Избор на телевизор

• 75 247
  • 521
  •   2
Отговори
# 510
# 511
Първият е ниският клас на LG, вторият е на среден до ниско ниво на горният клас. Разликата е в матриците - китаецът е по-добре позициониран. Първият е с по добър upscale което е голямо предимство на масовката излъчвания.

Какво значи upscale? Кой е по-добър? Кой да взема? Има ли други варианти до 1000лв?

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 12:01 от armianov

# 512
Картината се излъчва в HD 1920х1080 Upscaling я прави подходяща за 4к матрицата. Нямам представа кой да вземеш. Субективната визуална оценка е важен компонент при избора. Виж ги на живо и прецени. И двата имат предимства и недостатъци. Лично аз бих обърнал внимание на второто, но само след като съм видял как се справя с трудни картини.
Здравейте каква е разликата между тези модели и кой от тях бихте ми препоръчали?
X80 серията е най-горе, но е модел 2023. Ако не държите на гейминг първите два са еднакви, може би този s39 да е една идея по-добър в нещо, но на практика са еднакви

# 513
Според моите проучвания до 1000лв това са най-добрите опции по функции и спецификации:
1. Hisense 65 U7NQ
2. Philips 65 PML8709/12
3. TCL 65 C6KS
4. LG 65 UR78GC0LK (или UR78 серия)
5. Samsung UE-65 U8072F
6. TCL 65 P7K
7. Hisense 65 E7Q PRO
8. LG 65QNED70A6A

От тях по качество, дълга и безпроблемна работа се класират само:
1. LG 65 QNED70A6A
2. Samsung UE-65 U8072F
3. Hisense 65 U7NQ
4. Philips 65 PML8709/12

Поради тази причина смятам да се спра на Hisense 65 U7NQ като най-добър телевизор със що годе добро качество. Какво ще кажете?

# 514
Hisense не е с Гугъл тв. Иначе е почти същият като 65C6KS. Може да сравниш затъмняването на място. TCLa казва 312 зони, за другият не виждам информация.

# 515
Според моите проучвания до 1000лв това са най-добрите опции по функции и спецификации:
1. Hisense 65 U7NQ
2. Philips 65 PML8709/12
3. TCL 65 C6KS
4. LG 65 UR78GC0LK (или UR78 серия)
5. Samsung UE-65 U8072F
6. TCL 65 P7K
7. Hisense 65 E7Q PRO
8. LG 65QNED70A6A

От тях по качество, дълга и безпроблемна работа се класират само:
1. LG 65 QNED70A6A
2. Samsung UE-65 U8072F
3. Hisense 65 U7NQ
4. Philips 65 PML8709/12

Поради тази причина смятам да се спра на Hisense 65 U7NQ като най-добър телевизор със що годе добро качество. Какво ще кажете?

Samsung с дълга и безпроблемна работа? Я пак? Информацията ти е стара. Philips са върли китайчета, не препоръчвам. Hisens-a са по-добри от Philips-a. Аз бих избрал LG-то.

# 516
Колебая се между hisense и tlc.ч, като ще избера по-евтиния  и с по-дълга гаранция понеже като ги гледах на живо, ралика не намерих.

# 517
Това е само 799 лв. Няма да съжалявате. Лично аз се оборудвах с 65" модел на който Нетфликс върви на 4к Dolby vision без проблем.
П.с. Ако мястото не е чак толкова проблем вземете 55".

И по каква причина рекламираш тази марка и то анонимно? Чета технология на дисплея LED SMART TV и ми става ясно що за телевизор е.

# 518
Копирам си част от мнението от друга тема. Рязко ми се прииска нов телевизор за вкъщи, защото стария вече ми идваше прекалено малък. Изчетох разбира се каквото намерих, за да събера отзиви, спрях се на няколко модела онлайн, но държах да отида да ги видя и съпоставя на живо. Сега, един уикенд по-късно, мога вече да кажа, че съм много доволна от избора си.
LG, 55 инча, 1499 лв. е на промоция (от 1999 лв.). Бях харесала друг на редовна 1999 лв., но като съпоставихме двата не видях причина да давам 500 лв. отгоре за втория. Докато го вкарвахме този в колата мина един един случаен човек и ни поздрави за избора, каза, че си е взел такъв преди няколко дни и е изключително доволен. Пускам линк, ако някой се интересува мога и да снимам.
Сега тепърва имам да чета за перални, там не поради желание, а по принуда 😅.

# 519
  • Out of the Mix
Pipylotta, добър избор за парите си.

И аз взех 55-ца преди две седмици, но не OLED, a Mini-Led Bravia 5.

Колебаех се между него и 9-та серия на LG, като OLED не е за мен, защото го ползвам и за работа, и за монитор, и статични картини/образи, и почти 100% щеше да прогори някъде за има няма година, две, и на боклука.

Общо взето сякаш е скъп за това, което предлага, като по ревюта TCL QM7K дори го водят по-добър, както и 1000 лв. е надолу.

Уж наследник и "ъпгрейд" на X90L от 2023 г., но не е по-добър.
И все пак не можех да взема мостра на 2 г., и нямах избор, все пак по-новото поколение си е по-добре и за в бъдеще, като цяло.

Но не знам, не можех да се пречупя да взема "куча марка", и си казах, че искам Sony и това е.

Нямаше Bravia 7, иначе щях да скоча на него, като вече Bravia 9 би дошъл прекаленo скъп, а за тия пари наистина бих взел, и бих дал за ОLED.

Не знам дали съм направил най-добрия избор, но съм доволен, играх си 3-4 дни с настройки и калибрация, всякакви формати 4К, SDR, HDR, и т.н., като наблюденията са ми, че доста от заглавията и контента изглеждат по-добре в SDR формат.

Разлика между fullHD и 4K има и се вижда с просто око, стига да се гледа от правилното разстояние, и да имаш адекватно зрение. Nerd

Черното е много добро, цветовете реалистични, докарах natural skin tone на хората, motion-a е много добър - това е силната страна на Sony.

Минус му е, че матрицата е VA и като се гледа под ъгъл, а не централно, цветовете се кривят, но не е болка за умиране, все пак като се гледа се седи фронтално.

Препоръчвам да се взимат хубави HDMI 2.1 кабели за връзка с PC, и каквото и да е друго.

Режими film, или professional дават най-добра картина, а температурата винаги топла, warm, в моя случай дори е professional 2.

Свиква се с диагонала изключително бързо, но 65-ца щеше да ми дойде голям, като цяло, единствено за филми щеше да една идея по-добре, но за всичко друго щеше да е малко зор, та не съжалявам.

Минимумът, като качествo каквото трябва да се пуска, като контент на тези телевизори е FullHD 1080p, защото колкото по-голям е диагоналът, толкова мазльока е по-зле и се губи удволствието от всичко.

Препоръчително 4К да е всичко.
БГ кабеларките са зле, но HD каналите стават, нищо, че не са с висок битрейт, но си личи.
Блурей филм изглежда много по-добре.

Вече 4К е превъзходно, виждат се порите на кожата чак.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 16:25 от Revoker

# 520
Имам чуденка кое точно да избера.
Колебая се между LG C5 и Samsung s90f. Като размер ще е 65" (ако това има значение.
До колкото успях да проуча LG са малко по добри в upscaling което мисля че е водещо в България.
И още една питанка: какво мислите за soundbar Samsung HW-Q930D?

# 521
Разбира се, че С5 е за предпочитане, не само за upscaling-a, но и като цветове е по-добре. По отношение на саунд бар-а - всеки саундбар е по-добър от вградения звук на телевизора. Включваш го в eARC-HDMI на телевизора и можеш да му прибереш дистанционното, да не ти се мотае. Ще можеш да контролираш силата на звука от дистанционното на телевизора.

Общи условия

Активация на акаунт