Избор на сушилня - Тема 17

• 28 464
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • На брега на реката
Bobrock, имаш два варианта за отвеждане на кондинзиралата при сушенето, вода. 
Единия вариант е, да имаш канал наблизо и да я включиш към него. Това е по-удобно, защото няма да ти се налага да изливаш котнейнера. Ще чистиш само филтрите.
Втория вариант е, ако нямаш канал наблизо, то тогава събраната вода, ще се събира в контейнер и ще я изливаш на няколко цикъла. Сушилните имат индикация за пълен контейнер и след като го излееш, програмата ще продължи.

Няма ли място, са се сложи върху пералнята?

# 91
  • София
@Vasil Vasilev 676271
Тази ниша е предвидена да бъде затворена в гардероб и долу да остане място за уреда. ще се затваря с  2 врати.

@Бубoлина
Това ми беше първия въпрос. Ако отвеждането става с мека вързка, като изпускателната на пералнята, мога да прибива малка дупка посока сервизното, където се е включила отходните води на пералнята, няма и 1 метър.
Относно 2-рия вариант > също е опция.
Няма как върху пералнята, газовот котле пречи, уви.
Явно доколкото разбирам начина на отвеждане на събраната кондензирана вода, няма връзка с отделяната влага. Тази влага се отделя по време на работа на уреда нали ?

Поздрави и много благодаря за полезните съвети за този нов и изцяло непознат уред за мен.

# 92
  • На брега на реката
Влагата се отделя, по време на работа.

Както е най-удобно за теб, така ще направиш отводняването. За мен е по-удобно в канал, за да нямам грижа за контейнера, но има хора, които не могат да осигурят канал и си я ползват с контейнера. Преди време, и аз така я ползвах.
Начина на отводняване, по никакъв начин няма отношение, към качеството на сушене.

# 93

Това ми беше първия въпрос. Ако отвеждането става с мека вързка, като изпускателната на пералнята, мога да прибива малка дупка посока сервизното, където се е включила отходните води на пералнята, няма и 1 метър.

Разбира се, че може.
Много по-удобно е в канал, отколкото да се занимаваш с разните му чекмеджета.

# 94
  • Велики Преслав
И да не те притеснява тона с гарсероба.

# 95
Не мисля,че ще има влага за мухъл...За съжаление не съм в къщи днес,но утре ще пратя снимка...Върху моята има и хладилник Simple Smile))) и там проблем с влага няма.Моята не е свързана към канал...няма къде,водата отива пв контейнера.

# 96
  • до най-прекрасния мъж
Не се притеснявай от влагата, отделена по време на сушене. Имам АЕГ, клас на кондензация В, от 2 години. Заради едни няма и 2 см не ми се побра над пералнята (тя е в коридора и вратата на съседната спалня се отваря навън, като удря дръжката на вратичката на сушилнята за много малко). Сложихме я зад вратата в другата ни спалня, която не се отоплява, но се ползва. Обичайно въртя по 6-7 сушилни една след друга през уикенда. Влага по стъклата нямам. Само за сравнение - докато спим на затворен прозорец в отопляема съседна спалня, се отделя по 2 пръста влага в долната част на стъклата. Ако много се притесняваш, оставяй открехната вратата на пералното и пускай вентилацията, но няма да е нужно.
Другите неща са ти ги обяснили.

# 97
Като ви чета от известно време май само аз съм притежател на Канди Слим. Както бях писала , купих я, защото единствено нея намерих с тези размери -дълбочина 46, 5 см. Пасна ми идеално и не съжалявам за покупката си. Досега не съм имала сушилня и все още свиквам с нея, но съм изключително доволна на този етап, и ми стана интересно защо Канди е недолюбвана марка. По- запознатите може ли да ми кажете какво не й е наред на Канди-то - материали ли, конструкция ли, нещо се прецаква с времето ли? Питам единствено с цел да знам какво може да се очаква, защото я взех ноември с 5 г гаранция Wink

# 98
Здравейте. Родителите ми имат проблем с тяхното Миеле, около 5 годишно. Не може да качва водата в контейнера, или поне не успява всичката. Баща ми се е принудил да сваля маркуча и да източва насъбраната вода в друг съд. И когато маркуча е изваден и е надолу, т.е не трябва да се качва водата, суши и няма никакъв друг проблем. Възможно ли е помпата да не работи или да прави слабо налягане и това да е причината за проблема?

# 99
Като ви чета от известно време май само аз съм притежател на Канди Слим. Както бях писала , купих я, защото единствено нея намерих с тези размери -дълбочина 46, 5 см. Пасна ми идеално и не съжалявам за покупката си. Досега не съм имала сушилня и все още свиквам с нея, но съм изключително доволна на този етап, и ми стана интересно защо Канди е недолюбвана марка. По- запознатите може ли да ми кажете какво не й е наред на Канди-то - материали ли, конструкция ли, нещо се прецаква с времето ли? Питам единствено с цел да знам какво може да се очаква, защото я взех ноември с 5 г гаранция Wink
Аз съм имала 2 перални Канди, защото също имам място за слим и те имат избор. При чупене, след някакво време, майсторите винаги са ми обяснявали, че никой няма желание да ги оправя - сглобка ли, електроника, но като цяло винаги са ми казвали при първа възможност да сменя Канди с друго, Кандито е гадно и трудно при ремонт. Та аз лично съм с това предубеждение и бих избрала друга марка пред Канди.

# 100
  • Велики Преслав
Тука говорим за сушилни, не перални. Имат много различия.

# 101
bobrock,,както обещах-снимката.Както се вижда няма особено отстояние и отгоре има хладилник,но не е имало влага и конденз никъде.

# 102
  • София
Здравейте,имам въпрос за сушенето на яке с гъши пух. Колко време отнема цялостното му изсъхване? Върти се сега с 6 броя топки вълнени,цикълът приключи,но видимо не си е върнало обема,но датчика за влага казва сухо. Пуснах го пак,да видим какво ще стане.

П.п. сега го погледнах,изобщо не се е разбил пуха. Нямам програма специално за пух,дали не трябва да пусна на такава с по-висок градус?

# 103
Аз имам едно такова поне 2 часа и половина-3 при мен..дебело е..Досушавам няколко пъти.

# 104
  • София
Аз имам едно такова поне 2 часа и половина-3 при мен..дебело е..Досушавам няколко пъти.

Ясно час и 20 мин няма как да му е стига. За малко да реша,че съм си взела най-скапаната сушилня. При теб програмата на висока температура ли е?

Общи условия

Активация на акаунт