Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 163
  • 809
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И аз съм за д-р Карагьозов. С чудесни впечатления съм от него.Много е внимателен и обяснява подробно.Проблем е,че часовете се записват за много напред,но ако се обадиш в кабинета му,че е спешно,не вярвам да те върне.Аз нямам опит с рак на яйчниците,но сякаш не бих го оставила.
Solace,според мен трябва първо да доизчистят гърдата и да видят възлите ,и тогава вече да се реши за друго лечение.Щом е махнато вече, не виждам смисъл от предоперативна химия,щом и ЛВ няма уголемени. Скенер не е зле да се направи.Аз се оперирах при Василев и съм със същия вид рак - G2 инвазивен дуктален.Той ми беше казал,че не е микроскоп,но все пак мисли,че нямам засегнати възли и наистина нямах.Дано и при теб е така.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 22:20 от zori_g_n

# 631
Здравейте от мен отново, бих искала да попитам някой сблъсквал ли се е с 2 различни резултата от хистологии при рак на гърдата? Резултатите се различават доста - стадия е дрг 2Б и 2А, G3 и G1, едното са го писали инвазивен дуктален, а другото невроендокринен карцином. Абе, има разлики и сме супер объркани. Мислим да пуснем трета хистология в чужбина. Какво бихте ни посъветвали?

# 632
  • София
Голяма разлика! Къде са правени хистологиите? При такава разлика задължително бих пуснала и в чужбина.

# 633
Голяма разлика! Къде са правени хистологиите? При такава разлика задължително бих пуснала и в чужбина.

Първата (по-лошата) в онкологията в Дървеница където е правена операцията, втората др. Алексов

# 634
Мен ме посъветваха да правим верификация на хистологията при проф. Светлана Христова в Патологията на Александровска болница, или при проф. Поповска в Плевен.

# 635
Мен ме посъветваха да правим верификация на хистологията при проф. Светлана Христова в Патологията на Александровска болница, или при проф. Поповска в Плевен.

При Вас какви са били разликите? Проф. Дудов ли ви насочи към тези патолози?

# 636
Да, той ни насочи. Първата хистология показа тройно негативен карцином, и беше добре да се потвърди. Потвърдиха го в Патологията на Александровска болница. Трето изследване не сме правили.

# 637
Аз ходих за второ мнение на биопсията с тънка игла(при нея е много трудно да се определи какво е атипичното, дали изобщо е рак, тъй като съдържа много малко клетки пробата) при професор Власов в Транспортна болница.Идентифицира дуктален карцином, в последствие се потвърди при дебелоиглената и от операцията.Каза ми,че в пробата има достатъчно клетки, за да може да се определи, а от Онкото бяха писали само ,, клетки с тежък атипизъм''.Струваше ми 60 лв плюс 80 лв за консултация( около един час).Много съм доволна от отношението,невероятно ерудиран и възпитан човек. На години е,но е в кондиция,лекар от старата генерация, на когото може да се има доверие.

# 638
  • София
Във ВМА ми правиха операцията и първата хистология съответно, после се потвърди същото в Сити клиник /мисля, че сега ги правят в Токуда/.
Бях се подготвила да пращам и във Виена блокчетата, но се отказах, когато излезе същия резултат.
И аз знам, че Поповска в Плевен или Христова в София са много добри - или при тях, или в чужбина /което ще отнеме повече време/.
Мисля, че и за Транхеликс има добри отзиви.

# 639
  • София
Огромна разлика ,задължително е да повторите. Аз носих моите в Плевен при Поповска.След втората операция исках да проверя и възлите втори път,но реших да не ходя до Плевен, а да ги дам на Христова,защото тези 2 имена ми бяха казали и на мен.Много се разочаровах ,много лошо се държа,направо ме изгони.Като гръм от ясно небе ми дойде тогава и оставих така нещата.

# 640
Втората ми хистология беше при Поповска от Плевен.
При мен беше наложително да потвърди, дали съм тройно негативна 🙈
Разлика имах само в G-то. Едната хистология е 2G, тя го видя 3G.
Аз си избрах първото 😁

# 641
Благодаря, момичета! Понеже първата хистология е правена при доц. Милев, а Алексов имаше сериозни съмнения, че той я е правил (каза, че познава работата му) решихме да се срещнем с Дудов. Той директно хвърли листа от Алексов и започна да назначава химио, лъчете и хормонални терапии. При наличието на такива разлики в двете хистологии, решихме да се посъветваме и с д-р Таушанска за съвет. Тя също се осъмни, че не я е правил доцента, Каза, че Милев от няколко месеца работи от вкъщи, а не в болницата(на снимката може да видите, че Милев не се е подписал на хистологията), за това ни свърза директно с него. Тази вечер ще се чуем с него. Ще прикача снимки на двете хистологии. Ако някой разбира повече и има желание, да си каже мнението.

Хистология номер 1 (след операцията):

Скрит текст:

Хистология 2:
Скрит текст:

# 642
Здравейте момичета.  Аз минавам да ви разкажа какво ми се случи днес в Сити.
Първо отидох да си взема протокол за лекарството. На регистратурата веднага ме запознаха с таксата за диспансерните прегледи.  Казах им , че декември никой нищо не ми е казал, а сега съм за заверка на протокола. Девойката някак опита да ме накара да внеса днес тези 300 лв.  Казах й, че като отида на диспансерен преглед тогава ще ги платя .
После отидох на преглед при гастроентеролог с направление.
Там ситуацията имаше предистория. Миналата седмица ходих да си запиша час. След сума уговорки ми дадоха час за 8. Казвам добре. Девойката: ми 95 лева  е прегледа. Няма ли по здравна каса? Ми няма. И това на втори. Отказах се.  На 8 се сетих, че имат онлайн запитване за час. Към 11 часа им го изпратих. След обяд ми се обадиха да питат за кога искам час. Имаха и за следващия ден. По каса. Много се ядосах. Значи имат часове , но гледат да си пробутат платения преглед.
И така отивам днес . Прегледа мина . Трябва да се направи колоноскопия и отново чувам. Знаете ли , че имаме такса от 250 лв и 120 лв за упойката?
Почувствах се ужасно. В рамките на половин час трябваше да съм подготвена да заплатя 670 лв. Толкова търгашески се почувствах.
Та да знаете. Във всеки момент може да ви поискат пари. Аз съм там от 2015 и последно си платих за химиотерапията 2018.
Нямам против да се събират пари , но просто този начин е доста груб.

# 643
Бобб, много неприятно чувство, да.
А защо се е наложило да си платиш ХТ през 2018 там?

# 644
Така ми казаха тогава, че вече имали такса.
После 2019 за лъчето пак искаха такса. Казвам им ще си помисля.  И докато ми изтече системната мина лекарката и каза ами няма такса. Значи за час и половина изчезна таксата от 500 лв. Ако се бях съгласила или по - бързо ми беше изтекла банката пак щях да си платя.
Иначе съм при тях от 2015.

Общи условия

Активация на акаунт