Клиники в Истанбул - тема 11

• 45 849
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
преди трасфер пак ли правят снимка на дробовете ?
Правят задължително. Опитах да им обясня, че съм карала ковид и съм правила снимка наскоро, но казаха, че няма как и направихме. Поне цената на пакета вече е доста по-добра, нещо около 275 лири.

# 676
Момичета предстои ми трансфер следващата седмица и днес си пуснах витамин В12, витамин Д и фсх на своя глава. Оказа се, че витамин Д е много нисък- 14.8 при референтни 32-79, писах на координаторката, но все още нямам отговор. Притеснява ме да не ми се провали трансфера... 🥺🥺🥺 Ако започна да взимам добавки дали ще успея да го вкарам в норма? Дали ще попречи на имплантацията? До сега не съм имала изследване с което нещо да не ми е наред и ме хваща паниката....

# 677
това е страшно нисък вит д . Моя беше 20 през януари ( това е най ниска стойност ) за месец го дигнах на 32 , и имах още 2 седмици след като го иследвах до трансфер , така че предполагам ще съм около 40 в деня на трансфера при горна 45 . За седмица абсур да го вкараш в норма . Като цяло д , в12 , в6 и в9 са много много важни за развитието на ембриона. В12 трябва да е около 700-800 което по стандартите на бг лабораториите се води извън норма . Но нашите норми за в12 са занижени . Голата трябва да не е над горна граница .

# 678
Емичка, не вярвам да ти навреди  витм Д . Почни го от днес докато ти отговори координаторката.

А аз да си повторя въпроса за да знам дали да търся рецепта.
Нужен ми е спешно мерионал  и се притеснявам дали ще ми го дадат без рецепта и каква е цената?
Във Варна  не е бъкано с ин витро клиники и преди като съм търсила лекарства все е било с предварителни поръчки  Sad .

# 679
Не може ли да ползваш някоя от старите си рецепти с мерионал, от Бахчеджи?

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 20:58 от Анонимен

# 680
Ужас, няма в БГ отдавна Мерионал.
Обиколих сума аптеки....проверяват по складовете и цъкат..

# 681
Момичета< имам нужда от съвет. От цветната снимка излезе че има нещо като срастване в дясната тръба, но не е сигурно и че е добре да се направи една лапароскопия да се огледа преди да се стартира Инвитро. Казаха, че е хубаво да се направи в първата чиста седмица. Днес ми казаха дата - 23.03 - което ми се пада 14 -ти ден от месечния цикъл - не е в първата чиста седмица. При моя въпрос -" Нали трябваше да е в първата чиста седмица" ми се отговори "Не е фатално"??!!
Сега това извинете как да се тълкува? Аз знам, че не е  - но има ли някой от вас правена лапароскопия в тези дни на вече предстояща Овулация? Благодаря предварително

# 682
Кris_80, питай в гръцката - Промахон по вайбър- +359 892794245, а това е номер н турска аптека в Одрин( може би на фармацевт) някой ми го беше дал, но не помня - може да пробваш/ питаш - предполагам на английски - +905469736478. Другият вариант е да се примолиш на някоя транспортна фирма, шофьор на автобус.

# 683
Благодаря ви момичета!

Момичета< имам нужда от съвет. От цветната снимка излезе че има нещо като срастване в дясната тръба, но не е сигурно и че е добре да се направи една лапароскопия да се огледа преди да се стартира Инвитро. Казаха, че е хубаво да се направи в първата чиста седмица. Днес ми казаха дата - 23.03 - което ми се пада 14 -ти ден от месечния цикъл - не е в първата чиста седмица. При моя въпрос -" Нали трябваше да е в първата чиста седмица" ми се отговори "Не е фатално"??!!
Сега това извинете как да се тълкува? Аз знам, че не е  - но има ли някой от вас правена лапароскопия в тези дни на вече предстояща Овулация? Благодаря предварително

Chancharanka, цветната снимка се прави първата чиста седмица  за да се изключи евентуално забременяване т.е да не е минала овулацията. Така ми бяха обяснили на мен в БГ когато ми правиха снимката понеже и аз бях във втора чиста седмица. Искаха да съм нямала полов контакт през този месец за да са сигурни, че няма бременност... случайна . Ако има оплодена Я при вкарване на контрастната течност тя ще се озове в коремната кухина. Та затова искат да е  в първите чисти дни преди евентуалната овулация.
А след цветната препоръчват секс защото се "продухвали" тръбите от контрастното вещество и много често се получава бременност, ако проблема е бил в тръбите Simple Smile

# 684
Здравей, всеки организъм усвоява витамин Д различно, но доколкото знам течните варианти на мазна основа са най-добре усвоими (аз съм доволна от капките на Jamison).
Успех!

Момичета предстои ми трансфер следващата седмица и днес си пуснах витамин В12, витамин Д и фсх на своя глава. Оказа се, че витамин Д е много нисък- 14.8 при референтни 32-79, писах на координаторката, но все още нямам отговор. Притеснява ме да не ми се провали трансфера... 🥺🥺🥺 Ако започна да взимам добавки дали ще успея да го вкарам в норма? Дали ще попречи на имплантацията? До сега не съм имала изследване с което нещо да не ми е наред и ме хваща паниката....

# 685
Много ти благодаря, Aria Mia! Започнах днес капки и дано поне малко да се вдигнат стойностите...
Здравей, всеки организъм усвоява витамин Д различно, но доколкото знам течните варианти на мазна основа са най-добре усвоими (аз съм доволна от капките на Jamison).
Успех!

# 686
Последно януари правеха, ние питахме и казаха, че трябвало 70 снимки да направят, за да се отрази евентуално на бебето (то тогава още няма бебе де). Тогава бяха махнали само кръвния тест.

преди трасфер пак ли правят снимка на дробовете ? защото ми правиха и миналия месец и чесно казано това не е супер готино толко ренген май

# 687
Момичета,знаете ли колко време след изкаран ковид може да се започне стимулация според вашите доктори?

# 688
мемориал 3 месеца казаха , аз бях болна ноември

# 689
Много ти благодаря, Aria Mia! Започнах днес капки и дано поне малко да се вдигнат стойностите...
Успех!

Витамин Д е важен за развитието и на яйцеклетката . Не е хубаво  да се предозира и се натрупва. Можеш да говориш и с ендокринолог тук за дозите . Ако прочетеш в интернет тестове с бременни са правени при макс. Доза от 4000 Iu на ден. Аз с 1600 поддържах макс.  30 през бременноста. Бебето си е наред. В крайна сметка то ще си вземе витамините за твоя сметка. И аз съм пила и Джеймисън и Вигантол и ги вдигамстойностите.
Иначе вит. Д преди години ми беше 4 , сега 7 месеца след бременността от 30 на 23 - явно при някои хора трябва да се пие постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт