Избор на сушилня - Тема 17

• 28 614
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • Пазарджик
Здравейте!Преди 2 седмици взехме китайка Haier 9кг .Бях скептично настроена към ней,защото за тези пари можеше да вземем АЕГ,Бош, Електролукс или Горение(топ марките),но моят мъж хареса тази(това е друга тема)Мога да кажа,че се справя много добре.Има много програми и функции.Много е тиха и ги суши много бързо.Има и 6г.пълна гаранция.

# 166
  • София
Здравейте,
Оглеждам се за нова сушилня, тъй като сегашната Panasonic с парен генератор стана много шумна. Има някакъв проблем с лагер, който е много скъп за отстраняване и ще я сменям.
Тъй като мястото ми е в кухнята под плот, най-важния ми критерий за избор ще е нивото на шум.
От разгледаните модели само Bosh имат претенция за ниски нива на шум, но никъде не са отбелязани децибели.
Бюджета ми е до 2000.
Всички модели от високия клас на Bosh обаче имат въпросното самопочистване, което и мен ме смущава.
Сегашната сушилня има 1 филтър на вратата, и 1 отдолу, който въпреки филтъра на вратата насъбира страшно много мъх. Някак ме влече към по-стандартно, но изпитано 2 кратно почистване, въпреки  че техника, който погледна сегашната сподели, че самопочистването вършело работа, и тези които идвали при тях за ремонт от такива модели си били чисти.
Също така сегашната има много удобна функция за бързо изсушаване. Тази функция на практика вдига температурата на сушене, и ми е много удобна за хавлии, чорапи и др издържливи дрехи, намалява ми времето на сушене (следователно и времето през което ми бръмчи). Иска ми се и новата да има такава функция. Има случаи, в които искам да суши бързо и на висока темп, и други в които искам да суши бавно и на ниска температура за деликатни дрехи, но искам да имам избор - а не по дефолт всичко да е на ниска температура и деликатно и да ми върти 3 часа.
Вече знам, че не желая парен генератор - ползвала съм го 3 пъти в началото от любопитство.
Нямам опит с други модели, но сегашната не се справя добре с чаршафи - прави ги на топка. Ако има модел, който се справя добре с това - и това е +, но не ми е задължително.
Като цяло най-важно ми е нивото на шум да е макс ниско, да е макс бърза, и по възможност да не отделя много влага.
Не ме притеснява мухъла, но понеже е в кухнята, от сегашната понякога се усеща влажна миризма ще е добре новата да е по-хубаво уплътнена.

Привет,

Не всички по-високо бюджетни модели на Бош са със самочистваш се кондезатор !
Има модел от 6-та серия  (цена около 1500 лв) със ръчно и лесно почистване на горния и долния филтър.
Помощ в избора ми направих съфорумците тук в тази тема по-назад.

Ето линк към модела:
https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/tumble-drye … glebox=768514316/
Успех!

# 167
Благодаря са помощта - доволни ли сте?
По следните показатели как бихте я оценили: ниво на шум, бързина на изсушаване, намачкване на големи чаршафи?
Излизат ли хубаво топли към парещи, или са хладни дрехите?
Че новата мода е все към по-ниска темп на сушене.

# 168
  • София
Благодаря са помощта - доволни ли сте?
По следните показатели как бихте я оценили: ниво на шум, бързина на изсушаване, намачкване на големи чаршафи?
Излизат ли хубаво топли към парещи, или са хладни дрехите?
Че новата мода е все към по-ниска темп на сушене.
Още съм в процес на закупуване Simple Smile)
Не съм притежател и не мога да споделя отзиви. Но това ще е моя избор за първа сушилня.
пък до края на месеца ако не с елъжа има промоция 5 години удължена гаранция на всички Бош перални и сушилни.

# 169
  • Велики Преслав
И аз ги харесвам Haier, имат много добри програми. 6 години гаранция. И наистина са тихи.

# 170
И аз ги харесвам Haier, имат много добри програми. 6 години гаранция. И наистина са тихи.
Четейки вашите постове,  предполагам че се занимавате професионално.
Т.к. не робувам на марки, и последния пост за Haier ме заинтригува - според вас ще отговорят ли на моите изисквания?

# 171
  • Пазарджик
[quote author=Vasil Vasilev 676271 link=topic=1283520.msg42094096#msg42094096 date=1610025409
Т.к. не робувам на марки, и последния пост за Haier ме заинтригува - според вас ще отговорят ли на моите изисквания?
Въпросът не е към мен но според описаното мисля,че ще ви допадне.Почти на всяка програма има степен на сушене,която вие определяте.Лесна за почистване.Отпред моята няма капаче за чистене на долния филтър.Бърка се вътре под филтрите за мъх,които се чистят след всяко сушене.

# 172
  • Велики Преслав
Танита, не можах да ви разбера защо искате да ви излизат дрехите горещи от сушилнята.

# 173
И на мен ми стана интересно. Не излизат горещи при мен. Леко топли- да, но напълно сухи.

# 174
  • София
Snoopi Аз ползвам гумените топки с будличките. Веднъж пробвах с тенис топки още в самото начало като взех сушилнята и нямаше нужния ефект. Та за това си взех будливкофците. Мисълта ми е да не би пък вълнените да не стават точно за тази работа....

Възможно е да не вършат работа,но мякъде във форума четох,че са ползвани и безшумни и за това ги взех. Имам една бодлива и нея сложих,според мен е материята на якето, не пропуска въздух за да изсъхне бързо и добре. От химическо също са го връщали в кофти вид и аз доразпухвах. Имам още доста "гъски" , но сега не смея да ги изпера 😁.

# 175
  • Пловдив
Аз искам да попитам, колко от собственици на сушилня със самопочистващ кондензатор са стигнали до задръстване и влошаване на работата и ефективността

Аз съм собственик на 2 сушилни Бош със самопочистващ се кондензатор,едната сушилня след 5г целогодишна употреба беше на профилактика в сервиз,а другата вече 8г работи без да е ходила в сервиз.

# 176
Благодаря, Артемида. Прочетох в старите теми и за препарата за почистване. Все повече смятам, че не е толкова "черен" този самопочистващ кондензатор.
И коментара на Танита: "въпреки  че техника, който погледна сегашната сподели, че самопочистването вършело работа, и тези които идвали при тях за ремонт от такива модели си били чисти."

# 177
  • Велики Преслав
А напротив. Вие двамата си го възхвалявайте, но вчера имах такава за ремонт. Явно вие или ги ползвате в седмица 1-2 пъти или сте адски късметлии. Мнозинство от вас плачат от тази екстра.

# 178
  • на Мелмак
Другите не се развалят, не се почистват никога.
Говорила съм с ваши колеги, не са на вашето мнение!
Аз съм ок, че ще се почиства. Не ми е драма.

# 179
  • Пловдив
По-старата ми сушилня,която работи целогодишно,4човека,ползвам от 08.2011г,я купих защото-първо само Бош и Сименс влизат в моя кухня,второ-това беше първата сушилня клас А.След 4г и 9-10мес. отиде в сервиз за профилактика,след това разбрах,че има препарат за профилактика на самопочистващи се сушилни и вече 5г(и повече) работи безпроблемно.Втората ми сушилня Бош е в употреба от 05.2013г целогодишно,2души,до сега НЕ е профилактирана в сервиз,само с препарат в къщи.И двете сушилни се ползват активно,от много години,това късмет ли е с "ужасната" екстра?

Общи условия

Активация на акаунт