Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 162
  • 809
  •   1
Отговори
# 615
Наде, на мен ми дадоха 100%, но с право на работа. И си ми удължават болничните от тогава насам. Не можеш ли да искаш промяна в тази посока? Потърсете консултация, не е необходимо да ходиш лично ти. Успех на операцията! Ти си боец, ще се справиш🤗❤

# 616
Наде, на мен ми дадоха 100%, но с право на работа. И си ми удължават болничните от тогава насам. Не можеш ли да искаш промяна в тази посока? Потърсете консултация, не е необходимо да ходиш лично ти. Успех на операцията! Ти си боец, ще се справиш🤗❤

Връщах се днес, Нушка. Не можело, това било друго. Демек, ако искам мога да обжалвам. Звънях в министерството на труда  да се консултирам. От там ми казаха, че ако сега поискам неплатен, заради ковид  няма как да ми откажат. Но ме предупредиха че за мен ще е неизгодно ако след година вече ме освободят и ме пратят на борса, тъй като сумите ще са чувствително по-малки.
Май оставам с впечатлението, че властта за да се запази симпатична е дала някакви разпореждания които намира за приемливи за нас, а ковид е удобен за да се случи това.
От министерството консултанта все пак потвърди че при никой случай не трябва да подавам молба за напускане, да изчакам работодателя и служителите от инспекцията по труда да се произнесат. Ако ме махнат, въпреки пенсията от телк и др подпомагане, имаме право на борса и останалите следващи от работодателя обещетения.
Демек, или си запазвам работното място(ако искам неплатен), или пари от обещетения и борса. Страшен избор.

# 617
  • Варна
Наде, взимай парите и се отдай на себе си за времето до изтичане на ТЕЛК-а. Не се коси. После работа ще намериш. А може пък твоят сегашен работодател да те вземе отново след година.

# 618
  • Бургас
С ужас в сърцето се записвам при Вас, момичета Disappointed Relieved

Днес излязоха резултатите от хистологичното изследване и явно си отглеждам инвазивен дуктален карцином G2 в дясната гърда ... на 34 съм, с две бебета на ръце и свита от страх душа.

Декември началото си напипах бучка в гърдата ... кърмачка съм и не се притесних особено. Но след като две седмици ни ме заболя, ни се сви - отидох на мамолог. На ехото изглеждало като фиброаденом, а и предвид възрастта ми, най-вероятно било добро качествено. Минах биопсия на 29.12 (с някаква ужасна дебела игла) и заключението беше фиброаденоза ... прибрах се успокоена вкъщи, но мир не ми даваше тази буца. Реших, че не мога да живея с нея и на 3.02 отидох да я махнат. И сега седмица по-късно - ИЗНЕНАДА. Ни е фиброаденом, ни е доброкачествено. Още съм в безтегловност и не мога да разсъждавам ... ММ се активизира и вече имам час за преглед в Токуда и при проф. Гаврилов. Взехме блокчетата за второ хистологично изследване, но нямам илюзии, че се касае за грешна диагноза.

Сега се питаме какво следва ... дали лекарите, ще ни насочат или сами трябва да се ориентираме кой път да хващаме. Хирурга, който ме оперира смята, че всичко е хванато на време, но трябва да се подложа на още една операция. Да поизрежат още плът и да извадят и изследват близките лимфни възли. На ехото не се видяха увеличени ЛВ, но то не е гаранция, че няма нещо в тях, нали така?

Дали да не мина първо ПЕТ скенер .... дали да се оперирам първо ... дали първо трябва да започне терапия някаква .... не успявам да подредя по приоритет тези стъпки.

# 619
  • софия
Solace, успокой се Hug
От моя опит с майка - избери лекар и му се довери. Проф. Гаврилов е един от най-добрите и след преглед при него бих мислила какво да правя. Със сигурност той ще ти даде насока какво трябва да се прави. При прегледа при него носи с вас всичко. Преди това не бих правила скенер, втора операция или каквото и да било друго.
Само не разбрах защо лекарят, който те е оперирал, сега иска пак да реже? На какво основание? Нали казва, че всичко е хванато на време?

# 620
Solace, и аз като Звънчето ще те посъветвам да се успокоиш и да изчакаш и втората хистология, като през това време се ориентираш към доктор който ти вдъхва доверие и с резултатите да правите план за по нататъшни действия. И се радвай, че имаш вътрешно усещане или някой дето те пази отгоре, та си отишла да махнеш нещото, каквото и да е то. И щом е хванато навреме, си направо късметлийка!

# 621
  • София
Solace, успокой се Hug
....
Само не разбрах защо лекарят, който те е оперирал, сега иска пак да реже? На какво основание? Нали казва, че всичко е хванато на време?
Вероятно защото имат съмнения дали са чисти границите - той е рязал като за фиброаденом, не за карцином.

Solace, пише ли нещо в хистологичното изследване за чисти граници? Какъв вид е - на какво реагира - Хер 2, хормонален?

Хубавото в лошата новина е, че не си го оставила, а си взела мерки - всичко ще се нареди, лека-полека, не се шашкай! С малки стъпчици - идете при Гаврилов, направете още една хистология, в Токуда също ще дадат мнения дали първо да не се направи пет скенер, а после да се реже - доколкото разбрах, там е д-р Арабаджиев, той е доста кадърен.

# 622
Solace, спокойно🤗❤ Първото, което трябва да знаеш, е че ракът на гърдата се лекува успешно в наши дни, особено ако е хванат навреме, а също така и когато не е хванат навреме.
Всички тук сме минали през това, което ти започваш. Каквото и да направиш, все ще е добре. Някои от момичетата тук първо са оперирани и после са минавали химиотерапия и скенер. Други, сред които съм и аз, първо са били на биопсия, после скенер, предоперативна химиотерапия и след това операция. Ранното минаване на скенер има своите предимства, а именно, че тялото се преглежда за разсейки, които (ако ги има) е много важно да бъдат своевременно третирани, за да не се намножат.
И аз те  съветвам да си направиш консултацията при проф.Гавраилов и от там нататък да планирате следващите етапи на лечението, включително и образните изследвания. Зареди се с много вяра и търпение и вярвай на интуицията си, защото до тук работи изцяло в твоя полза.

# 623
Здравейте на всички!

Изчетох доста нещо по темата ни ще съм благодарна за вашата помощ.
Октомври месец бях оперирана от киста на едния яйчник, която се оказа че е граничен тип. Вчера бях на преглед и отново се видя нещо на яйчника. Насочиха ме да отида на ЯМР на малък таз в Иван Рилски, София. Имате ли опит с това място? Вече не знам на кой лекар да имам доверие.

Още една молба.
От октомври месец си пускам туморни маркери и изпращам резултзтите си на различни гинеколози, при които ходя. Иска ми се да отида и на онколог, да си каже и той мнението. Ще съм благодарна за вашите препоръки.

Благодаря предварително!
Късмет и бъдете здрави!

# 624
  • Варна
Здравей, EmaE.  Съветвам те да отидеш с цялата си документация при онколог-гинеколог. За съжаление мога да те насоча към такива във Варна. Аз съм с рак на яйчника. Какви са нивата ти на CA 125, HE4 и ROMA индекс?
Не се шашкай излишно. В София съм ходила при проф. Щерев в Надежда, но след операцията, за консултация относно последващата терапия.

# 625
Ако си от София много добър онколог гинеколог е доктор Карагьозов.

# 626
Здравей, tita_klrv.

Това са ми нивата, под границата са, но са доста променливи.

Oct-20      Dec-20       Feb-21
ROMA     5.2            4.1                   8.6
CA 125    13.3           15.7          12.9
HE 4    42.1           38.1          53.5

Аз бях при един онколог-гинеколог, който ми обърна внимание за по-малко от 5 минути и ми каза да съм си махала яйчника, чак тогава да съм мислила за забременяване, защото не съм раждала.

Разбирам,че са претръпнали вече, но...
И в същото време имам няколко различни втори мнения на материала, който ми беше махнат, че съм за клинично наблюдение.

И става така,че да не знам как да действам.
Благодаря!

# 627
  • Варна
Съвсем нормално нивата на ТМ да варират. Според мен, нямаш основание за притеснение. Моите ТМ бяха в небесата, преди операцията. Следи нещата, не пречи да направиш ЯМР. Почти съм сигурна, че всичко ще е наред при теб. За сега. Винаги можеш да премахнеш яйчниците, но ако искаш да имаш деца, не бързай. Едно раждане, може да се окаже правилното нещо.

# 628
В такива случаи не махат ли яйчника?Граничния си е рецидивиращ, не да те плаша, но...
И все пак е граничен тумор, не инвазивен, но аз съм учудена, че не ти е махнат яйчника.

# 629
Ох,знам ли..

Едни лекари-патолози ми казват нищо да не правя. Защото изследванията p53 Ki67 се "експресирали"слабо под 10%.
Други лекари ми казват да си махам яйчника.
Две различни мнения.

Може би ЯМР ще покаже какво трябва да правя.

Общи условия

Активация на акаунт