Избор на телевизор

• 93 279
  • 601
  •   1
Отговори
# 585
Да споделя резултата.
- Във вторник се обадих на избрания "Телевизионен сервиз София - Ремонт на телевизори" в кв. "Бели брези"
- В сряда взеха телевизора
- Днес на обяд ми го донесоха.

Изгорял беше мейн бордът. 250 евро общо за платката и труд.
Сега си гледам Цветанка Ризова и чакам Стани богат.
Имах малък проблем с дистанционното - не действаше "мишката" и нямаше курсор. Но AI ми каза какво да направя.

# 586
Мерси за заключението на проблема.

# 587
Да споделя резултата.
- Във вторник се обадих на избрания "Телевизионен сервиз София - Ремонт на телевизори" в кв. "Бели брези"
- В сряда взеха телевизора
- Днес на обяд ми го донесоха.

Изгорял беше мейн бордът. 250 евро общо за платката и труд.
Сега си гледам Цветанка Ризова и чакам Стани богат.
Имах малък проблем с дистанционното - не действаше "мишката" и нямаше курсор. Но AI ми каза какво да направя.

Остава да напишеш каква гаранция са ти дали и дали се досещаш откъде са намерили мейн борда.

# 588
Все ми е едно, нали отложих покупката на нов. Мейн бордът предполагам е от магазина, за който писа, защото казаха, че вече не се предлага точно същият, а новият е с малко по-големи компоненти и леко поизрязаха гърба за да се вмести. Ама то е платка, няма движещи се части, и стара да е, ако е имала дефект да се е проявил, ако няма ще си кара.

# 589
Нищо не пишеш за гаранцията, която са ти дали.

Мейн бодът вероятно е от телевизор със счупен дисплей, независимо дали те са го намерили или са го купили от магазин. Нови няма никъде, за разлика от едното време, когато за нашите и съветски телевизори се намираха всякакви платки.

# 590
Не пиша, защото не съм питала. И ми е все едно, нали работи?
По принцип новият телевизор, който бях избрала и не купих, струваше 1330 евро, модел 2025 година. После случайно разбрах, че има и модел 2026 година, но за 1800 евро, което ми се виждаше много.  Но ако поправеният изкара още една година онзи за 1800 ще стане 1300 и пак ще съм на далавера, че съм поправила, а не съм купила сега. А може и доста да изкара. Така че наистина ми е все едно.  А и не обичам да изхвърлям работещи неща.

# 591
Нищо не пишеш за гаранцията, която са ти дали.

Мейн бодът вероятно е от телевизор със счупен дисплей, независимо дали те са го намерили или са го купили от магазин. Нови няма никъде, за разлика от едното време, когато за нашите и съветски телевизори се намираха всякакви платки.
Намират се, намират се, стига да имаш достъп до разни хъбове за части. Ако е бил нещо различно от C или G моделът, те страдат от по-кофти охлаждане.  Аз за това съветвам да се търси дори по-стар модел, но да е G серията или поне C. Там охлаждането е най-добро, защото ОЛЕД си пекат.

# 592
Повреденият телевизор беше OLED 55C.
На мен G не ми трябва, защото за източно помещение не ми трябва супер ярък екран.

# 593
Мислех че ще искат повече пари за ремонта честно казано. Аз също щях да го ремонтирам при такива обстоятелства, разликата между най-новия и 5 годишен от същия клас откъм картина е учудващо малка за нормален човек, ако не им кажеш мнозина, няма да разберат че си си купила нов телевизор. Ако си видеоман вече би имало огромна разлика предполагам.

# 594
  • Бургас
Здравейте, и аз съм в процес на търсене на нов ТВ за майка ми. До сега беше със Самсунг LED Smart 32'' 32M5502 Full HD. Изкара почти 8г, но миналата седмица изведнъж е показал само черен екран и не работи. Техник го е видял днес и казал, че трябва да се смени някаква част за 140 евро, което естествено е лишено от смисъл, тъй като самия телевизор не е скъп или нов.
Та сега гледам
1. https://www.technomarket.bg/televizor/lg-32lq63006la-fhd-led-smart-tv-09205136
2. https://www.technomarket.bg/televizor/samsung-ue-32f6002f-fhd-smart-tv-09229124
и евентуално този, макар че марката не ми говори нищо
3. https://www.technomarket.bg/televizor/tcl-32s5k-fhd-qled-smart-t … -android-09229323
До колкото разбрах, при тези модели може да се премахне допълнителния приемник на цифровата телевизия? Четох също, че звука на LG-то бил по-добър/висок, но последните коментари, които видях тук не са много добри  за LG та се разколебавам.
Моля някой, ако има един от тези модели да сподели впечатленията си или пък ако има техници сред вас.

# 595
Аз пък си мисля, че може да се оправи в рамките на 50евро.

# 596
  • Бургас
Ами може и така да е, но живее в малък град и няма възможност да го носи по сервизи. Реши, че иска нов, ако можете да помогнете с избора...

# 597
Ами може и така да е, но живее в малък град и няма възможност да го носи по сервизи. Реши, че иска нов, ако можете да помогнете с избора...

Не мога. Занимавам се с ремонти и понякога оправям телевизорите на адрес, а друг път ми ги носят. Нямам поглед върху най-последните модели и не мога да ви дам съвет.

# 598
На майка взех LG 40 инча. Вкъщи също сме с LG. За нея се колебаех вежду LG и SAMSUNG - самсунга заради по-живите цветове уж, по отзиви и описания.

# 599
Тета, кой взе?
Аз търся 32 инча за детска и 50 инча за хол.

Общи условия

Активация на акаунт