Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 147
  • 809
  •   1
Отговори
# 570
Добър вечер, дами. Майка ми е с РМЖ, втори стадий. В момента е на химио и лъче терапия след, което ще последва операция, въпроса е при кого да бъде направена. За сега сме се ориентирали към проф. Чакалова, но чух и доста добри отзиви за доц. Божидар Славчев. Има ли някоя от вас, която може да ми препоръча добър онколог?
Благодаря ви предварително!

# 571
  • София
Те са  гинеколози, до колкото знам. Майка ти на гърда ли има рак?Ако е на гърда,аз се оперирах при Василев и съм доволна.

# 572
Тя има рак на шийката на матката. И затова питам за мнение относно тези двама специалисти.

# 573
  • София
Понеже е написано РМЖ ,което е рак на гърдата.Аз съм чувала добри отзиви за Славчев.
 Тук сме повече с рак на гърдата и може би няма да сме ти толкова от помощ.Има тема за хистеректомия и там пишат жени с рак на шийката.Успех на майка ти!

# 574
Втори ми е телка.
Първия беше 80% за две години.
Сега 60% за една...

# 575
  • Русе
ДЗ, обжалване? Не знам по принцип за вторите две години колко дават newsm78

# 576
  • София
Супер странно, ДЗ. Първият път бях с 80% за 1 година и после 70% за 3 години. Сега заради втората гърда и наслагването от първата /не са изтекли 5 години от първия случай/ ми дадоха 90% за 1 г. Това е в ТЕЛК в Онкологията в Дървеница.
Къде издадоха твоя? Какъв беше твоя случай, ще ме подсетиш ли да не ровя - операция, химия, лъче?

# 577
  • София
Те в Дървеница са по ларж .На мои познати им дадоха 80% за 3г първия път,май и REN е така,ако не се лъжа.То 70% и 60% май са в една група, втора мисля е до 72%.

# 578
Изобщо не смятам да обжалвам.
То си е записано, че от 3-тата до 5-тата година. Телка е от 50 до 70%.
Яд ме е, че е за 1г само 🙄 Така или иначе заради липсващ орган няма да ми е 50%. Така или иначе недай си Боже ако има влошаване, сама ще поискам по-висок %.
Ама ей така... всяка година да ни разкарват наляво- надясно....
Ще видя с колко ще ми падне пенсията и добавките. Дано увеличението на заплатата да го покрие 😂

# 579
Здравейте, има ли от вас момичета някой да е правил кор-биопсия, с цел установяване вида на  тумора и намаляване преди операция. Опасна ли е , има ли смисъл от нея.

# 580
  • София
Добавките падат на половина,за пенсията не знам. Да сме живи и здрави да си работим ,пък тези пари и малко да са,ще са ни в плюс.

Савина,при мен беше отворена биопсия.Махнаха ми двете образувания само с локална анестезия.След хистологията ,имах друга операция с махане на възлите,жлезите и слагане на импланти.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 00:12 от zori_g_n

# 581
Само последно да попитам за ТЕЛК-а, преди да ме набиете вече 😂
Трябва ли да нося този телк в пенсионното?
В социалните трябва, ама за пенсионното 🤔
Нямам бележка- нищо...
Общо взето- спасявай се...

# 582
  • София
Не,не трябва.Само в социалните.Ако ползваш карта за градски транспорт, пак трябва да подадеш,както и за талон за паркиране.

# 583
Аз правих кор биопсия , седем проби- резултатът фалшиво добър. Моят съвет е, да не разчитате само на нея. Успех

# 584
Аз правих кор биопсия , седем проби- резултатът фалшиво добър. Моят съвет е, да не разчитате само на нея. Успех
В какъв смисъл да нр разчитаме на нея? Всъщност като се замисля, може би не е кор биопсия, а само тънкоиглена. Не е ли достатъчна, за да се реши да се започне предоперативна терапия?

Общи условия

Активация на акаунт