Избор на сушилня - Тема 17

• 28 550
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Интересно ми е дали кондензаторите се затлачват по-често от несамопочистващите, много ме изкушава тази "екстра". Имам приятелка със самопочистваща Бош Хоум, на 3 години поне и казва, че няма проблим и тази част, която се вижда изглежда идеално чиста. Та ще следя темата.

# 151
  • Велики Преслав
Тази екстра не е съблазителна толкова. Тя мие само испарителя. Вътре кондензатора не го мие.
 Полвинчата работа. На 3 години си трябва хубава водоструйка. Не някаква помпичка която ги препикава.

# 152
Направо много му е надута цената, за тея параметри.
Може ли да ми кажете какво не е окей с параметрите и какво мога да взема с по-добри параметри в подобен бюджет? Без Candy. Благодаря предварително, ако решите да ми отделите време за отговор.

# 153
  • Велики Преслав
Например за 50 лева отгоре, има клас на кондензация А, или клас на консумация А+++.
  https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-ELECTROLUX-EW9H478S/p/688378

# 154
https://m.emag.bg/sushilnja-bosch-termopompa-selfcleaning-conden … 0by/pd/DHGHCNBBM/

Много четох миналата година в темите, набелязах сушилни от потребители, за които да гледам през черния петък и всичко разграбиха в първата минута.
Буквално за минути се спрях на посочената в линка. Нямаше отзиви за нея.
Преди малко повече от година я взехме. Втора зима я ползвам. Почиствам след сушене филтрите за мъх и изхвърлям водата.
Трябва ли някаква друга поддръжка и на колко време?
Като цяло съм много доволна. Вадя всичко сухо, с нормален размер и прибирам в гардероба. Понякога удължава времето на сушене, но крайният резултат е, че дрехите са като изгладени. Монтирана в голямо помещение.

И за кърпичките за сушилня на Ленор някой е писал в началото на темата. Освен в Емаг намират ли се по вериги магазини?

# 155
  • Велики Преслав
Спокойно, като се задръсти тя ще изпише грешка, ама аз лично съм обясншл какви са недостатъците на таци сушилня, някои хора не искат да възприемат. След това спряла да суши, късе можу да е проблема. Имаче една професионална за 9 килограма пране на V Zug. Тя има самопочистване, ама помпата е толтова мощна, и вдига много шум. Тук има една вятърничева помпичка, която само го мокри. А и не могат да сложат много мощна щото ще вдига шум.

# 156
Ами не попаднах на такива мнения като търсех препоръки за сушилня. Ей на, сега научих от тази тема. А и много набързо се спрях на тази. Четох, четох, и накрая взех нещо съвсем различно от препоръчаните.

И като се задръсти- сервиз? Няма опция с превенция, да не се стигне скоро до него. Така разбирам.

# 157
  • Велики Преслав
Да, както казах, със и без нея рузултата е един. След 2-3 години, според ползватето, си трябва хубава водоструйка. Особено при Whirlpool.
 А иначе тези с открит изпарител са по-лесни за измиване.

# 158
https://m.emag.bg/sushilnja-bosch-termopompa-selfcleaning-conden … 0by/pd/DHGHCNBBM/

Много четох миналата година в темите, набелязах сушилни от потребители, за които да гледам през черния петък и всичко разграбиха в първата минута.
Буквално за минути се спрях на посочената в линка. Нямаше отзиви за нея.
Преди малко повече от година я взехме. Втора зима я ползвам. Почиствам след сушене филтрите за мъх и изхвърлям водата.
Трябва ли някаква друга поддръжка и на колко време?
Като цяло съм много доволна. Вадя всичко сухо, с нормален размер и прибирам в гардероба. Понякога удължава времето на сушене, но крайният резултат е, че дрехите са като изгладени. Монтирана в голямо помещение.

И за кърпичките за сушилня на Ленор някой е писал в началото на темата. Освен в Емаг намират ли се по вериги магазини?
Аз лично изобщо не съм доволна от кърпичките на Ленор, иначе ги има в магазини Born. Във Фантастико има мокри кърпички за ароматизиране в сушилня, в светлосиня опаковка, около 4-5 лв, за мен вършат по-добра работа. А най-добра ми върши парфюм за сушилня - тези, които се слагат в силиконова топка.

# 159
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, искам да попитам дали знаете добри магазини за сушилни втора употреба в Пловдив. Също така ако можете да ми препоръчате някой конкретен модел на цена макс 700-800 лв, с термопомпа, А++ клас. Благодаря предварително.

# 160
  • Велики Преслав
Е то има втора ръка А+++ на АЕГ за 400 лева. А нова да 900 лева на Индезит.

# 161
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, искам да попитам дали знаете добри магазини за сушилни втора употреба в Пловдив. Също така ако можете да ми препоръчате някой конкретен модел на цена макс 700-800 лв, с термопомпа, А++ клас. Благодаря предварително.
Виж в Тракия, в индустриалната зона, преди Профилинк, има доста голям магазин за уреди втора употреба, както и нови, само тествани и върнати, а също и нови с транспортен дефект. Сега ми избяга името. Там наистина има огромно разнообразие на всякакви цени.
За модел не мога да помогна, моята е още сравнително нова и не знам дали се предлага вече в подобни магазини.

# 162
Здравейте,
Оглеждам се за нова сушилня, тъй като сегашната Panasonic с парен генератор стана много шумна. Има някакъв проблем с лагер, който е много скъп за отстраняване и ще я сменям.
Тъй като мястото ми е в кухнята под плот, най-важния ми критерий за избор ще е нивото на шум.
От разгледаните модели само Bosh имат претенция за ниски нива на шум, но никъде не са отбелязани децибели.
Бюджета ми е до 2000.
Всички модели от високия клас на Bosh обаче имат въпросното самопочистване, което и мен ме смущава.
Сегашната сушилня има 1 филтър на вратата, и 1 отдолу, който въпреки филтъра на вратата насъбира страшно много мъх. Някак ме влече към по-стандартно, но изпитано 2 кратно почистване, въпреки  че техника, който погледна сегашната сподели, че самопочистването вършело работа, и тези които идвали при тях за ремонт от такива модели си били чисти.
Също така сегашната има много удобна функция за бързо изсушаване. Тази функция на практика вдига температурата на сушене, и ми е много удобна за хавлии, чорапи и др издържливи дрехи, намалява ми времето на сушене (следователно и времето през което ми бръмчи). Иска ми се и новата да има такава функция. Има случаи, в които искам да суши бързо и на висока темп, и други в които искам да суши бавно и на ниска температура за деликатни дрехи, но искам да имам избор - а не по дефолт всичко да е на ниска температура и деликатно и да ми върти 3 часа.
Вече знам, че не желая парен генератор - ползвала съм го 3 пъти в началото от любопитство.
Нямам опит с други модели, но сегашната не се справя добре с чаршафи - прави ги на топка. Ако има модел, който се справя добре с това - и това е +, но не ми е задължително.
Като цяло най-важно ми е нивото на шум да е макс ниско, да е макс бърза, и по възможност да не отделя много влага.
Не ме притеснява мухъла, но понеже е в кухнята, от сегашната понякога се усеща влажна миризма ще е добре новата да е по-хубаво уплътнена.

# 163
  • Plovdiv, Bulgaria
Е то има втора ръка А+++ на АЕГ за 400 лева. А нова да 900 лева на Индезит.

Може ли модел на AEG- то?

# 164
  • Велики Преслав

Тази е като моята. Един човек има като нея, занимава се с внос на техника.

Общи условия

Активация на акаунт