Клиники в Истанбул - тема 11

• 45 982
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Аз бях изследвала голяма част от тромбофилийте и нямах проблем, но въпреки това с трансфера в Аржибадем ми назначиха хибор и аспирин, които продължавам и до днес. Не мога да кажа дали те са били разковничето за положителния резултат, но определено съжалявам, че при предните опити не съм пила поне аспирин....
Благодаря много. От днес започнах да пия аспирин на своя глава. Надявам се че не греша и ще ми помогне да задържа моята снежинка.

# 301
нали знаеш че не се пие всеки ден аспирина а през ден , защото действа 72 часа и работи с натрупване

# 302
нали знаеш че не се пие всеки ден аспирина а през ден , защото действа 72 часа и работи с натрупване
Честно незнаех. След неуспешната ми инсеминация в Щерев ми го бяха предписали по 1 таблетка вечер.

# 303
и ниско дозиран да е! Аспирин Протект например,ако не се лъжа, моля да ме поправи някой. И прекаленото разреждане на кръвта не е добре, ако можете се консултирайте с лекар, не знам не е ли рисковано сама да си го назначавате. Успех!

# 304
Бочинка, искрено ме разсмя с хистерото Simple Smile За прегледите уикендите - в повечето частни болници има АГ и в събота. Просто хващай телефона и питай наред. Аз съм ходила в Аджибадем Сити Клиник на околовръстното в събота. Но там пък лабораторията не правеше един от хормоните и го пращаше в Токуда, т. е. резултатът го чакаш 1 ден. Техниката е добра. От Мемориал ми бяха казали, че ако се падне 2-ри ден в неделя, мога да си направя прегледа и в понеделник.
На Гери искам да обърна внимание, че щом е с високо ТСХ да си знае, Карлъкая  не прави никакви кръвни изследвания - и преди пункция, и преди трансфер, така че освен за ПИД трябва да се пазари с него да не й прави фреш трансфер, а ЗЕТ, за да може да си проследи ТСХ в БГ. Не се впечатлява и от дефицит на витамини.  Цибалаб и на мен са ми правили грешки с ТСХ и затова вече не ги ползвам.
Вигантолът и при мен не помагаше, но тогава не знаех, че трябва да се приема с нещо мазно, напр.с лъжичка зехтин.  Турският витамин Д на OCEAN 1000 IU - капки е много хубав, той е със зехтин. Иначе тук в БГ аз съм доволна от този на JAMISON  пак на капки.

# 305
Да точно така Аспирин Протект , на своя глава всеки ден е лудост , аз съм пила всеки ден но по половин хапче и в 13 гс с първата загуба , сега имам доказана тромбофилия и съм цяло запче през ден и масово това е назначаването . Риска да прокървиш също го има .Така че трябва да се внимава много.Аз питах и ми подтвърдижа терапията от Мемориал така че си действам така .
Иначе за вит Д аз взимам само турския Орзакс 1000 единици с зехтин и той е единсвенния който ми качва Д то къде трябва .
Малко се притеснявам аз за това че уж щяхме да сме с ЕЦ трансфер а сега нещо подшушна доктора за Естрофем след като ще се следя в БГ . И ще видим .

# 306
Бочинка, би ли споделила, за колко време излизат резултатите и каква е цената на този пакет?

Тромбофилията няма общо с кариотипа , аз лично си я направих след 3 тата загуба защото само това не бях правила , и се оказа че я имам и решихме да правим инвитро в тоя ред на мисли след това . Та няма кой да чакате отивате в Геника и пускате максималния пакет ( така е по изгодно и не слушайте ако ви баламосват за друг ) и така

# 307
най добре е да влезнеш в сайта на геника и да ги видиш , там подробно е описано колко дни и колко струва , моите са правени повече от година и половина назад , не мисля че ще дам актуално инфо , около 400 лв е цената .

# 308
Fia37, определено ще имам предвид! Благодаря! То принцип съм даже с ниско ТСХ, имах Базедова болест, хиперфункция, но ендкринологът ми каза, че естественият ход на болестта е да премине в Хашимото, хипофункция. Аз си го бях застопорила на малко под 4 и така си стоеше, без прием на никакви лекарства, след три години терапия след първоначалното отключване на болестта. Обаче заради планирането на бременност от края на 2019 започнахме да му въздействаме да го държим около 2 (даже се бяхме малко поувлекли и като забременях, беше 0,04). Скочи необичайно много веднага след медикаментозния аборт. Но аз си го следя редовно и си ходя при ендокриноложката през месец - месец и половина, точно днес бях и тя ми каза, че Цибалаб не били добри в щитовидните хормони, затова, предвид резултатите от предишните месеци, при които плавно вървим надолу, приема за достоверен резултата от 1,28. Тя се кълне в Пролабор, та в петък ще ида и дам да видя какво е положението и да решим дали да променяме дозата Еутирокс. В Момарт ми изписаха витамини и направо си ги купих оттам, някакъв витамин Д на Wellcare на спрей ми дадоха, дано хване дикиш. Иначе преди си пиех Вигантола според протокола, с мазно, с няколко часа разлика от Еутирокса и от вит. А, обаче няма файда. За този на Джеймисън тъкмо прочетох добри отзиви. На Ocean ми изписаха селен. А на мъж ми му изписаха някакво Имприл, което обаче го няма в БГ, а понеже вече бяхме тръгнали, сега ще видим дали гърците няма да го имат случайно, че то и при него трябва да мине време, за да подейства - ако подейства.

# 309
Бочинка, би ли споделила, за колко време излизат резултатите и каква е цената на този пакет?

Тромбофилията няма общо с кариотипа , аз лично си я направих след 3 тата загуба защото само това не бях правила , и се оказа че я имам и решихме да правим инвитро в тоя ред на мисли след това . Та няма кой да чакате отивате в Геника и пускате максималния пакет ( така е по изгодно и не слушайте ако ви баламосват за друг ) и така

В майчин дом също ги правят и цената е доста по ниска. Проверете и там. Успех.

# 310
АП  може да се пие всеки ден до + тест, след това се пие през ден и се редува с НМХ. Има възможност от кървене, но чак при бременност и като почнеш и НМХ и за това се следи кръвта.

# 311

В Националната генетична лаборатория ли? Ако е там, не правят разширени пакети. Направих си основния в Рамус покрай бременността ми през юни – гинеколожката ми заподозря траомбофилия, пулсът беше по-слабичък и по-бавничък, сложи ме на аспирин и ме прати да си направя основния пакет за тромбофилии. Оказа се, че нямам никакви проблеми, освен онзи ген за фолиевата киселина. След миседа гинеколожката каза, че може да си пусна разширения пакет и понеже имам приятелка генетичка, която не харесва Рамус, рекох, че ще ходя в Нац. генетична лаборатория. Там ме посрещна една изключително мила жена и ми каза, че не правят други тестове, освен основните, защото за другите гени не са достатъчно точни и има прекалено много условности (или нещо такова, не разбрах добре). Ако съм искала да си давам парите, да ида в Геника, но тя не препоръчва. Така че по-добре първо да се пита по телефона, да не се разкарва човек като мен - както е казано, който няма глава, има крака Grin

# 312

В Националната генетична лаборатория ли? Ако е там, не правят разширени пакети. Направих си основния в Рамус покрай бременността ми през юни – гинеколожката ми заподозря траомбофилия, пулсът беше по-слабичък и по-бавничък, сложи ме на аспирин и ме прати да си направя основния пакет за тромбофилии. Оказа се, че нямам никакви проблеми, освен онзи ген за фолиевата киселина. След миседа гинеколожката каза, че може да си пусна разширения пакет и понеже имам приятелка генетичка, която не харесва Рамус, рекох, че ще ходя в Нац. генетична лаборатория. Там ме посрещна една изключително мила жена и ми каза, че не правят други тестове, освен основните, защото за другите гени не са достатъчно точни и има прекалено много условности (или нещо такова, не разбрах добре). Ако съм искала да си давам парите, да ида в Геника, но тя не препоръчва. Така че по-добре първо да се пита по телефона, да не се разкарва човек като мен - както е казано, който няма глава, има крака Grin

В сайта има телефон и ценоразпис . Преди 2 години ми препоръчаха там да ги направя и аз ги направих. Пакета, който пуснах беше достатъчно за репродуктивния доктор, винаги има и още и още.. всеки сам решава къде да се изследва, просто цените са в пъти завишени, а голяма част от клиниките и лабораториите ги носят там . Успех.

# 313
Да, в Националната генетична лаборатория е може би най-ниска цената, а вероятно там са най-добри като специалисти. Но ставаше дума за максималния пакет, който предлага Геника например, в този и смисъл коментирах.

# 314
В Бахчеджи след трансфер ми е изписван всеки ден аспирин проект.
Не стигнах до положителен тест, та не знам после какво се случва. Не съм си правила изследвания за тромбофилиите.

Общи условия

Активация на акаунт