Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 139
  • 809
  •   1
Отговори
# 585
Ако биопсията, каквато и по вид да е, отчете ракови клетки, е достатъчна за започване на предоперативна терапия.
Тънкоиглената е най-несигурна, защото има голяма вероятност, с тънката игла да не се изтеглят ракови клетки и да даде фалшиво добър резултат.
При мен беше дебелоиглена биопсия, показа, че е злокачествено и започнах терапия.
Успех! 🍀

# 586
Кор биопсията, ако е взета от специалист, който си знае работата, е достоверна 100 %. Но аз лично минах и ЯМР, за да е всичко ясно на 200 %. А и както чукчето писа, 7 проби при нея фалшиво отрицателни. Страшно важно е кой я прави.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 19:58 от Sheli17

# 587
Може би няма да е кор, защото е само 180 лв и ще е в кабинета на мамолога в Сити клиник, д-р Йорданов. Той предлага да се започне лечение , ако е подходящо и след това да се ходи на хирург, че те хирурзите бързали да режат.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 09:34 от _Savina_

# 588
Август месец в Токуда мамолог ми взе дебелоиглена кор биопсия ( с пистолет) и резултатът-  мастопатия. Заключение: след между 3-6 месеца за контролен преглед . Ноември месец операция - инвазивен дуктален карцином със засегнати 12 лимфни възли, всичко това обвито в инсито компонента 5 см ( почти невъзможно за пропускане, но . . .) Та да не говорим, че може да е взета правилно и този ,който е разчитал хистологията да се е издънил.
С предишния пост исках да кажа -  момичета, моля ви ,не се доверявайте на добри новини от първият път, второ, трето мнение ако трябва, повторна хистологията, ЯМР и каквото е нужно.
Заболяването е коварно, системата е счупена,пишман лекари много и ако ние не си гоним нещата докрай сме загубени.
Прегръщам ви 🍀

# 589
Савина,
То хубаво да почне лечение, но само въз основа на биопсия, и то тънкоиглена? Образни изследвания имаш ли?
Повечето тук при установяване на проблем ПЪРВО сме оперирани, а после химио, лъче, хормоно...

# 590
  • София
Савина,
То хубаво да почне лечение, но само въз основа на биопсия, и то тънкоиглена? Образни изследвания имаш ли?
Повечето тук при установяване на проблем ПЪРВО сме оперирани, а после химио, лъче, хормоно...
Аааа, не си права. Аз съм правила предоперативна химиотерапия преди 29 години. И то въз основа на тънкоиглена , без образни и пр. / тогава нямаше такива екстри/.

# 591
Имаме- да, мамография и ехография, две неоплазми една до друга, под 2 см и двете. Първо трябвало да се лекува да се смали и след това операция, за да се изреже по-малка част. Такъв бил подходът сега. Казаха ми да гледам видеото на проф. Дуков на страницата на Сити клиник.

# 592
Аз също първо минах през дебелоиглена биопсия, направена от хирург. Хистологията показа инвазивен дуктален карцином. После, по  съвет и настояване на същия хирург, направих ПЕТ скенер и се организирах за предоперативна химиотерапия като едва след нейното приключване трябваше да ме оперира. Междувременно скенерът показа, че имам разсейки в черния дроб и операцията изобщо отпадна като метод на лечение при мен. Благодарна съм на моя хирург, че не реши първо да реже пък после всичко останало. Вярно, туморът щяхме да го махнем, но разсейките щяха да се развиват на воля още около месец и не се знае какво мазало щеше да стане.
     Да вметна, момичета, че този петък съм на скенер. Уж няма повод, но съм се спекла леко, както винаги преди образно изследване. Стискайте ми палци🙏

# 593
Късмет, Нушка! Всичко да бъде наред! 🍀

# 594
  • София /Абсурдистан
И от мен късмет! Знам какво е...
И мен ме разкарват от телк всяка година вече. Преди само за гръбнака ми даваха за три години, сега за двете неща- само една. Абе нямам думи.

# 595
  • Варна
Нушка, стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред! HeartFlowers Four Leaf Clover

# 596
  • Русе
Нуше, стискам палци Hug

# 597
Благодаря Ви, момичета🤗❤
   Колкото до ТЕЛК -а, на мен ми дадоха 100%, също за една година. За първи път ми определят процент. Може би има някаква промяна в техните регламенти, не знам.

# 598
А моят ТЕЛК, беше обжалван от НОИ, защото не са а ми дали проценти за другите заболявания, демек че според тях трябва да е по висок процент , това от края на август и до сега получавам 141 лв пенсия, преди два дни получих писмо че трябва да се явявам отново, та ще мине почти година. Представям си човек да разчита на тези пари, за да живее!

# 599
ДЗ,нали си специалистка по телка, та да те питам.Получих писмо, от което нищо не разбрах.Пише Решение на 01.03. Не пише за явяване. Това значи ли, че без явяване ще решат и защо имам бланка за производствена характеристика в писмото?
Като процент очаквам минимум 80.

Общи условия

Активация на акаунт