Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 174
  • 809
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе
Олив, Василев каза, че този вид ександери половината са силикон, другата половина - разтвор, и на втората операция маха клапата, оправя другата сиса според формата на тази с  експандера. Но и на мен ми е странно. Тоя ександер дали има анатомична форма? Или стои като балон?

# 541
  • София
При мен другата гърда беше с кисти ,а след хистологията пишеше и мастопатия.Махнах и двете и сложих импланти.
 Ели ,при мен не е предлагал такова нещо.Дали си разбрала правилно?Ако е постоянен,няма логика да се прави в две операции.Да не би да иска първо да сложи на гърдата с лъчето,защото там кожата става по-стегната и да се поразпъне и после ,като е готово ,да прави и двете ,като сложи импланти и на двете.Не знам,гадая само.Не познавам човек,опериран от него,да е по този начин,ма не знам всичките му пациенти все пак.Ако нещо не разбираш и искаш да ти обясни,той е много мил и винаги си вдига телефона (освен като е в операция,разбира се).Може да му звъннеш и да го коментирате.

# 542
  • Русе
Той предложи два варианта: на първата операция слага експандер и прави другата, а на втората маха само клапата на експандера. Каза, че не го харесва този вариант заради разликите, които се получават. Той предпочита стандартния вариант с обик. експандер, надуване и втора операция на двете гърди за да могат да се уеднаквят. Но пак каза, че ще смени обик. с постоянен. Това стана странно, че не каза за имплант на тази гърда. Както и да е. Това си беше консулт за ориентир. Когато/ако дойде времето ще се видим пак и ще обсъдим всички подробности. Така или иначе ще мина и през Романски.

# 543
  • В царството на игрите:)
Здравейте момичета.Отдавна не съм ви писала , но сега имам нужда от вашето мнение. Накратко и аз съм с мастектомия на едната гърда от предната година ,стадий Т1 без разсейки в лимфните и проведена химиотерапия 6 курса, която приключи 11/2020.Тумора който имах е инвазивен дуктален карцином с няколко малки мултифокални инвазивни фокуса от лобуларен карцином ин Ситу.При този вид тумор има ли риск и за другата гърда.Забравих да кажа, че съм на 41год. Почти всички лекари са на мнение, че трябва да изчистя и другата гърда, но аз не искам без причина и само за да се застраховам да я премахна.Моля за съвет какво да правя.
Аз съм с инвазивен лобуларен карцином. През май ще станат 12 години от операцията, на която ми отстраниха гърдата. Нямаше лекар, който да ме посъветва да махна и другата гърда, макар, че знаех, че лобуларния има тази особеност, а само не искаха да правя реконструкции поне през първите две години. Така или иначе аз направих такава след 6 години. Наблюденията ми, обаче са че рецидиви на другата гърда има и при двата вида тумори, но като цяло не са чести. По - големия проблем винаги ще си останат метастазите, а срещу тях двустранната мастектомия не може да помогне, ако не дай Боже, се случи. Аз съм от много страхливите и се притеснявам да не се появи отново, но не вярвам, че ако има глава да пати, радикалното решение ще ме спаси от рецидиви. На Хули / и не сама!!! /рецидивите и се появиха на шевовете. Въобще - Бог да пази!
р.р. Любопитна особеност при мене е че тумора ми и е лобуларен, я хера положителен, което не се случва. Все се чудя дали хера ми не е точен или изследването на тумора Simple Smile Лошото е, че не мога да намеря пациенти с такъв случай, за да видя как протичат нещата. А чак пък да съм единствена и неповторима не вярвам. Simple Smile

# 544
Благодаря момичета за съветите.Може би наистина ще отстраня и другата,защото иначе ще се побъркам да мисля и другата.Аз си мислех че докато съм на хормонална терапия ще ми спаси др гърда, но едва ли.И да попитам спазвате ли някакъв режим на хранене и добавки какви приемате?

# 545
Здравейте момичета, на 1.02 трябваше да имам трета червена вливка. Понеже бях с ниско ниво на левкоцити отложиха химията за 8.02. Препоръчаха ми да хапвам черен дроб и червено вино. Обясниха ми, че няма да има смисъл да ми бият инжекция. Нивата били толкова ниски, че нямало да се повлияят. Днес питах проф. Щерев дали да започна прием на маола. Той ми отговори, че не познава продукта и той не съществува в официалните ръководства. Има ли някой от вас, които са ползвали маола и имат личен опит. Моля, споделете ако имате опит.

# 546
  • София
Благодаря момичета за съветите.Може би наистина ще отстраня и другата,защото иначе ще се побъркам да мисля и другата.Аз си мислех че докато съм на хормонална терапия ще ми спаси др гърда, но едва ли.И да попитам спазвате ли някакъв режим на хранене и добавки какви приемате?
Мом, не искам да те плаша, но аз бях 3,5 години на хормонална терапия - Золадекс и Тамоксифен /преди това и химиотерапия, адювантна, заради 1 заразен ЛВ/ и въпреки това се разви рак и на другата гърда, отново хормонозависим, та гаранция от хормонотерапията нямаш на 100%.

# 547
  • Варна
Здравейте момичета, на 1.02 трябваше да имам трета червена вливка. Понеже бях с ниско ниво на левкоцити отложиха химията за 8.02. Препоръчаха ми да хапвам черен дроб и червено вино.

Маоло няма да ти помогне, само едни пари хвърлени на вятъра. Пила съм го. Хапвай месо, черен дроб, по чаша червено вино. Включи бирена мая 3 х 2 хапчета. Може да си вземеш сироп билкова кръв от аптеката. Основното е храната! И то не зеленчуци и плодове, а месо и протеини. Добавките са спомагателно средство. Правилно ти е казал проф. Щерев.

# 548
  • София
Меги,странно че не са ти били нищо.На  ми паднаха на 1.2 левкоцитите още с първа вливка и Щерев ми назначи 2 инжекции Зарзио през ден (или в два поредни дни,не помня точно).Вдигнаха се рязко и ми направиха химията,но след това поставяха след всяка Неуласта,за да не стане същото.Герисан е добро,може да го пробваш.

mom31,аз в началото спрях изцяло всичко сладко,плодове,тесто с бяло брашно,пилешко,консерви,подправки тип "малки тайни" и т.н.В един момент взех да се изкушавам от разни неща .Сега съм ограничила сладкото, но хапвам от време на време, ям и плодове.Бяло брашно също не ям(чат пат пица ако си поръчаме),пилешко и консерви .

# 549
За левкоцитите- добавям и  бира  и накиснати стафиди.
Аз, пък днес тамън се съвземам от поредната( предпоследна, надявам се) вливка.....и най- вече от Неуласта-та- така да ме мори и да ме болят костите, че вчера ми идваше да вия....,но нали уж за хубаво я слагат......

# 550
Зори, неуластата всеки път ли ти е биеха? На мен ми казаха, че можела само веднъж в месеца да ми е слагат заради здравната каса, не отпускала 2 в месеца. Аз този месец съм 2 пъти и ми намали ха химията да може да не ми паднат много левкоцитите.

# 551
Не съм Зори, но все още важи правилото, за един път в месеца.  И като ти се паднат две вливки в един календарен месец- няма Неуласта( януари така се случи и минах с една).

# 552
Последните две химии ми бяха в един месец.
Биха си ми и двата пъти. Ама аз без Неуласта просто не ставах....

# 553
  • София
Герисан и бирена мая ми бяха предписали онколозите в Сити за вдигане на левкоцити, попитах за Маоло и лекарката каза, че го е чувала, но не знае дали действа, на своя глава го взех и пих - дори да е помагало, беше до към 2-3 вливане, после само Зарзио помагаше. Но аз бях с неутрофили 0,4 веднъж, толкова ниски, че онколога - д-р Ахмед в Сити много се стресна. Цялата ми уста беше в афти тогава, а тя каза, че ако ме налази сега някакъв вирус/бактерия, направо може да си отида.

# 554
  • София
Да,всеки път ми слагаха.

Общи условия

Активация на акаунт