Избор на телевизор

• 68 212
  • 463
  •   1
Отговори
# 450
LG няма нищо общо със Самсунг. Ако прочетете няколко страници назад дискусиите, ще намерите полезна информация за технологиите. Ще резюмирам с 2 думи - ОЛЕД технологията на LG за сега няма конкурент. В последните години доста такива телевизори се накупиха и общо взето няма оплаквания. Между другото Сони телевизорите с ОЛЕД матрица са с матрици на LG Simple Smile
OLED е върха на сладоледа, но нека не забравяме, че е нова технология и все още няма надеждността на стандартните LED телевизори, а като се повреди много боли. Най-често дефектират матриците, а цената им е съизмерима с цената на нов телевизор. По тази причина бих препоръчал стандартно Сони.

# 451
# 452
Не с OLED, че матриците дефектират, не толкова често като на Самсунг, но има още какво да се желае относно надеждността на OLED технологията.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 21:31 от The Stranger

# 453
OLED е върха на сладоледа, но нека не забравяме, че е нова технология и все още няма надеждността на стандартните LED телевизори, а като се повреди много боли. Най-често дефектират матриците, а цената им е съизмерима с цената на нов телевизор. По тази причина бих препоръчал стандартно Сони.
Дефектира, дефектира, колко да дефектира в сравнение с други матрици? Поне покрай мен никой все още не се е оплакал от повреден ОЛЕД, а доста познати си накупиха такива. Личните ми впечатления са от 55" С1 и 65" G4. С1 е вече на 4+ години и през цялото време работи на възможно най-вредния за ОЛЕД режими според препоръките. Някой като го зареже на една програма, така си откарва по цял ден. Няма никакви следи от прегаряне. G4 е все още на 1 година и нямам дълъг опит с него. Доста често LG Cx и Gx ги пускат с 5 годишна гаранция, което се съмнявам, че щяха да правят, ако дефектираха често.
Първите 55-инчови телевизори на LG излязоха 2013г и струваха към 11000лв тогава, така че не е чак толкова нова технология. Всъщност пионерите на пазара бяха едни 11 инчови Сони-та с LG OLED матрица, които се появиха само на японския пазар през 2007г.

# 454
Здравейте! Харесахме си този телевизор. https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-LG-OLED55B43L … b=availabilityTab Видях, че мненията за OLED са много разнопосочни, но моля, ако някой има такъв от повече време, да сподели впечатления. Благодаря!

# 455
Моля, тези които са запознати със Sony Bravia 5, да пояснят дали има възможност субтитрите на каналите да се нагласят така че, да се показват винаги на български език. Защото в момента, за всеки канал, на който искам да има субтитри е необходимо да се влиза в менюто и да се активира режим "български".

# 456
В subtitle setup избери за primary български

# 457
Благодаря, получи се! Да питам и още нещо, времето за смяна на канал, в момента е 15 секунди, има ли възможност да е по-кратък и ако има откъде се прави промяната?

# 458
Това не го разбрах. Как смяна на канал 15 сек

# 459
При превъртането на каналите, по-бавно отваря

# 460
  • Благоевград
Здравейте! От над 10 год. съм без телевизор, но сега обмислям покупката на такъв, тъй като лаптопът ми вече е доста стар и скоро сигурно ще приключи. Бюджетът ми е до 600 лв. макс. Ще гледам само тв, филми, ютуб и hbo max. 40 или 43 инча са ми достатъчни.  От това, което изчетох досега, разбирам, че LG са добри. Може ли да ми препоръчате кой да избера от следните:
https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-LG-43UA75003L … b=availabilityTab
https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-TCL-43S51K-QL … b=availabilityTab
https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-TCL-43QLED780 … b=availabilityTab
https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-HISENSE-40A5Q … b=availabilityTab

Избирала съм такива, които ги има налични в моя град и мога да отида да ги видя на живо. LG-то ми изглежда много примамливо, че пише 2025 г. Но все пак нищо не разбирам, затова моля за съвет кой според вас е най-добре?

# 461
Телевизорите LG наистина са добри, но нека не забравяме, че са телевизори, а не компютри. Това в случай, че очакваш телевизора да ти замени на 100%  лаптопа.

# 462
  • Благоевград
Телевизорите LG наистина са добри, но нека не забравяме, че са телевизори, а не компютри. Това в случай, че очакваш телевизора да ти замени на 100%  лаптопа.

Не, не очаквам това, лаптопа последните години го ползвам само за онлайн телевизия.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 13:38 от MiaElpida

# 463
Здравейте,
Моля за помощ!

Преди 5 дни купихме от Техномаркет телевизор TCL 40S5K FHD QLED SMART TV ANDROID. Прибрахме се вкъщи, включихме го и настроихме всички профили – HBO, Netflix, YouTube Premium и други – бързо и безпроблемно.

Не така обаче стои въпросът със свързването на телевизора с приложението TCL Home. Важно е да отбележа, че заедно с него закупихме и два климатика на същата марка, които успяхме да свържем за не повече от минута.

Опитахме всичко – следвахме стъпките една по една, пробвахме да направим нов профил, да влезем с Google акаунт, чрез код – просто не се получава. Телевизорът изобщо не може да бъде открит. И двете устройства (телевизор и телефон) свързваме към една и съща мрежа и със същия профил, но резултат няма.

Вече си стопих нервите… Моля, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, да помогне. Дори занесох телевизора в Техномаркет, но там ми казаха, че не били свързвали телевизор досега и че имало приложение на име Magic Connect, което мога да ползвам. Пробвах и него, но то е пълно с реклами, а и след като съм платила за дадена екстра, защо да не мога да я ползвам?

Благодаря на всеки, който ще се отзове! Наистина вече съм на предела на нервите си с този телевизор!

Общи условия

Активация на акаунт