Избор на телевизор

• 68 545
  • 464
  •   1
Отговори
# 315
# 316
Кой според вас е най-подходящ от тези четирите?
Подходящ за какво?
Без LG-то. Другите са почти еднотипни

# 317
 Не са еднотипни, Самсунг имат проблеми с матриците, TCL и Hisense са върли китайчета. Остана LG-то, избери него.

# 318
Зависи до колко те интересуват смарт функциите на телевизорите .Аз бих взел ЛГ, защото веднъж свикнал на техният звук всичко друго на става. Не е с Андроид , но има много добра магазин за приложения. Хайсенс не са лоши на, но липсват много приложения. ТСЛ и Хайсенс мисля че имат един производител на матриците (ТСЛ). Честно Самсунг имам един стар и го ползвам само като монитор.

# 319
ТСЛ и Хайсенс мисля че имат един производител на матриците (ТСЛ).
Почти правилно мислиш. Произвеждат се от TCL, но са тяхна разработка. Принципно TCL държи почти 72-73% от пазарния дял на матриците и почти 100% на тези над 95"

# 320
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали ТВ, който предлага "кристална" картина, перфектен звук и общо взето всякакви екстри.
Не се гледа футбол, Netflix засега не се ползва. Предимно се гледат канали от Йетел тв, ако мога така да се изразя.
От 6-7 години сме с 55'' Сони, който на външен вид е супер, но явно не може да се справи с Йетел тв, защото често дава грешка във връзката с интернет, не може да се изтегли HBO max, защото версията на софтуера не го позволява, не мога да сменя канала, все едно дистанционното не сме слуша и т.н. Общо взето, време е за нов телевизор.
Харесах няколко модела:
https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-QE-65 … a-HD-QLED/p/11197

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-HISENSE-65E7K … a-HD-QLED/p/10945

тъй като ми се иска да е по-голям от сегашния, затова се насочих към 65''. Отворена съм към всякакви марки, стига да покрият изискванията: кристална картина, звук и да не е проблемен.
*Бюджет: до 2000 лв.
Благодаря предварително.

# 321
От тези двата Сумсунга. Нищо впечатляващо, но поне е VA. И не е с GoogleTV, но и двата са такива.
Скрит текст:
Кристална картина може да очакваш само ако телевизията се излъчва е нейтив за матрицата резолюция. За тези два модела няма програма в България която да покрива такова изискване. Затова и не препоръчвам нещо различно което се вмества в бюджета ти, просто защото няма с какво да му се насладиш

# 322
Кристална картина само с LG OLED доколкото това е възможно у нас

# 323
На 65" с тази ценова граница? Thinking

# 324
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали ТВ, който предлага "кристална" картина, перфектен звук и общо взето всякакви екстри.
Не се гледа футбол, Netflix засега не се ползва. Предимно се гледат канали от Йетел тв, ако мога така да се изразя.
От 6-7 години сме с 55'' Сони, който на външен вид е супер, но явно не може да се справи с Йетел тв, защото често дава грешка във връзката с интернет, не може да се изтегли HBO max, защото версията на софтуера не го позволява, не мога да сменя канала, все едно дистанционното не сме слуша и т.н. Общо взето, време е за нов телевизор.
Харесах няколко модела:
https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-QE-65 … a-HD-QLED/p/11197

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-HISENSE-65E7K … a-HD-QLED/p/10945

тъй като ми се иска да е по-голям от сегашния, затова се насочих към 65''. Отворена съм към всякакви марки, стига да покрият изискванията: кристална картина, звук и да не е проблемен.
*Бюджет: до 2000 лв.
Благодаря предварително.

Ако нямате нужда от този телевизор в друго помещение и му търсите заместител в сегашното, то няма нужда да сменяте телевизора.

Описваните проблеми не са с телевизора, а със софтуера му и по-точно възрастта му. Повечето производители на телевизор спират поддръжка до 2-3 години след пускането на продукта на пазара (което реално може да е 1-2 години ако вземете миналогодишен модел на промоция) и подобни проблеми са напълно нормални и очаквани.
Ако искате да си спестите 1600-1800лв и да си ползвате стария (напълно работещ) телевизор, може просто да му добавите една смарт кутийка по избор. Доста по-бързи и функционални са от който и да било "смарт" телевизор.

Дистанционните също са по-удобни и модерни, като оригиналното от телевизора ще използвате само за достъп до настройките на самия телевизор ако се наложи. През другото време може да си седи прибрано и да забравите за него.

Ако вземете нов телевизор, няколко години след закупуването му, ще се окажете в същата ситуация и ще търсите нов. Възможно е дори да не се наложи и да чакате години. И пак, и пак, и пак. И така през 5 години ще сменяте напълно работещи телевизори с нови такива, защото това, или онова приложение вече не се поддръжат. Било то заради изтекли сертификати, нови технологии, нови изисквания към операционната система (която на вашия телевизор ще е вече стара) и т.н.

Ако решите да използвате медийна кутия, вариантите са много според личните предпочитания и съвместимостта на приложенията, които искате да ползвате. В общи линии, операционните системи на кутийките са 2. Андроид и tvOS на Apple.

Нетфликс, ХБО, Амазон, Ютуб и други популярни ги има на всички кутийки. Проблемът идва с локалните приложения за телевизия от Йетел, А1, Виваком, Куулбокс, Булсатком и т.н., които може да не са съвместими с tvOS.

Цените са от около 150 до 400лв според това, което си изберете. Дори тези за 150лв ще се справят по-добре от операционната система на всеки модерен телевизор, включително и такива за доста над 2000лв.

# 325
Дори тези за 150лв ще се справят по-добре от операционната система на всеки модерен телевизор
Това е напълно погрешно. Най-малкото, фреймбуфера на чиповете за телевизори е интегриран а не емулиран.

# 326
Какво значение има това, след като процесорите, дори в най-евтините кутийки, са по-бързи от тези в телевизорите?

В повечето случаи, навигацията в интерфейса на кутийките е по-плавно и приятно от тази в смарт платформите на телевизорите.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 14:18 от w00x

# 327
Какво значение има това, след като процесорите, дори в най-евтините кутийки, са по-бързи от тези в телевизорите?
Дай пример за такава кутийка. Thinking

# 328
Google TV Streamer.
240лв редовна цена.

# 329
Супер. Съвременните TV китайци от нисък към среден клас изпозлват процесори MT5895, а тази кутийка използва MT8696. Първият превъзхожда вторият по производителност около два и половина пъти което е нормално. Все пак сравняваме Cortex-A73 срещу A53. Други предложения?

Очаквах между другото по-добро предложение за кутийка.

Общи условия

Активация на акаунт