Избор на сушилня - Тема 17

• 28 634
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Ако ме питаш мен, в този ценови клас, бих взела Горенето на тази цена, ако не е мостра.
Защо? Гледам еднакви показатели имат май, но Боша е с 5 години гаранция. С какво друго превъзхожда Gorenje-то?
Bosch не са ли по-добри като марка за сушилни? Иначе имам пералня Gorenje, уж добре избирана, има какво да се желае от нея честно казано.
Единствено с гаранцията я превъзхожда, с нищо друго. Горе-долу са равностойни.
Пералните на Горенье в момента не са много ОК.
Всяка марка си има по един-два типа уреди, в които са добри и толкоз.

Ами като я купувах пак тук във форума се съветвах, уж беше най-добрия възможен избор, ама греда. Все едно, пере, ще се ползва. С уреди си има и късмет, колкото и да четеш Simple Smile Иначе имах предид Gorenje-то с какво превъзхожда Bosch-a, но явно са равностойни. Ще почакам да видя колегите каква цена ще отпуснат за Боша в понеделник, дано да ме зарадват, и ще реша. Благодаря за отговорите Simple Smile

# 211
Чак сега виждам, че можеш да имаш преференции в цената. Тогава се възползвай и от гаранцията.

# 212
Имам нужда от помощ да намеря модела на сушилнята. Проверих в сайта на АЕГ и погледнах там,където са посочили,че трябва да бъде. Но там намирам само това. Може ли цифрите в дясно да показват модела на машината?

# 213
  • На брега на реката
Модела на машината го има на табелка, като отворите вратата на машината ще видите табелката. Намира се или на корпуса на машината или от вътрешната страна на вратата.
Поне при повечето машини е така.

Сложно@е, честита машинка, със здраве да си я ползваш!

Да споделиш мнение, като я изпробваш.

# 214
Буболина,нямам никъде табелки. Някой с АЕГ иска ли да ме светне къде му е изписан модела? Ето я сушилнята отворена

# 215
  • На брега на реката
А на самата врата, огледа ли хубаво?

Три машини съм имала и винаги е имало табела, на вратата.

Съжалявам, ако я няма там, може би отзад на машината, ама не би трябвало, да я вадиш, за да видиш.

# 216
А на самата врата, огледа ли хубаво?

Огледах,даже снимка сложих. Ще търся документ или ще видя отзад.

# 217
  • на Мелмак
Ходих да гледам моите, на пералнята е на люка, а на сушилнята под филтъра. Наистина, ако няма отпред номер на модел, отзад вече трябва да има.

# 218
  • На брега на реката
Видях снимката, но вратата не се вижда странично, затова попитах.

# 219
Опитай да отлепиш малко тази лепенка под филтъра. Може да е под нея.
Като застанеш срещу нея- твое ляво.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 18:35 от petiaivanov

# 220
Благодаря на всички за включването-под лепенката нямаше инфо,нито пък намерих документ на този етап. Мъжът ми го мързи сега да ми вади сушилнята,за да погледна отзад. Joy Та,колкото и да ми трябваше тази информация,за да започна писане тук,ще се наложи да я пропусна.

Имам следната конфигурация на пералня и сушилня в нас (както разбрахме не знаем кой модел сушилня).

Сушилнята ми е на 4+ години и за това време е ходила 4-5 пъти на почистване. Почистването се налагаше след като уреда спре да работи,от сервиза казват,че са се отлепили магнитите на мотора,казваха и че е ужасно замърсен филтъра (долу в ляво). С този пипкав филтър се оказах да се разправям- колкото и да се старая,накрая в сервиза все се хващат за главите. Почиствам с четка за зъби,държейки прахосмукачка,ама явно не ме бива. Като изключим честото ходене в сервиз,много съм доволна от сушилнята Joy .
До няколко месеца, живот и здраве,ще обзавеждаме нов апартамент, в който ще сложим отново сушилнятя над пералнята. Този път ми се иска да намаля посещенията в сервиз,затова много смело се бях насочила към самопочистващите се уреди. След четене на темата леко се разколебах за тях и започнах да търся сушилня,която да суши така хубаво като това АЕГ,но да може да се чисти сравнително лесно от такива аборигени като мен. Държа сушилнята и пералнята да са ми една марка.
Погледнах горенье-тата,харесаха ми,но не съм сигурна дали бих си харесала пералня на марката. Освен това искам да помоля собствениците на тази марка сушилня да ми кажат пак ли е толкова пипкаво чистенето на филтъра?
Приемам всякакви предложения,въпреки че май съм бая претенциозна.

# 221
В барабана имаше някакви неща.
НЯма отгоре нищо за дърпане .
Нали няма болтове и нищо специално като при пералнята .
Пробвах да завъртя барабана , ама с усилие се върти, не като на пералня .
Така ли е редно ?Всеки момент ще я пускам  за първи път .

Това беше отгоре на сушилнята . Какво означава ?
Да махнеш това от вътре. Не си ли я отваряла още сушилнята ?

# 222
  • На брега на реката
На снимката е показано, че вътре в барабана, трябва да махнеш това нещо. Болтове няма.
Прочети в упътването, защото някои машини, не бива да се пускат 24 часа след като са я доставили.
При моята Миле, пишеше 2 часа да не се пуска.

# 223
Барабанът на сушилните НЕ се върти, като при пералните. Не го върти.

# 224
  • Велики Преслав
Голдева. Напиши модела на пералнята в темата за перални, ако не си в тя тема го напиши тук.
  Имам да казвам нещо за твоя модел, а и за новите АЕГ.

Общи условия

Активация на акаунт