Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 580
  • 809
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте, от Токуда ми казаха, че са решили да ми вливат Топотекан. На някой да са го вливали?

# 781
Здравейте и от мен, колко време продължава процедурата в скенера (онкоболницата в Дървеница)?

# 782
Тедито,
Пиши в другата тема за рака с молба Hope4C, или Whitefang да ти отговорят. Особено Hope дори и да не го знае, ще проучи и ще ти отговори.

# 783
Първо към Тита- честито!!! Много се радвам за теб и ти пожелавам да са ти все такива резултатите от сега нататък. И спокоен и щастлив живот без гадната гадина ❤🤗
   Наде, на теб пожелавам много кураж и сила🤗 Всичко ще бъде наред, стискам ти палци. Смела и силна жена си ти!
    На въпроса на Никола - абсолютно нищо не подсказваше, че имам чернодробни метастази. Не съм имала симптоми, които да ми изострят вниманието, а чернодробните показатели бяха само леко влошени, нищо фрапантно (може би все пак сме хванали метастазите навреме, защото впоследствие много бързо се стопиха) Затова си мисля, че  в началото няма как разсейките  да се открият без образни изследвания, а ако човек почне сам да ги усеща, вече не е никак добре.

Моите бяха леко завишенибоше лятото, обаче аз си мисля че може да заради щитовидната. Тука не искат да ми направят изследвания... Понякига съм усещала болка , но не е винаги. Това преди да разбера за рака. Единствено че малко кожата ми е жълтата, но аз съм ск прекалено к бяла и прозрачна по принцип.
Благодаря

# 784
Никола, недей да се филмираш. Ако чернодробните ти показатели са леко завишени, това може да е от всичко. И на съпруга ми бяха така преди време, заради начина му на хранене, иначе нямаше конкретно заболяване. Сега е нормално да се втренчваш във всяка болежка, но така само засилваш стреса, който и без това изпитваш. Не знам защо при вас отказват да правят образни изследвания. Може би се планират след химиотерапията, която принципно би трябвало да унищожи и разсейките, ако има такива. Но за твое успокоение, тъй като явно това те тревожи, опитай да си организираш скенер. Ако трябва в България го направи. ПЕТ скенерът е скъпо удоволствие, но ако си здравно осигурена в България, може би ще можеш да вземеш направление от хирург. Обикновеният скенер на частно не струва кой знае колко. В Надежда скенер с контраст на гръден кош, корем, малък таз с костен прозорец (т.е. всичко без главата) струва 200-250 лв. Ако имаш съмнение конкретно за черния дроб, контрастната ехография  също е добро изследване. Вярно сега с Ковид не е много време за пътуване, но ако така ще се успокоиш, значи си струва. Отделен въпрос е дали има смисъл от това ако ще се лекуваш в чужбина (Великобритания беше, нали?) Мисълта ми е, ако им представиш резултат от скенер (какъвто и да е той), това дали ще ги накара да променят методиката на лечението.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 00:39 от нушка

# 785
Никола, недей да се филмираш. Ако чернодробните ти показатели са леко завишени, това може да е от всичко. И на съпруга ми бяха така преди време, заради начина му на хранене, иначе нямаше конкретно заболяване. Сега е нормално да се втренчваш във всяка болежка, но така само засилваш стреса, който и без това изпитваш. Не знам защо при вас отказват да правят образни изследвания. Може би се планират след химиотерапията, която принципно би трябвало да унищожи и разсейките, ако има такива. Но за твое успокоение, тъй като явно това те тревожи, опитай да си организираш скенер. Ако трябва в България го направи. ПЕТ скенерът е скъпо удоволствие, но ако си здравно осигурена в България, може би ще можеш да вземеш направление от хирург. Обикновеният скенер на частно не струва кой знае колко. В Надежда скенер с контраст на гръден кош, корем, малък таз с костен прозорец (т.е. всичко без главата) струва 200-250 лв. Ако имаш съмнение конкретно за черния дроб, контрастната ехография  също е добро изследване. Вярно сега с Ковид не е много време за пътуване, но ако така ще се успокоиш, значи си струва. Отделен въпрос е дали има смисъл от това ако ще се лекуваш в чужбина (Великобритания беше, нали?) Мисълта ми е, ако им представиш резултат от скенер (какъвто и да е той), това дали ще ги накара да променят методиката на лечението.
Mоята майка също има завишени чер.дробни ензими оказа,че стеатозен тип.Преди операцията въобще нямаше таково нещо след операцията от рак на матката после лъчелечние и изведнъш почнаха ензимите да увеличат.

# 786

Нямам идея защо не искат да направят образци изследвания, освен мамография с контраст. Ще се върна в бг след като се възстановя от операцията и да се разклати малко карантината, защото ако реша сега само тестовете за корона ще ми излязат 600 паунда, изолация и прочее.
Тази седмица се надявам да мога да се вредя ча частен ЯМР.
Днес ми е последният ден на работа. Колегитв ми са супер. Всипки ми казват, че ще ме чакат с нетърпение да се върна.

Много ви благодаря за подкрепата. 🙂
Помагате ми страшно много.
Пожелавам на всички ви хубав уикенд и повече положителни емоции.

# 787
Като стана дума за чернодробни показатели, сега се сещам, че около година преди да открия бучката имах лекичка болка в дясната част на тялото, около дроба. Отдавах го на позата, в която седя в офиса. По-скоро си мислех, че някакъв мускул ми се схваща от време на време. Също сега се сещам, че много ми пищяха ушите. Откакто минах химиотерапията не съм имала изобщо такива усещания. Преди химиотерапията ПЕТ скенера показа за черен дроб, че се наблюдва метаболитна активност в аднексите двустранно със СУВ 6.1 - вероятно от физиологичен характер.
Дали не е било нещо, което се е зараждало..... Странното е, че според Гугъл аднексите са яйчнците, а при мен в констатацията от ПЕТ скенера те са описани към черния дроб. Хм! Хм!

# 788
Аднексите са яйчниците, да. Черния дроб и да е имало нещо, то не боли. На мен ми се вдигнаха асат и алат от химията. И аз имах болка вдясно през цялото време и се бях психясала. Ходих на подробен платен ехограф и полуразревана обяснявах на доктора, че трябва да открие защо ме боли дясната страна, та чак пронизващо,понякога а асат и алат са ми завишени. Около 30 минути продължи прегледа, нищо не се откри.  По-късно на мен ми стана ясно, че болката е свързана с рязането в корема, по нервен път и химията довършва картината.
Никола, и тук не са много по образните изследвания. Но поне е по-поносимо да си ги платиш

# 789
Аднексите са яйчниците, да. Черния дроб и да е имало нещо, то не боли. На мен ми се вдигнаха асат и алат от химията. И аз имах болка вдясно през цялото време и се бях психясала. Ходих на подробен платен ехограф и полуразревана обяснявах на доктора, че трябва да открие защо ме боли дясната страна, та чак пронизващо,понякога а асат и алат са ми завишени. Около 30 минути продължи прегледа, нищо не се откри.  По-късно на мен ми стана ясно, че болката е свързана с рязането в корема, по нервен път и химията довършва картината.
Никола, и тук не са много по образните изследвания. Но поне е по-поносимо да си ги платиш
А Unabella нещо изписаха ли ти за да паднат ензимите асат и алат,някакъв медикамент за чер.дроб?Благодаря

# 790
Здравейте, дами. Имам едно въпросче към Вас. Майка ми е на предоперативна лъче-химио терапия, във вторник и беше последната химия (общо бяха 5 вливки), но и е лошо, не може да се храни нормално и е отслабнала. Та искам да попитам нормално ли е от химията да отслабне? При Вас какви бяха страничките ефекти?
Благодаря Ви предварително! ❤

# 791
Здравейте, дами. Имам едно въпросче към Вас. Майка ми е на предоперативна лъче-химио терапия, във вторник и беше последната химия (общо бяха 5 вливки), но и е лошо, не може да се храни нормално и е отслабнала. Та искам да попитам нормално ли е от химията да отслабне? При Вас какви бяха страничките ефекти?
Благодаря Ви предварително! ❤

Нормално е. На всеки се отразява по различен начин. От лъчетерапията също е възможно да й е лошо и да й липсва апетит.

# 792
Cengiz Emin 636883
Не, нищо не ми изписаха. Паднаха сами.

# 793
  • София
И аз отслабнах от химията ,свалих 7-8 кг.После с хормоните си ги върнах и то двойно.

# 794
  • В царството на игрите:)
Плачем за нова тема...

Общи условия

Активация на акаунт