С какво ви дразнят мъжете /тема №6/

• 47 569
  • 786
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Това битуване, че мъжът трябва да кара и да ползва колата е доста неприятно. Една жена, с малки деца, има много повече нужда от собствен транспорт.
Не знам, доколко в малък град е оправдано наличието на две коли от друга страна.

# 706
  • Виена
Ми купи си сама кола, тази е на баща му, по документи негова, не иска с парите да ти купи кола, купи си сама. Защо ще му се молиш и чакаш...

# 707
  • Sofia
Не знам, доколко в малък град е оправдано наличието на две коли от друга страна.

За София ми се струва по-неоправдано ползването на повече от един автомобил от едно домакинство. Трафикът е ужасен (с метро се придвижваш далеч по-лесно); има редовен ГТ; ако работиш в центъра, например, ще имаш проблем с паркирането; и т.н. Доста повече грижи и неуредици. Simple Smile

# 708
  • София
Не съм съгласна. Няма как да напазарувам с градски транспорт. Последно работих в бизнес парка и определено ми беше по-удобно с кола. Същото и с децата, когато бяха малки.
В крайна сметка, това е лично предпочитание и след като иска кола и не може да ползва семейната, да си купи с или без участие на мъжа.
Тъпо е да се получи като при Аида.

# 709
Едва ли ще те успокои... Но и на мен същото ми се говореше, да взема книжка, пък той ще ми вземе кола... Взех книжка през 2015, още нямам кола и вече не помня как се шофира...

😂
Веднага мога да ти извадя позитивите от това. Искрено  ме разсмя, благодаря ти.
Дренка, то и аз се смея на наивността си.
На теб кое по-точно ти е забавно?

Приятно ми е да срещам подобен изказ. Непринуден, че навсякъде гневни съпруги, съветнички...

# 710
Ама мъжът е обещал кола преди да почине баща му. Защо не се използват средства, който са били замислени за тази кола преди да се освободи тази втората.
Така излиза едва ли не са чакали да си замине човекът, че да си купят нужната кола. На мен много неприятен привкус ми остава този спор за нещо останало от починал човек.
Купете според мен малка кола за теб от ваши си общи средства, пък парите от колата на баща му ги вложете във друго нещо.

# 711
  • Sofia
Не съм съгласна. Няма как да напазарувам с градски транспорт.
Аз също. Затова казвам, че задачите се вършат от този, който е с колата, независимо дали това е мъжът или жената.
В продължение на години, преди да започна да шофирам активно, се оправях перфектно в София без кола. Но съпругът ми беше поел всички ангажименти, свързани с превоза на стоки и вършенето на услуги.

Така излиза едва ли не са чакали да си замине човекът, че да си купят нужната кола.
И на мен ми стана гадно, но реших тактично да пропусна да коментирам този момент... Няма начин да искам да ползвам колата на мъртвец, близък до мен.
И все пак... Може преди това да са планирали да теглят кредит, за да купят автомобил за съпругата, а сега да не им се налага да се набутват в дългове, предвид ситуацията. Не им знаем обстоятелствата на хората, та няма как да коментираме адекватно.

# 712
Е, аз пък, карах голямата кола- семейната/негова... Записа ме на курсове, ще имам кола, щом взема книжка, та,взех книжка, ма малка кола нямаше налична. Карах няколко пъти голямата и.. подрях я, кофти я подпрях. Моя, мъничка количка ,се появи доста бързо. Прави си изводите какво да му кажеш.

# 713
  • София
Размерът на колата  яма общо с умението да шофиране. Ако можеш да караш де. Винаги ми е било страшно, като чуя, че се взима малка, евтина кола с учебна цел. В началото просто трябва да си супер внимателен и да натрупаш опит в по-незастрашаващи ситуации.

# 714
При мен има. Голямата е дизел, не е автоматик( и малката не е, обаче е бензин), съединителя отлепя много скорострелно и меко, неможех да си направя сметката, за задна да не говорим. Не съм супер шофьор, признавам си, тей че, с малката ми е много по- лесно.

# 715
  • София
Две неща трябва да направи, авторката, за да не се заблуждава Муньо, че номерата му ще минат.
Утре сутринта иска ключовете, за да отиде на работа.
Той не ги дава, разбира се.
Тогава, авторката му съобщава, че ще си е уговорила в банката кредит за 3 бона и ще гледа да се  събере в тях за някоя малка колица.

И най- важното- без да се цупи, без да се обяснява, без да позволява да я въвлича в излишни полемики.

# 716
Това за кредита и аз си го помислих, но не ми звучи като да е готова на такива драстични мерки.

# 717
Ако сега ме изпитате върху казуса с колата - почти нищо не помня. То кредити, то готовност. Ама хубаво ги редите, бетер сериал 😂

# 718
За мен най- голямото удобство е да имаш кола.
Аз живея в малък град. Преди да родя не слизах от колата. След като имам дете вече не ме бърка да ходя пеш много. Но винаги нещо се случва- тук иди , там иди, елате вземете детето от градина, че не е добре, закарай го на лекар. Абе, бръм насам, бръм натам. За жалост, аз съм шофьора у дома и това ме товари много, но така ще е .
Вярно е, че 2 коли са си разход , но ако втората не е толкова мощна , то данъка ѝ ще е нисък. Остава разход за бензин и ГТП. Ако не се купува винетка- идеално.
Аз ако съм , уверена съм, че ще шофирам, ще си купя кола.

# 719
Ами аз работя във фирмата на ММ, само че сега не работя заради пандемията...той работи и друга работа.
Така че парите са негови(дори и моята заплата идва от неговата фирма), но пък сме семейство..та дефакто наши.

Отначало когато говорихме, че ще вземем кола за мен още преди да започна курсовете, не сме казвали срок и смятахме да е нещо до към 5000лв, вече налични или заем или и двете щяхме да го решим, когато дойде време за колата.
Това за баща му и колата донякъде беше неочаквано, защото човекът си имаше сериозно заболяване, но от месеци беше в ремисия и 2 седмици преди това беше на прегледи и уж беше наред...та не сме очаквали в този момент такъв развой...

А всъщност аз се дразня, защото ММ предложи да използваме парите от продажбата на баща му на колата за  кола за мен (така няма да се налага заеми) ще вземем и нещо по ново. Дори гледахме марки и модели и аз се нагласих и изведнъж, ама по - добре да не взимаме...
Та разочаровах се и дори се обидих.
И на него му казах, да не си обещавал, така нямаше да се чувствам излъгана...

Ама при нас той е разума...аз съм импулса...

В крайна сметка сигурно ще стане както повечето пъти...на моята...ама да не говоря много предварително 😂

Така е човек без работа...се чуди за какво да се дразни явно в моя случай...

Общи условия

Активация на акаунт