Клиники в Истанбул - тема 11

• 45 924
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Аз не съм пила хапчета и двата пъти тука съм се следила. Ще видим сега как ще е живот и здраве.

# 151
можеби за това ми казаха да отделя 10 дни там за трансфера ?

# 152
можеби за това ми казаха да отделя 10 дни там за трансфера ?

Да, мисля че е така. На мен др Умут ми беше казал по телефона, че иска на втори ден от цикъла да отида в БГ на преглед, за да ме проверят за кисти понеже ако има няма смисъл да се разкарвам до Турция и вече ако съм на естествен цикъл трябва да отделя 10 дни в Турция или на програмиран направо за трансфера. Но вчера като им изпратих резултатите ми изписаха естрофен и ми казах на 15 пак да отида тук в БГ на преглед (професорката е решила така).

# 153
да на мен ми казаха че са по склоннр за ЕЦ при мен и държат да съм там нооооо на 2 ри ден от цикл ще решат на 100% как да е

# 154
По назад е писано за отпуските. Аз взех за стимулация, при ЗЕТ нямаме право. Отидох при личният лекар , той ми отказа - показах му законите и казах , че щезвънна в министерството  и веднага ми даде направление за ЛКК комисия. Те искат документ от болницата за престоя и какво са правили с официален превод. Дават един ден преди и след датата доп. отпуск. Все пак най-добре е преди да тръгнете да обсъдите с личният и ЛКК , какви документи ще искат - да сте спокойни, че ще стане.
За ЗЕТ на ЕЦ - в Турция ми казаха , ако сте тук без хапчета, ако се следите в БГ с естроферм. Лигавицата не са казвали никога да е тънка. Според мен се презастраховат с хапчетата, ако се следим в БГ ..
За изследванията в Турция и ПИД - прочетете старите теми - всеки си е описал случаят . Мот опит е по- малко изследвания и успешна бременост с ПИД , след доста неуспехи в БГ.

Искам да споделя моя опит с ПИД.Процедурите с ПИД бяха без успех.Когато направихме опита на ЕЦ без ПИД се получи и се роди живо и здраво бебе.В самата  документация пише, че изследването не дава никаква гаранция за успех и се изследват определени хромозоми и по никакъв начин не помага за имплантация и бременност.Ембриолозите казват , че ако един ембрион е качествен той се имплантира и се ражда бебе.

# 155
По назад е писано за отпуските. Аз взех за стимулация, при ЗЕТ нямаме право. Отидох при личният лекар , той ми отказа - показах му законите и казах , че щезвънна в министерството  и веднага ми даде направление за ЛКК комисия. Те искат документ от болницата за престоя и какво са правили с официален превод. Дават един ден преди и след датата доп. отпуск. Все пак най-добре е преди да тръгнете да обсъдите с личният и ЛКК , какви документи ще искат - да сте спокойни, че ще стане.
За ЗЕТ на ЕЦ - в Турция ми казаха , ако сте тук без хапчета, ако се следите в БГ с естроферм. Лигавицата не са казвали никога да е тънка. Според мен се презастраховат с хапчетата, ако се следим в БГ ..
За изследванията в Турция и ПИД - прочетете старите теми - всеки си е описал случаят . Мот опит е по- малко изследвания и успешна бременост с ПИД , след доста неуспехи в БГ.

Искам да споделя моя опит с ПИД.Процедурите с ПИД бяха без успех.Когато направихме опита на ЕЦ без ПИД се получи и се роди живо и здраво бебе.В самата  документация пише, че изследването не дава никаква гаранция за успех и се изследват определени хромозоми и по никакъв начин не помага за имплантация и бременност.Ембриолозите казват , че ако един ембрион е качествен той се имплантира и се ражда бебе.

Само да попитам дали вие сте пробвали с ПИД и не е станало и следващия път без ПИД е станало, понеже не ми стана ясно? Иначе да, ПИД не дава гаранция за имплантация, но по-голям шанс да няма аборт и да се роди здраво бебе.

# 156
Ембриолозите казват , че ако един ембрион е качествен той се имплантира и се ражда бебе.
Проблемът е, че и ембриони, които не са здрави се имплантират и се стига до аборти и сериозни последици, както физически, така и психически. Казвам го от личен опит. Имам три такива аборта, единият с близнаци и препоръчвам ПИД с две ръце, за да се избегнат такива неща. Имам две родени деца без ПИД, но щях да си спестя много, ако го бяхме направили.

# 157
Момичета, някоя от вас срещала ли е случай на мисед аборт след ПИД? Имам един мисед аборт от естествена бременност, а сега съм бременна след ин витро процедура и емрбиона ни има ПИД, но все пак се притеснявам много да не се случи същото... Ще съм благодарна, ако споделите с мен.

# 158
анастейша и за какво ви е точно сега някой да ви казва такива глупости ? Живейте си живота и по малко притеснения

# 159
Bochinka, когато си минала по този път няма как притесненията ти да са малко!

# 160
При много двойки съществуват фактори (качество на яйцеклетките, хромозомни транслокации при един от родителите, таласемия и т.н.), при които ПИД дава шанс за здрава бременност. Не искам да звучи като някаква реклама, но в Турция лекарите преценяват според случая и ако смятат, че ПИД би бил правилния път за едно семейство, съветват да се направи. Чела съм във форума коментари на дами, на които лекарят е казал изрично, че смисъл от ПИД в тяхния случай на този етап няма. Така че всичко е строго индивидуално и да се обобщава не е правилно в тази ситуация. И не съм съгласна, че изследването не дава никаква гаранция. Може и да не е 100%, но със сигурност дава много информация за състоянието на хромозомите, и то в много голям процент. А за имплантацията има и други фактори, които играят роля, така че, да, не е 100% решение на проблема с фертилността.

Искам да споделя моя опит с ПИД.Процедурите с ПИД бяха без успех.Когато направихме опита на ЕЦ без ПИД се получи и се роди живо и здраво бебе.В самата  документация пише, че изследването не дава никаква гаранция за успех и се изследват определени хромозоми и по никакъв начин не помага за имплантация и бременност.Ембриолозите казват , че ако един ембрион е качествен той се имплантира и се ражда бебе.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 12:17 от redberry

# 161
Както е казала Bochinka не го мислете сега, даже спрете да четете, че си пълните главата с глупости и частни случай само.
Това, че имате един аборт не значи, че бебето е било увредено..може мн други неща да са попречили...просто така е трябвало да стане.
Хайде успокойте се и лека бременност. Да ни се похвалите накрая за малкия пухкавелник!
Момичета, някоя от вас срещала ли е случай на мисед аборт след ПИД? Имам един мисед аборт от естествена бременност, а сега съм бременна след ин витро процедура и емрбиона ни има ПИД, но все пак се притеснявам много да не се случи същото... Ще съм благодарна, ако споделите с мен.

# 162
Исках само да обясня, че имах 8 емброина и на 5 направихме ПИД, а 3бр. бяха добри.След трансфер нищо. После направихме много консултации и решихме, че следващите опити без ПИД  на ЕЦ. Това е бил моя късмет и ми беше 5 опит  след много премеждия и една бременност завършила с аборт в 12седмица.
От цялото си сърце пожелавам на всички успех!

# 163
Анастейша ние тука не сме просто хора събрани да пълнят главата на други зора с глупости ! Всички сме минали през този път кой с 1 загуба кой с 3 и кой от кой с по лоша ! В момента сте бременна . Какъв е смисъла да си пълните главата с ситуации на други хора ! Знам как няма как изобщо да не го мислиш но самостоятелно да си пълниш главата е глупост неземна , спи да четеш и ако ти е трудно по добре се консултирай с психолог за да се успокоиш !

# 164
Благодаря ти за добронамерения отговор Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт