Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Право на помощи

 • 6 901
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 6
Здравейте . Имам питане относно имаме ли право за получаване на някакъв вид помощ.
Тричленно семейство сме малкия е на три години и осем месеца . Нямаме брак с майката .Само аз работя и се водя по документи на минималната за страната заплата. Майката е безработна в момента. Всъщност не е започвала работа от както се роди синът ни .Живеем сами в жилището на родителите ми които са пенсионери.Незнам какво друго трябва да спомена , но ако има някакво право да взема някаква помощ от "милата" ни държава с радост няма да им я оставим. Тъй като дори да имаш някакво право  няма кой да ти каже , а сферата на работата ни и образованието е в съвсем друга посока не сме наясно. Затова реших да попитам някой който е навътре в тия неща .
Благодаря

# 1
 • Мнения: 2 967
Отивате в социалните и питате.Там ще Ви дадат и нужните бланки,които да попълните,ако имате право на някакви помощи.

# 2
 • Мнения: 16 704
Оф, майко, поредните. Ами, откъде помощи, като сумати са като вас, на минимални осигуровки, иначе прибират пари на черно. Айде, внесете нещо, че после взимайте с радост или без. На детски сигурно имате право, и честно казано, надявам се, че нямате на друго.

# 3
 • Мнения: 32 710
На детски. 40 лв. На друго няма.
Не виждам как бихте получавали нещо без да сте дали?

# 4
 • Мнения: 2 967
Е,как очакват?Стояла без работа почти 2 години след майчинството и сега са чули,че дават някакви помощи покрай вируса и решили,че и на тях им се полагат 😂Струва ми се обаче,че няма да ги огрее.Всъщност се надявам да не им дадат нищо.Аман от такива,които само помощи чакат,а ние дето си плащаме всичко даже едни детски не ни дават,че видиш ли доходите ни високи.

# 5
 • Мнения: 32 710
Е за вируса дават на родител, който си гледа детето и не може да РАБОТИ. Използвал си е неплатената отпуска, иска се и доход от предишният месец. Демек за да вземеш, пак трябва да си дал.

# 6
 • Мнения: 2 967
Е за вируса дават на родител, който си гледа детето и не може да РАБОТИ. Използвал си е неплатената отпуска, иска се и доход от предишният месец. Демек за да вземеш, пак трябва да си дал.
Да,именно-не може да работи,а не-не иска 😉

# 7
 • Мнения: 6
Абе хора .Циганката има 5 танета , не е работила цял живот , не плаща нищо ,получава помощи за самотна майка , получава детски ,получава помощи за отопление,ползва безплатно детското отделение ,че там зимата е топло и има за ядене , ползва и помощи за това че луната е в сянката на сатурн и т.н .Я пак ми обяснете ,че трябва да си дал за да получиш.
Воубще израза "трябва да си дал ,за да получиш" се отнася за  всички бели държави , но в никакъв случай не и за нашата .
Както и да е в случая се казва - важното е да сме живи и здрави.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 21:32 от Pandov

# 8
 • Мнения: 32 710
Не виждам как вие сте по различни от нея.

# 9
 • Мнения: 6
Не виждам как вие сте по различни от нея.

Ами  работим от както сме завършили средното си образование висшето го изкарахме задочно , защото трябваше да работим ,за да можем да се издържаме . В момента си плащам тока водата сметките всички видове усигоровки включително и жена ми се самоусигорява . Аз не виждам допирните точки с нея

# 10
 • Мнения: 2 967
Май не правите разлика между самоосигуряване и плащане на здравните осигуровки.Едното няма общо с другото.

# 11
 • Мнения: 32 710
Значи ако дохода ви на член от семейство не надвишава 410 лв имате право на 40 лева детски надбавки. Също на безплатна детска помощ, безплатно образование и ако се класирате място в общинска градина.

# 12
 • Мнения: 6
Да малкия получава детски ,и ходи на градина . Просто 15 години сме били изрядни с не прекъснат трудов стаж .Сега обстоятелствата за в момента са такива , че се наложи жена ми да си е вкъщи и реших да питам , но явно питах неподготвен и събудих някакви негативни чувства и нападки , за което се извинявам и ви пожелавам весело посрещане на новата година и всичко най хубаво .
А за плащането на държавата  не искам да влизам в разни полемики , че въпроса ми не беше такъв. Например като плащам здравни осигуровки и какво ? Като плащам данък , винетка ,застраховка на автомобила си и какво? Като плащам пенсионни осигоровки и какво ? Плащаме много неща ,но недай си Боже да се наложи да се възползваш от тях ,особено от здравеопазването ни.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 22:02 от Pandov

# 13
 • Мнения: 16 704
Явно не получава кой знае колко циганката, щом се радва на болничната храна. Не ми казвай, че ти или детето ти бихте яли такава с удоволствие, че и бихте се наяли с нея.

Имай предвид, че жена ти само майчинството за едно дете да трябва да върне под формата на удръжки, трябва да работи и да се осигурява поне 30 години. А това дете ползва безплатна лекарска помощ, ходи на детска градина, където разходите му не са 50 на месец - има, освен разходи за храна, разходи за отопление, други консумативи, материална база, персонал. Училището също струва пари, които се плащат от бюджета, а не от родителите. Ти като плащаш застраховки, винетки, данъци, ползваш пътната мрежа, не летиш над нея с колата. Ако стане някоя щета, ще искаш да ти покрият щатите.

Реално защо мислиш, че са ви нужни помощи? Достатъчно сте добре, че жена ти да има лукса да не работи, осигуряваш се на минимума, жена ти също плаща само здравни осигуровки на минимума. С малко дете, с детска консултация, със следене на бременност  и раждане, сте си взели от милата държава повече, отколкото сте внесли, дори и без сериозен здравословен проблем. Наем не плащаш дори. Ти реално търсиш някакви помощи, за чието съществуване, масата хора, които внасят пари, са по-зле финансово от вас.

# 14
 • Мнения: 6
Разбрах . Може да се приключва темата
Благодаря за информацията
Чак ми стана едно гузно ,че се опитах да ощетя милата държавица .

Общи условия

Активация на акаунт