Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 207
  • 809
  •   1
Отговори
# 240
Ако някоя от вас е имала назначена прицелна терапия правихте ли допълнителни изследвания за BRCA мутации или нещо друго?

# 241
  • Варна
Burgas123, аз съм на прицелна терапия за рак на яйчника. Правила съм BRCA тест, но резултатите му излязоха много след началото на прицелната терапия. Полезно е да се направи такъв тест, за да се знае каква да е точната терапия. При мен е с авастин, BRCA тестовете ми са отрицателни. Ако бяха положителни за мутацията, вероятно щяха в последствие да ми включат и олаприб. Още на първата онкокомисия ми назначиха BRCA тест, не съм го плащала. Иначе са едни 1000лв тез тестове.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 10:54 от tita_klrv

# 242
Благодаря

# 243
  • Варна
Момичетаааа, с валидол под езика, в чантата таблетки мента, глог и валериан /все още ми действат/ взех резултата: всичко е наред. Няма данни за метаболитно активни лезии с вид на метастатични или рецидив.
Олекна ми, доста се бях спекла.
Пожелавам на всички само прекрасни новини!
Рени, стискам палци всичко да е наред и при теб! Flowers Four Leaf Clover

# 244
Здравейте момичета, моля за помощ. С РМЖ съм, мастектомия, инвазивен без засегнати възли. В сряда бях на втора червена влива, правя ги в Исул. В болницата беше пълен хаос.. Забравих да питам лекаря за вените. От първата вливка ми се поду леко вечната, на места е потъмняла, но около нова година почна да ме боли като си опъвам ръката. Сега гледам и мястото дето беше втората влива посиня, Вие мазали ли сте нещо? Аз не мога да се свържа с болницата по телефона, не съм от София. Взех си Лиотон, но не знам може ли с него.

# 245
Може да мажеш и хепароид и троксевазин. Рени, приключи ли със скенера?

# 246
Троксевазин ми действаше най- добре. По няколко пъти на ден . Компрес с риванол също е успокояващ.

# 247
Можем ли да направя един сондаж? Някой да каже нещо за Кръстев от Надежда?

# 248
Троксевазин ми действаше най- добре. По няколко пъти на ден . Компрес с риванол също е успокояващ.
Благодаря ви! Успех на всички 🙂

# 249
Nadkinka,имам телефон на Тимчева,но не знам дали вдига на всеки непознат номер.Ако искаш,ще ти го дам.Надявам се да намерят решение,да има какво да ти предложат.
Не пречи да се консултираш и с лекари от други болници - Таушанова също я хвалят.

Стискам палци на другите момичета,които тези дни ще чакат резултати,да са добри!

Болничен може и от Надежда, но там дават само ако лежиш там и дават за 21 дни(от вливка до вливка).Аз не исках така и ЛЛ ме пращаше на ЛКК и те ми даваха всеки месец.Като минат 180 дни се ходи на ТЕЛК ,те преценяват дали имаш нужда от още болничен или направо ти дават % инвалидност.

Моята перука е от Магама много съм доволна .
Зори, аз имам телефона само на Тимчева, но не смеех да се обадя, живеех с убеждението че е болнични. Ще изчакам да се изкаже онко комисията на 18.01 и ще се обадя.
Честно казано, нали преди два месеца бях го закъсала с кътник и се жалвах тук какво да правя. То, и с тоя кътник още се разправям де, но намери се вече хирург който се нави да го изкорми след седмица. По-лесно космонавт щях да намеря.Е, тогава се престраших, обадих и се, тя не вдигна, час по-късно ми се обади( от чужбина), много ми стана неудобно...
Ще проуча къде е Таушанова и ще те послушам.
Относно болничните, аз съм с 91% ТЕЛК и ми дават болнични. Ползвала съм четири месеца от тях до сега, след последните два-ще кажа. На мен не са ми правили въобще проблем за това че съм с пенсия. Занесох документи че съм с прогресия и решението на онко комисията, и даже ме питаха дали искам да вдигнат процента. Отказах. Ще мисля за това когато му дойде времето.
Здравей! Таушанова е в Исул от няколко седмици.

# 250
  • София

Аз все се падах в стаята с жените,а сега на диспансерните ми е д-р Петрова,та нямам лични наблюдения.Той е хематолог ,до колкото знам.За Жбантов съм чувала добри отзиви.

Янис,браво за хубавите резултати, все така да са!

# 251
Nddkinka, ти в Надежда ли се лекуваше ? Ако си там си го виждала, ако не си, аз много пъти съм попадала на него при терапиите. Млад, любезен, професионално, не знам как е, това само мога да кажа, че е внимателен, но е много млад, но в Надежда те всички са млади.
 За друго нещо искам да ви питам, момичета като мнение само. На една приятелка, онкокомисия  е дала становище за химиотерапия, става въпрос за гинекологичен процес, без засегнати лимфи, но има назначена химия. При консултация с Тимчева, тя е казала, че написаното е  пълна глупост и е препоръчала да не се прави химия. Прозвуча ми много така, странно сякаш, тя да отхвърли решение на комисия с председател Дудов, за който съм чувала само добри неща...Но приятелката ми не иска и да чуе за химия и се чудя, дали не ме е излъгала, за да не и намилам да прави химия, защото аз съм стриктно за химиотерапия. Просто не ми се вярва Тимчева така да се произнесе за нейни колеги, че са писали глупости...както и да е просто питам за мнение, щото ми прозвуча не на място сякаш...

# 252
Привет момичета, още на обяд минах,но резултати ще има вторник на обяд. Та оставам в очакване и дано всичко е ок.

Надкинка дано бързо се задействат и да намерят точните лекарства. Теди и на теб успех в борбата.

Янис браво за резултатите.

# 253
  • Русе
Браво на Янис за хубави резултат. Хайде и Рен скоро да се похвали.

# 254
  • Варна
Янис , браво поздравления мила, Чакаме Рен сега с хубави вести , Теди прегръдка голяма , Надкинка Мисля те , чакаме и от теб хубави вести за нова терапия

Общи условия

Активация на акаунт