Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 170
  • 809
  •   1
Отговори
# 660
Муци, а сега пак ти се случи след Золадекса ли?
На мен ми бият Золадекс, не съм имала никакви оплаквания.

# 661
  • Варна
Муци, а сега пак ти се случи след Золадекса ли?
На мен ми бият Золадекс, не съм имала никакви оплаквания.

Да мила ,  не знам дали е от него , от хепарина или от какво ?  Просто нещата са същите като предният път .
Сестрата каза че порта май бил малко запушен та си мислех да не се е получило възпаление или нещо такова , но и това не ми се вързва защото го продухвам на 28 дена , вместо 30-40, просто да е наведнъж ходенето., а и при апушване са ми казвали че промиването с хепарина боли , а аз нищо
не мога да си го обясня , Ако имах странични ефекти от золадекса предполагам щеше да си проличи в началото  а тази ми беше 6-та инжекция......много че странно всичко започва до около 1.30 -2.00 след това  а аз си се мотах като буквално се събори като талпа

# 662
Дано някой друг се включи, не ще да е случайно, щом два пъти подред ти се случва, след същите манипулации...

# 663
  • София
Муци,на мен ми се случи същото в понеделник, но Золадекс ще слагам тази събота, та не беше от това.Отивам на работа в понеделник и след около час ми стана много студено,започна да ме тресе, болеше ме цялото тяло.Като се прибрах,се завих през глава и сложих духалка да ми духа в гърба,но пак ме тресе.Имах Т - 38 точно.Като се завъртах в леглото и всичко ме болеше.Проспах целия следобед и цяла нощ.На другия ден ми беше 36.1 и всичко ми беше наред,а от сряда съм си на работа.Случвало ми се е още 2 пъти това,но миналата година.
Олив,в Надежда  не се плаща нищо за ХТ и диспансерните прегледи.Скенер обикновен имат само там,а на ЯМР ме пращат в Онкологията ,но после им нося диска и го разчитат те.Ползват само апарата на онкото и пак нищо не плащам.

Никола (малкото ми дете се казва така 🙂),сега всичко ти е страшно и пълна каша,но ще помагаме всички тук!Първоначално си е шок,после си влизаш в релси ,действаш си по лечение и животът си върви...С времето трудните моменти се забравят.Успех и не се притеснявай да питаш за всичко, което те тревожи!

# 664
Момичета, първо на първо да се похваля - минах скенера в Надежда и всичко е наред. Чистичък от началото до края. Дори лезията, която ми остана в болната гърда, се е смалила наполовина. Според докторката това всъщност не е тумор, а фиброзна тъкан, но по-добре и тя да се маха. Радва ме това, че скенерът отново е добър, въпреки че от четири месеца нямам ХТ, а само таргетна.
     По този повод да кажа на новото попълнение Никола по никакъв начин да не се отчайва. Нещата са поправими, но са нужни много вяра, търпение, дисциплина и позитивно мислене. И споделяне също, най- добре със себеподобни, за да е по-леко на душата.
     И аз имам подобни преживявания- втрисане, отпадналост, понякога и температура, които настъпват внезапно и след няколко часа сами си отминават. Мисля че тези симптоми са на хормонална основа, нали съм в естествена менопауза. Оприличавам ги на дълга гореща вълна, която се проточва половин ден. Майка ми каза, че и тя е имала подобни преживявания преди години.

# 665
  • София
Пак ми поряза поста БГ МАМА.
Нейсе, друг път ще споделя с вас, не че не са го чели старите "пушки".

# 666
  • София
Браво,Нуше!Все така щастлива да си след скенер!

# 667
Привет, мами! Имам нужда от помощ. Свекърва ми бе оперирана преди малко повече от 5 г. от рак на гърдата – малък, хванат навреме, много капсулован, според лекаря. Първи стадий, нямаше разсейки. Преди няколко дни установиха голям плеврален излив в белия дроб, направиха операция и изтеглиха около литър течност. Днес съобщиха най-кошмарния резултат от хистологията – вторичен рак от първичния, което аз го разбирам разсейки в белия дроб. И от тук много ми въпроси и нужда от помощ. Знаете колко объркани, ужасени и притеснени може да сме и не знаем накъде да тръгнем. Не мога да си обясня при опериран и хванат навреме рак на гърдата, възможно ли е след толкова време да има метастази в дроба? Чета за погрешни резултати от хистологии, чудя се да искаме ли второ изследване. Ще направим консултация с местен онколог, но като второ мнение накъде да се ориентираме? Чета за таргет терапия, имунотерапия, знам, че лекарят ще прецени, но като знам колко са натоварени и колко трудно обясняват ми се ще да се подготвим и сами да си помогнем. Чета в групата на Айдън Мустафов. Чета за бял имел. Ще ми трябва време да се ориентирам в много информация, но какво друго може да е от полза? Нямаме епикриза още и не знам нито подробности, нито стадий. Всеки съвет и мнение ще ми е от полза. Благодаря предварително. Бъдете здрави!

# 668
Благодаря ви.. Ами какво да кажа. Дълга история.
Имам хашимото и фиброкистиза от малка. Все се следя редовно, уж пускам изследвания, хормини, ехографи. И...заживях в Англия преди 10-11 години.
Та, опитвах се тука да се следя колкото мога, защото системата е ужас.
Нито се следи щитовидната, нити кръвни, аже нищо. Преди 4 години случайно забелязах, че от дясната ми гърда излиза кръв. Отидох на специалист тук в Англия. Нищо ми нямало!! Прубрах се в бг направих си всякакви ЯМР, биопсия, чудеса. Оказа се паоилим на млечен канал.
Върнах се и с българските изследвания тука се задехстваха. За една седмица ме вкараха на операция. Без никакви изследвания...
И разбира се никакво проследяване. После напълнят доста и след това свалих килограмите, обаче сй намерих подут лимфен възел под лявата мишница.  Айде пак по лекари тук. Нищи нямало. Вериятни е настинка... и така пак започнах да се следя в Бг на 6 месеца. Ходех във Варна. На няколко места в началото. После само при Янчева. Казаха ми, че това било млечна жлеза зад фиброаденома.
Редовно съм се преглеждала.
Започнаха болки в гърба като фибро миалгия, понякога и като интеркистална невралгия, но тука пак нищо не направиха. Айде пак в бг. Направих си снимка, на която освен изкривявания на гръбнака ми, казаха че няма друго. И аз реших, че е от хашимото. Постоянни болки в ставите и вечната умора до степен, че направо не мига да стана от леглото.
Искам да кажа, че спортувам, храня се много здравословно, не ям месо, млечни, мазнотии, въглехидрати от години. Пия добавки за ставите и за умората, също така си правя пречистване от паразити от време на време по специални програми.
И преди няколко седмици тоя възел се поду много. Такава болка, чек ръката ми започна да изстива и не можех да я движа. И като се пипам, намерих точно зад фиброаденома едно много твърдо топче, сякаш на реброто. После самия фиброаденом стана много твърд. Не е като преди. И започнах аз да искам да се срещам с лекари  първо чаках личната две седмици  после една седмица кръвните и оше две седмици за час при специалист.
И така миналата седмица след като се разбързаха, ми направиха биопсия на новото нещо. Най-после го видяха до лимфния възел, който реално е там от три години. ... ох, само се моля да няма разсейки.
Питах ги защо няма проследяване като има жени, предразположени към такива неща. Каьах им че биологичната ми майка е починала от рак на матката на 30г. Дори не пожелаха да ме изследват генетично, въпреки че се прави такова изследване, когато си под 40.
И долу горе това е.
Днеска съм по-дибре. Ще видим във вторник ще ми правят  мамография с контраст и вече генетичното изследване. Казаха ми, че вероятно ше има мадтектомия и химио,  като в зависимост от ген изследване миже да е двойна мастекъония с премахване на детеродни органи. ...
Моля се да няма мета.
Всичко ще махна само това чудо да ме остави намира. И се тревожи и за детето си.

# 669
Нушка, радвам се за чудесните резултати! Все така да е! 🙂

Никола, за съжаление не може да се върне времето назад, важното е, че вече се действа. Дано всичко се развие по най-добрия начин! 🍀

Момичета, които сте с порт, имахте ли някакви проблеми с него? Дискомфорт в началото или на по-късен етап? И след терапията махнахте ли го веднага или се изчаква за всеки случай?

# 670
  • Варна
Nicola1998, потресаващо е това, което споделяш. Бих го определила дори като чудовищно. По ред причини.
Струва ми се, че през цялото време все пак някъде на заден план в съзнанието ти е стояла възможността за лош сценарий. И това те е карало да действаш. Да упорстваш, да настояваш, да се съмняваш. Може би(ако е така) тази дълга и мъчителна одисея донякъде те е подготвяла за реалността, в която си в момента. Освен страха, прокрадва ли се все пак и чувството на успокоение, че най-накрая някой е обърнал внимание и има становище? Стискам палци образуванието да е локално и всички последващи новини да са добри!
Направила си всичко възможно, действала си отговорно, съзнателно и разумно през цялото време - и това ще мине. Най-важното е, че вече е установено и че оттук нататък ще се следва протокол на лечение, а не лутане, неглижиране и празни приказки.
Прегръдки от мразовита Варна! ❤️

# 671
Никола ,много съжалявам че си в тази ситуация, но за съжаление и аз мога да те  разбера, за УК , говоря.
Но това не трябва да те обезкуражава, а на против . Всички тук сме борбени натури и не се оставяме на тази гад да ни повали Simple Smile
Цитат
Момичета, които сте с порт, имахте ли някакви проблеми с него? Дискомфорт в началото или на по-късен етап? И след терапията махнахте ли го веднага или се изчаква за всеки случай?

Лично аз не съм имала никаки проблеми и дискомфор с порта. Единствено, може би неудобството да се спи на страната с порт.Тук в УК , веднага след приключване на химиотерапията ми премахнаха порта, но аз нямах други вливания.

# 672
Да, имам някакво облекчение. Аз усещах, че нещо не е наред. Познавам тялото си много добре. Някак винаги съм знаела, че ще мина през това, но се уплаших.
Сега чакам да кажат типно какъв тип е. За момента знам, че е 17мм, което ми звучи като малко образувание все още и се надявам да не се е инфилтрирало някуде. Само тоя лимфен възел ме тревожи..
И сега всяка малка болка, която се появи ме съмнява.
Опитвам се да спра цигарите. Това ми е така да се каже порок,  единственият нездравословен , останал от младините.
Благодаря на всички ви за разбирането.
Казах на някои от близките си. В шок са. Майка ми ми дава кураж, горката. Какво да прави и тя, толкова првживя последните години.
Искам да се прибера до България за да ск направя пет скенер или ново ямр, понеже тук ше ми направят само мамография с ки трасе, без да гледат други органи и другата гърда.. което за мен е безумие..
Но в тая пандемия, ако кажат веднага и операция..изобщо не знам как ше стане.

Какво е порт?

# 673
  • Русе
Никола, голямо гуш имаш от мен! Стискам палци за добри резултати Hands Pray

# 674
Ето това е порт. Това е катетър ,който влиза във вената на ръката, в моят случай, за да предостави по- бързо вливане на веществата от химиотерамията, и други лекарства  в тялото. Не те бодат всеки пък. Тук в Ук поддръжката е всяка седмица. За съжаление  в УК има разлика в това къде се лекуваш. Ако желаеш повече подробности , пиши ми на лични, ще ти отговоря

Общи условия

Активация на акаунт