Избор на сушилня - Тема 17

• 28 625
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • Велики Преслав
Никой не казал, че  екстрата е ужасна. Ако сйм го писал някъде цитирай го. И не е вярно, че 2011 това са първите сушилни клас А. Второ и аз ползвам този препарат, при слабо затлачен кондензатор, амо ако прилича долу на родопско одеало, няма да стане с припарата. Трябва налягане.

# 181
  • на Мелмак
Василев, писането с големи букви и то граматически неправилно е....
За мен ти си поредния майстор в темата. Защо си тук? Нито те познавам, нито ти вярвам, не съм ти и крещяла! Мнение, различно от твоето явно ти е много трудно да приемеш Grinning
Друг твой колега ми твърдеше, че термопомпените сушилни са боклук Sunglasses
Един съвет от мен - озапти се!

# 182
Здравейте,имам въпрос за сушенето на яке с гъши пух. Колко време отнема цялостното му изсъхване? Върти се сега с 6 броя топки вълнени,цикълът приключи,но видимо не си е върнало обема,но датчика за влага казва сухо. Пуснах го пак,да видим какво ще стане.

П.п. сега го погледнах,изобщо не се е разбил пуха. Нямам програма специално за пух,дали не трябва да пусна на такава с по-висок градус?
пускам  на микс програмата

# 183
Василев, писането с големи букви и то граматически неправилно е....
За мен ти си поредния майстор в темата. Защо си тук? Нито те познавам, нито ти вярвам, не съм ти и крещяла! Мнение, различно от твоето явно ти е много трудно да приемеш Grinning
Друг твой колега ми твърдеше, че термопомпените сушилни са боклук Sunglasses
Един съвет от мен - озапти се!
Ние да не сме говорели с еднакъв майстор SatisfiedSmile
И на мен също майстор ми твърдеше че термопомпата е нова технология и не е добре измислена .

# 184
Танита, не можах да ви разбера защо искате да ви излизат дрехите горещи от сушилнята.

Въпрос на вкус може би, но моите лични причини са следните:
- за хавлии, памучно бельо, чорапи, дънки и всички други държеливи материи съм забелязала, че колкото по-висока е температурата на сушене, толкова по-мекички, пухкави и добре ухаещи излизат.
Ако сложа деликатно сушене на ниска температура съответно, първо сушенето продължава много по-дълго, и второ излизат ми някак не свежи, даже мърлялви - не знам как да го опиша точно.
Другата причина е, че съм си внушила може би, че това е допълнително ниво на дезинфекция, като гладене с горещ сух въздух.

Деликатната програма също е важна, защото за някои материи си е нужна, но поне в моето домакинство съм забелязала, че повечето ни дрехи са подходящи за сушилна и почти не я ползвам. Ако имам да речем една тениска с щампи от цялото пране - предпочитам да метна тениската на простора, отколкото да въртя цялата сушилня на деликатно, заради едната тениска.

# 185
  • Велики Преслав
Всички сушилни 5 минути преди края, охлаждат дрехите.

# 186
Значи моята текуща е нещо тотално сбъркана, но не ги охлажда, или охлаждането й е повредено от самото начало, или и да иска не може да ги охлади - не знам, но си излизат много топли. Като пипна барабана веднага след това е горещ, но мога да си държа ръката на него дълго, значи не толкова горещ, но много много топъл да го кажа най-точно.
Сушилнята е Панасоник инверторна с термо помпа. Модела е от 2014.

# 187
  • Велики Преслав
Извинявам се, вие писахте, ако моге пак. Те са добри сушилни, защо я сменяте.

# 188
Значи моята текуща е нещо тотално сбъркана, но не ги охлажда, или охлаждането й е повредено от самото начало, или и да иска не може да ги охлади - не знам, но си излизат много топли. Като пипна барабана веднага след това е горещ, но мога да си държа ръката на него дълго, значи не толкова горещ, но много много топъл да го кажа най-точно.
Сушилнята е Панасоник инверторна с термо помпа. Модела е от 2014.
Ето тази ли е сегашната ви сушилня ? На каква цена я взехте ?  https://www.emag.bg/sushilnja-za-drehi-panasonic-8-kg-klas-a-inv … wgn/pd/DVW25YBBM/

# 189
  • Велики Преслав
Аз пък залагам на тази. https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-PANASONIC-NH-P80-G2WGN/p/681808

# 190
Извинявам се, вие писахте, ако моге пак. Те са добри сушилни, защо я сменяте.

Защото още от самото начало ми беше шумна, но последната година е вече като "пернишки тунинг"
Има вероятно проблем с лагер - не й пречи да работи за сега, но е нетърпимо. В кухнята ни е, а тя е отворена към дневната..
Дойде техник, погледна я и отсъди, че проблема е дълбоко в двигателя, трябвало да я разглоби на съставните й части, за да достигне до мястото, частите били скъпи, и даде оферта над 300лв за ремонта.

Ето тази е:

Ето тази е:

https://www.panasonic.com/uk/support/discontinued-products/home- … ces/nh-p80s1.html

Вече не излиза от БГ сайтове, но 2014 я взехме от Технополис

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 11:50 от танита

# 191
Предварително се извинявам за многото въпроси , които ще задам .
Нямам кой да ме посъветва , нямам никаква представа от нищо .
Бих била щастлива някой вещ да откликне и отговори , предполагам би било полезно за други .По -скоро някоя жена ще знае отговорите . Някое мамче . Simple Smile
1)Имам неща за пране , които не са от пух , от от нещо изкуствено и май не пише да се перат на пералня на етикета . Все пак на каква програма да ги пусна и мога ли да ползвам сушилня . Ще се степат ли?
2)Разни музикални механични играчки на каква програма пускате ? Нали ще продължат да свирят ? Ами сушилня ?
3)Когато перете дрешките , тези с наситените цветове на ръка ли ги перете да не боядисат ? Изобщо разделяте ли на бяло и цветно ? Улавящи кърпички ползвате ли ?
6)Непромокаемите подложки къде и как перете ? Сушите ли в сушилня ?
7)И последно имам едно пухено бебешко якенце , изкуствено и пак такова одеало . Как да третирам (пера,суша на сушилня ) за да запазя пухкавосттта , понеже имах едни постелки за под , които след като изпрах станаха твърди и на снопове?
Бих се радвала някой да сподели опит .

# 192
  • Велики Преслав
Така, ти искаш отговор от мама, ама специално на тези въпроси, ще ти отговоря.
   1- нещата  са изкуствени се перат на програма за Синтетика. Ако са много нежни на програма ръчно пране.
 2- ако ги пуснeш нищо няма да става повече от тези играчки.
3-Дрехи с наситени цветове, пера заедно с черни дрехи и цветоолавяща кърпичка на 30 моксимум 40 градуса. Разделям бяло и цветно когато са в големи количества, и трябва да се перат на висока температура. Ако са малко, и от тях няма такова което пуска цвят, ги смесвам и пера до 40 градуса с олавяща кърпичка.
 6-това не можах да пазбера какво е. Ако е като мошама нито ги пера в мералнята нито в сушилнята ги суша.
 7-аз тях ги пера на памучна програма и суша на Синтетика с топки за сушилня с подлички. Ако се степцат лек май-няма.
 А иначе за пухените неща като едно олекотено, е много важно големината на барабана на сушилнята. Във къщи като ги исуша се степват малко. Ако отита на обществената, там от сушилнята излизат меки и пухкави, при едни и същи температури.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 07:12 от Vasil Vasilev 676271

# 193
  • На брега на реката
Скрит текст:
Предварително се извинявам за многото въпроси , които ще задам .
Нямам кой да ме посъветва , нямам никаква представа от нищо .
Бих била щастлива някой вещ да откликне и отговори , предполагам би било полезно за други .По -скоро някоя жена ще знае отговорите . Някое мамче . Simple Smile
1)Имам неща за пране , които не са от пух , от от нещо изкуствено и май не пише да се перат на пералня на етикета . Все пак на каква програма да ги пусна и мога ли да ползвам сушилня . Ще се степат ли?
2)Разни музикални механични играчки на каква програма пускате ? Нали ще продължат да свирят ? Ами сушилня ?
3)Когато перете дрешките , тези с наситените цветове на ръка ли ги перете да не боядисат ? Изобщо разделяте ли на бяло и цветно ? Улавящи кърпички ползвате ли ?
6)Непромокаемите подложки къде и как перете ? Сушите ли в сушилня ?
7)И последно имам едно пухено бебешко якенце , изкуствено и пак такова одеало . Как да третирам (пера,суша на сушилня ) за да запазя пухкавосттта , понеже имах едни постелки за под , които след като изпрах станаха твърди и на снопове?
Бих се радвала някой да сподели опит .
На въпрос 1 - Василев ти е отговорил за прането, за сушенето, опитай на програма за деликатни или вълна, но все пак не знаем каква е материята и винаги има риск
На въпрос 2 - не се перат, има препарати с които можеш да ги напръскаш и да ги обтриеш с кърпа и стават за бебе, изпереш ли ги - край с тях! Ето такъв, примерно:
https://kati-eshop.com/frosch-sprei-za-higienno-pochistvane-500ml
С него съм третирала, всички играчки, който купих за внука и дори детското креватче, обработих с него!
На въпрос 3 - ако искаш бебешките дрешки да са в добър вид, а не захабени, разделяй прането. Със сигурност, наситените или тъмни цветове ще оцветят белите/свеетли дрешки, ако не веднага, то с времето и става грозно за гледане.  Ползвам цветоулавящи кърпички, но и те не са спасение, ако се смесват цветовете. Аз лично, много се ядосвам, като видя малко красиво човече и дрехите му, като извадени от пороя!
На въпрос 6 - ако говориш за такива, тип протектори, пера и суша на синтетика, а има и еднократни и са много удобни.
На въпрос 7 - ако имаш предвид материя, която е като полар, също се пере на синтетика или деликатни и на подобна програма се суши.
Пиша всичко това, с уговорката, че все пак не сък видяла материите, а се ориентирам, по твоите описания!

Въпроси 4 и 5 - липсват! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 194

Това беше отгоре на сушилнята . Какво означава ?

Общи условия

Активация на акаунт