на 18.01 и ще се обадя.
Честно казано, нали преди два месеца бях го закъсала с кътник и се жалвах тук какво да правя. То, и с тоя кътник още се разправям де, но намери се вече хирург който се нави да го изкорми след седмица. По-лесно космонавт щях да намеря.Е, тогава се престраших, обадих и се, тя не вдигна, час по-късно ми се обади( от чужбина), много ми стана неудобно...
Ще проуча къде е Таушанова и ще те послушам.
Относно болничните, аз съм с 91% ТЕЛК и ми дават болнични. Ползвала съм четири месеца от тях до сега, след последните два-ще кажа. На мен не са ми правили въобще проблем за това че съм с пенсия. Занесох документи че съм с прогресия и решението на онко комисията, и даже ме питаха дали искам да вдигнат процента. Отказах. Ще мисля за това когато му дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт