Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 158
  • 809
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте мацки,
Четири месеца след операцията-квадрантектомия с 13 премахнати лимфни възли, започвам да се замислям за някакъв спорт. Иска ми се да почна в домашни условия. Все още съм на лъчетерапия и ми остават 5 процедури. Днес се опитах да направя няколко лицеви опори от дамските с колене на пода. Едва избутах 4. Доста ми е отслабнала мускулатурата от оперираната страна. Какво мислите по въпроса и кога вие започнахте да спортувате?

# 556
Здравейте момичета,
Ели Дечкин аз съм в Токуда, но с 3 дни престой. Ти ли реши да си на диспансер?
Момичета, тези от вас, които са с предоперативна химиотерапия, преди операцията минавахте ли на пет скенер или направо операция?

# 557
  • Русе
Аз си избрах да остана в Токуда след лъчето. Хареса ми там организацията и това, че не се чака. В Сити Младост си отвисях с химиите и разни други прегледи.Ако съм от София след 30 мин ще съм у нас, но не съм. После ме чакат минимум 4,5 часа път. Да вися цял ден, щото някой не може да се организира - аре няма нужда.

# 558
Lea_Lea, аз съм решила след терапиите да се запиша на плуване. Физиотерапевтката в болницата ми каза, че е добър избор за спорт, смятам, че добре ще раздвижва ръката а и е спорта с най-малко травми и в същото време тренираш всички мускулни групи едновременно.

# 559
  • Варна
Gary,  на мен ми назначиха два пъти петскенер. Един преди вливките, другия след тях /преди операцията/.
Даже 4 месеца след лъчетерапията пак ме изпратиха на пет скенер.

# 560
  • София
Леа, аз не съм спирала почти да тренирам, само след операциите за по 1 месец, но тренирах и по време на химии, и по време на лъче /е, чаках поне 7 дни да минат от химията/ - колкото можех, без да се насилвам.
Почни постепенно и внимателно с ръката откъм оперираната страна и постепенно увеличавай напрежението/тежестите. Прави повече за долна част и лека-полека за горна част.

# 561
Здравейте, бих искала да ви попитам HER2 - отрицателна реакция, ER- 75% шанс за отговор към лечение и PR- 50% шанс за отговор към лечение значи ли, че е тройно отрицателен или само ХЕР2 отрицателен и ПР и ХР положителен?

# 562
  • Русе
Не е тройно отрицателен. Рецепторите са +
Аз съм така.

# 563
Аз пък тренирам- гребане с лъжица в пълна паница 😂😂😂
Направо ще се гръмна вече. 100пъти почвам да спазвам режим и...... до там.
Степера стои наказан в ъгъла.....

HriEmS, тройно негативните нямаме никакъв шанс с лечението с хормони.
Ти с твоите %50-70% си си направо позитивна 😁

# 564
DZ, не съм аз, майчицата ми е. Благодаря за отговорите, дами! 💛

# 565
Извинявай 🤗
Ама ми е простено. Учителка съм + студентка. Абе, отвеяна работа😂

# 566
Да ви попитам и още нещо, може ли липсата на апетит да се дължи на лъчетерапията?
От две-три седмици нямам никакво желание да се храня.

# 567
Получих си ТЕЛК-а. Само от 27-ми ме чака в пощата 🙄
Много работят дамите там....

60% са ми дали за 1г.
Процентите са ясни, ама годините ща само една.
Всяка година ще са явявам....

# 568
  • Русе
Лея, аз нямах апетит. Нищо, че дъ-то растеше постоянно.

ДЗ, това кой поред ТЕЛК ти е?

# 569
  • София
DZ,това коя година ти е?На мен също ми ги дават за по 1г ,много е досадно .То докато мине месец за заверка,докато пуснеш наново всички документи насам натам и то дошло време за ново събиране на документи и ТЕЛК. Първо ми дадоха 80% за една година, после пак 80% и пак за 1г.

Леа ,не помня за апетита,беше ми уморено и сънливо.

Общи условия

Активация на акаунт