Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 139
  • 809
  •   1
Отговори
# 600
ДЗ,нали си специалистка по телка, та да те питам.Получих писмо, от което нищо не разбрах.Пише Решение на 01.03. Не пише за явяване. Това значи ли, че без явяване ще решат и защо имам бланка за производствена характеристика в писмото?
Като процент очаквам минимум 80.
Възможно е да се произнесат само по документи. Откакто се появи Ковид, моите решения само така излизат. Мисля, че заради пандемията нашият ТЕЛК работи преимуществено по документи.

# 601
unabella, въобще не съм специалист 😂
Три писма имах от тях.
Първото да ми кажат, какви документи им трябват+ направление от ЛЛ. И ходих в картотеката да ги подавам.
Второ- че щели на 25-ти Януари без мое присъствие, да се произнесат.
Третото- само телка пъхнат вътре.
Ни бележка, ни дяволи....
В писмото на чайка ми (тя е при друг телков състав в града) си имаше бележка да ходи до социалните само...
Аз затова питах и вас, да не би да има разлика.
Ако на писмото пише, че ще ти гледат телка на еди коя си дата, без час и т.н значи е без теб.
Ама тази длъжностна за какво е....
Мен нова длъжностна не са ми искали, нищо че съм на друга работа.

# 602
  • Русе
unabella, и при нас така правят. Директно изпращат решения след като едната цялата комисия се тръшна с Ковид Simple Smile Добре за нас. Аз също съм приложила цялата си бумащина с подаването и чакам направо решение.
Даже вчера минах през пенсионното да ги питам какви док ще им трябват на тях и ми казаха, че ще ми признаят испанския трудов стаж. Сега обаче трябва да попълня таблица с работните си места с дати, а моята мозъчна клетка тотално е забила.

ДЗ, аз и Лея сме съгражданки и в един ТЕЛК състав. Различни док ни изискваха. А де! Върви им хвани логиката.

# 603
Логика няма 🙄

# 604
  • София
Бела,ако вече си им пратила,няма пак да даваш.На мен с първото писмо ми искаха ,после второ беше с дата за явяване и пак ми написали половината от изпратените вече документи. Обадих се да питам,казаха да не ги изпращам втори път.

# 605
  • Варна
Нушка,късмет и стискам палци!

# 606
Здравейте дами! Heart
И аз да се включа с телк, че току ме втресе( ако щете и чисто психологически). Щерка ми отиде да ми удължат болничния( последните 2 месеца от телк). Току ми прати какво са издали - 100% с право на личен асистент за една година, и без право на работа! Аз добре съм с прогресия и ме чака операция, но това ми дойде малко като отписване. И сега въпрос - зная че е нелогичен въпроса, но, имах надежда шефа да ми пусне година неплатен, за да може ако оцелея да се върна, та това май отпада? Т.е. От мен се окачва да напусна? Зная че пиша много объркано, здраво ме разтресе. Представях си че ще свършат платените болнични и ще имам време за лечение, но и шанс да работя. А то какво стана?
Давайте съвет, имам нужда от подкрепа и съвети.
Благодаря ви!

# 607
Наде, много странно. На мен за моята прогресия ми дадоха пак за 2 години 91%. Странна работа са тези ТЕЛКове.

# 608
  • Варна
Надкинка, "без право на работа" не означава ли, че работодателят ти трябва да те трудоустрои на друга длъжност? Според мен той трябва да се обърне към НАП или НОИ, за да получи разяснение. Ако няма какво да ти предложи, тогава те освобождава с 6 работни заплати, като при пенсиониране. Може и да не ми е вярна информацията, трябва да се провери.

# 609
Честно казано, още съм зашеметена. Доктора в телк ми обясни(приятелски, каза че това е решението да се живее нормално), че така ми осигурява средства за тази една година, и ме успокои че ако искам и се чувствам добре мога да подам декларация и да ми върнат правото на работа. Още ми е много неясно. Явно е решил, че тъй като дъщеря ми ходи ще е добре да е социален асистент. На мен и това не ми е ясно, но както и да е. Да видим как ще мине операцията, после май ще търся консултант .

# 610
Надкинка, както ти е обяснил доктора, явно това е начинът да си по-добре подпомогната финансово за моментното ти положение. След като минат леченията ти и дай Боже да има добър резултат, може да се промени това решение. Най-добре ще е да има вариант да не напускаш работа, а си в неплатена, докато траят тези неща. Тук трябва да ровиш, според мен. Щото ти реално не си на работа, а в неплатен отпуск, но не виждам защо да трябва да напускаш. Всяко телк решение отразява моментното положение.

# 611
Унабелла, и аз на това се надявам, но сега четейки, май няма да стане. Работодателят е длъжен да поиска становище от инспекцията по труда след получаване на решението на телк, и ще не ще... Дано не съм права, но, едва ли.
Понеделник влизам за операция и тия дни няма кога да търся и консултант, но нещата отиват към освобождаване на работното място. Ще говоря с шефа си, че май само на дума мога да разчитам, ако е благосклонен...
А с тия асистенти някой знае ли как стои въпроса?
Теди, и на мен първо  ми дадоха 91% с право на работа, но...след прогресията, явно, така стоят нещата. Хем когато се появих за болнични при тях ги молих да не ми дават 100%, и тогава се съгласиха. Но сега, при изтичането на техните болнични, друго са решили.

# 612
И аз преди прогресията бях 91% за 2 години и точно като ми изтека вече имах 1 химиотерапия, подадох документи за продължаване и пак си ми оставиха 91% за 2 години.
Успех на операцията и да пишеш след това как си! 😘

# 613
Наде, Нуше и на двете Ви стискам палци!
С тия ТЕЛК-ове и аз вече се ошашавих( в момента подновявам на малкия- да, не се ходи на място, ама пак са ми изискали сума прегледи и  документи, дето докато ги съберем ще ми се разкаже играта), та съвсем сериозно се замислих, дали има смисъл да си причиня да подам за преизчисляване.....или да чакам да изтече( а и доколкото четох наредбите, дори и с рецидив, но без разсейки- май няма да ми дадат много по-висок процент, така че да има смисъл цялата галимация).
Аз, нали се хвалих, че по-леко ги понасям химиите и май ме е  чул който не трябва....Щото и предната и  тази(5-та), нещо ме бутнаха....Все нещо ме боли, все нещо има.......сега съм се опъпчила мощно, имам херпес, болят ме костите, имам проблеми със стомаха, боли ме глава......уж, нищо фатално и фрапиращо, но не се харесвам. Да минава и последната и да почвам да се чистя, че направо ми писна.........

# 614
Аз бях със 100%, после 95% и сега ще видим.
Люба 🍀❣ Да се свършва по-неусетно!

Общи условия

Активация на акаунт