Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 150
  • 809
  •   2
Отговори
# 720
  • Русе
Nikola1998 и аз ще кажа- спокойно. Мнозинството сме с мастектомия. За мен това не е драма, мога да живея и без гърда. Важното е лечението да е правилно за всяка от нас. Както се казва- избираме по-малкото зло. Успех в битките с гадта.
Solace, съжалявам за загубата ти, много ти се е струпало наведнъж. Но не може все да е лошо, при теб нещата ще се развият различно, към по-добро, искрено го желая на всички ни.
катеринка- браво момиче, много организирано подхождаш към болестта, така и трябва, няма да се предаваме.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 19:51 от ralnik

# 721
  • на20 километра от Бургас
Nikola1998,както ти самата ми каза- дишай.Вярвам,че ще се справиш,силна си.А и още сили дават всички прегръдки от момичетата и подкрепата им.И от мен имаш прегръдка!

# 722
  • София
Днес цяла сутрин ме изследваха, бодоха,  стискаха 🤣
Ракът ми е втора степен
Предстои пълна мастектомия.
Не знам друго  
Още смилам...

Е, вече е известно с какво си имаш работа Hug Неизвестността е по- страшна...
"Стъпила си на пътя" и първата крачка е направена, остава да го извървиш докрая!
И ние ще сме с теб!
Няма да е лесно, но ще се справиш!
Топли прегръдки 🤗

Аз да споделя за шофьорската книжка- моята "изтече" вчера.
Миналата седмица ходих при ЛЛ за медицинско. Тя ми обясни, че това, което може да направи е да ми даде направление за специализирана комисия, ще ми насрочат час след няколко месеца и т.н.- ходене по мъките (с една дума не може да ме покрие, че съм с ТЕЛК).
Сестрата излезе с мен и ми каза да вляза в някой друг кабинет (сдобих се с медицинско в крайна сметка срещу 20лв).
Днес отидох в районното, подадох документите, платих 17 лева и готовооо... след 1 месец ще е готова. Лична карта и паспорт извадих миналата година за 1 лв и ме предупредиха, че ще имам проблем с шофьорската книжка, защото в масивите им вече фигурира, че съм с ТЕЛК. (масиви... дрън- дрън... още не са вързани в единна информационна система)
Доволна съм! 😊

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 21:14 от AnyHr

# 723
  • Бургас
Катеринка, кой ще прави процедурата? Аз също бях на преглед при Полихронов, според него доктора от Бургас не е уцелил бучката при биопсията, от там и грешния резултат. Което пък от своя страна ужасно потвърждава славата на бургаските лекари Neutral Face

# 724
  • на20 километра от Бургас
Solacе,Утре ще ми взима биопсия д-р Хрусанов.Вчера при него бях на преглед,за днес ме прати на ехограф и утре биопсия.На теб той ли ти взе биопсия.Как мина при тебе,какво каза д-р Полихронов.И аз много се притеснявам от грешки.Хрусанов каза ,че ще ме бучат с дебела игла.Не знам,ти как смяташ да постъпиш.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 22:13 от катеринка

# 725
Момичета( новите), не се поддавайте на паниката и на страха! Значи и без гърда/и се живее, и с 20 и кусур килограма отгоре, и плешиви......Така, даже се оценява дали мъжа до Вас е точния човек. Важното е да си намерите лекаря, лечението и  да сте живи. И доколкото може- здрави. В началото е страшно. после нещата си се наместват по местата и  всичко си идва на мястото.
 Днес бях на контролен преглед при оскохируржката- чаках 2 часа, но за 2 минути ми пораснаха " крилцата", щото  докторката рече че всичко ми е наред. Една химия остана да мина в събота и един скенер с добри резултати и ще съм най-щастливия човек на Земята.

# 726
  • Бургас
Solacе,Утре ще ми взима биопсия д-р Хрусанов.Вчера при него бях на преглед,за днес ме прати на ехограф и утре биопсия.На теб той ли ти взе биопсия.Как мина при тебе,какво каза д-р Полихронов.И аз много се притеснявам от грешки.Хрусанов каза ,че ще ме бучат с дебела игла.Не знам,ти как смяташ да постъпиш.

Моята биопсия я взе Ангелов. Пак с дебела игла ... взе поне 5 проби и все пак излезе грешен резултат. Миналата седмица и с Хрусанов се видях. Видя ми се много компетентен. Мнението му се покри на 100% с казаното от лекарите в София и беше тотално различно от това на Ангелов, аз бих му се доверила.

# 727
  • София
....
Аз да споделя за шофьорската книжка- моята "изтече" вчера.
Миналата седмица ходих при ЛЛ за медицинско. Тя ми обясни, че това, което може да направи е да ми даде направление за специализирана комисия, ще ми насрочат час след няколко месеца и т.н.- ходене по мъките (с една дума не може да ме покрие, че съм с ТЕЛК).
Сестрата излезе с мен и ми каза да вляза в някой друг кабинет (сдобих се с медицинско в крайна сметка срещу 20лв).
Днес отидох в районното, подадох документите, платих 17 лева и готовооо... след 1 месец ще е готова. Лична карта и паспорт извадих миналата година за 1 лв и ме предупредиха, че ще имам проблем с шофьорската книжка, защото в масивите им вече фигурира, че съм с ТЕЛК. (масиви... дрън- дрън... още не са вързани в единна информационна система)
Доволна съм! 😊
Чакай, че се шашнах - какъв е проблема с шофьорската книжка, ако си с ТЕЛК? Моята изтича скоро май.

# 728
Теоретично- ако си ползваш ТЕЛК-а, ще платиш по малка такса, но ще  чакаш за комисия, ще те разкарват по кабинети половин ден и  накрая ще ти дадат книжката със срок от 5( вместо 10) години. Като минеш цялата галимация, влизаш в системата и доживотно минаваш тая процедура( дори и да  не си вече с ТЕЛК). Ако отидеш в КАТ, платиш си пълната такса и дадеш нормално медицинско, получаваш книжка за 10 години и душевно спокойствие.

# 729
Добро утро, момичета,
На новите попълнения пожелавам късмет, кураж и успешно лечение.
Четох по нагоре за епитеза, все още не съм си взела протокол, но си мислех, че само епикриза и протокол се представят в социалните.Сега научавам и за служебна бележка от работодател.Трябва ли още нещо към тях да подготвя?
Благодаря и хубав ден на всички!

# 730
Аз взех, без бележка от работодател,тъй като не работя. В социалните ми искаха само протокол от комисия, копие от ТЕЛК-а и попълнена декларация( епикризите ми ги искаха в комисията).

# 731
  • Бургас
Уф ... лошите новини продължават. Тройно негативна е моята гад. Гаврилов, хич не ми обясни нищо, директно ме засили за операция другата седмица. Малко ме обвини в безотговорност,  но няма да обръщам внимание на това. Още осмислям и ме е страх да чета за този вид гад ...

# 732
  • софия
Solace, Гаврилов обича да се кара и не обича много да обяснява. Обикновено има основание и е стимулиращо.
Успех и добри новини!

# 733
  • София
Уф ... лошите новини продължават. Тройно негативна е моята гад. Гаврилов, хич не ми обясни нищо, директно ме засили за операция другата седмица. Малко ме обвини в безотговорност,  но няма да обръщам внимание на това. Още осмислям и ме е страх да чета за този вид гад ...
Оф, това му е коронния номер, и на мен ми се накара, това ме отказа от него - на човек все едно не му е достатъчно, че е пропуснал преглед и че има рак, че и той ще ми вика...айде няма нужда!

# 734
  • София

Не чети! Довери се лекаря си (Гаврилов ли ще те оперира?)!
И моята гад беше тройно негативна, преживях пълна мастектомия, минах 10 месечно лечение- лъче- и химиотерапия и ей ме на, 21 години по-късно... по- жива от всякога 🙂

Скрит текст:
Между другото щях да се гътна 2012 г- ужили ме оса по езика, получих анафилактичен шок и в реанимацията на Пернишката болница ме върнаха от оня свят, буквално (мм ме е закарал в безсъзнание и сърцето ми е спряло там). Цяла нощ лекарите са били до леглото ми и като отворих очи не можеха да ми се нарадват. Прекарах 2 дни там).

Общи условия

Активация на акаунт