Избор на сушилня - Тема 17

• 27 766
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Вероятно е термометър от две части; това е уредът вътре, а отвън е монтирана втората част - така се сменя дали да показва температурата в помещението, или отвън.

# 361
  • Велики Преслав
Да има два датчика. Единия е вътре в корпуса при дисплея, другия отвън

# 362
Минавам да се отчета след първия ден работа на новата ми помощничка https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/tumble-drye … dryers/WTX87KH1BY

Предимства:
- изключително тиха. Надмина очакванията ми. Това беше оновното ми изискване.
- бърза. Справя се по-бързо от предишната ми също термопомпена сушилня.

Температурата:
- понеже развълнувах темата с изискванията си за температура. Направих си експеримент със старата и с новата, докато и двете са вкъщи. По време на цикъл, след около час - спирах на пауза и слагах термометър вътре в прането. Заравям го добре с дрехите, и след 3 мин отчитам. Същото нещо повторих и след края програмата, преди да ги извадя. И двете машини и старата и новата, показваха температура от 45гр -  и в средата и в края на програмата. На пипане барабана и на двете горещичък, но можеш да си държиш ръката на него, без да се налага да я вдигаш. Това за моите очаквания за топли дрехи е добре. Според тези ми измервания - не мисля че охлажда в края на цикъла. В упътването е посочено, че може да започне да охлажда, само ако поради някаква причина прегрее, и изпише hot.
Доволна съм и колко са пухкави. Практически еднакво пукхави са и от старата и от новата

Недостатъци:
- Auto Clean
Уточнявам, че става дума не за стандартната Self cleaning технология, а за новата им, която включва и self cleaning.
Идеята им е била до голяма степен да отпадне чистенето на мъх, и във вратата там където стоят стандартните мрежички няма филтри изобщо.
Всичко отива долу под кондензатора в един нов на вид филтър, който се отваря като книга. Пред него има друг филтър, по-скоро стандартен.
Според упътването, трябва да се чисти веднъж на 20 цикъла, или ако искаш всеки път. Аз бях любопитна естествено и погледнах какво се е събрало още с първото сушене.
Оказа се, че въпросния филтър тип книга се кисне в около 1 см вода, и когато го извадиш от него тече вода. Вътре е пълен с мокра каша от власинки и косми Tired Face  , точно както се опасявах, и точно на обратно на това, което ме убеждаваха в магазина, че оставал сух.

Та в крайна сметка доста гнусничко. Ще трябва да й слугувам явно, но обмислям да й купя филтри, тъй като отвора е съвместим и да я побългаря..
Жалко само че платих 250лв повече заради тази новост, иначе се бях насочила към предишния модел https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTW876WBY/p/683978

# 363
Този мъх, тази гнусна мокра маса, няма ли да замирише на мухъл ако не се чисти всеки път? Ако се изчакат например 10 цикъла то това за нашето семейство са около 2 седмици....  То пък ако се чисти всеки път се обезсмисля автоматичното почистване. То дори по-добре всеки път да махаш сух мъх отколкото мокър и гнусен.
Странно решение от страна на Бош....

# 364
То и на други места сигурно ще се събере тъази мокра гнусотия и ...абе не си е работа това.
Те консутантите в магазина винаги имат точно това, което ти купуваш , и винаги те нахендрят. Не знам защо хората продължават да се доверяват на тези хамали (само разнасят кашони), които са хаванати от улиците.

# 365
Точно това ме притесни и мен след като го видях във филтъра. Как ще го оставя да седи там на топло - при все че не е стерилно, всичко може да се завъди и мухъл и бактерии, които предизвикват онова лигавене на водата.
Обадих се веднага в сервиза, за да разбера дали така се предполага да е, или нещо има проблем с конкретната машина, и те потвърдиха, че така е нормално.
Също обясниха, че и при стандартния self cleaning си имало такава локва с вода, но просто ние нямаме достъп до нея, не я виждаме, и затова не ни притеснявала Simple Smile
Конкретно аз смятам както казах да побългаря системата и просто да си купя нормален филтър за вратата и да си чистя мъха в сухо състояние, но на фона на цената, която платих ми се вижда неприемливо да робувам аз на машината, а не тя на мен.

А за консултантите - хем знам, че нищо не разбират, но някак този път си казах, че може пък аз да греша, да не съм схванала нещо. Все пак те са мъже нали, това работят, сигурно по-добре са им обяснили.
Но най-вече ме домързя да ходя до другия магазин, където имаше наличен другия модел, и си казах - хайде пък, нова технология, трябва да е по-добре измислена от старата..

# 366
Ама ти защо така си мислиш, че мъжете разбират повече от жените. Само се репчат, че разбират, защото така им е вменено понеже били мъже. Какво му е лошото на един мъж ако не разбира от техника, не лепи плочки и не лежи под колата пред блока?  Sunglasses

Сега се сетих за едни познати, като бяхме съвсем млади. Нещо се развалила колата, а той казал, че не  знае какво ѝ е. Жената му рекла: ти като слезеш долу и отвориш капака, то поне още трима ще дойдат да я гледат и ще я оправите.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 16:19 от petiaivanov

# 367
Здравейте,
Предстои ми закупуване на нова сушилня. Старата е Аристон на 11 г. и има програма «ЛЕСНО ГЛАДЕНЕ», която много харесвам и използвам.
«Лесно гладене» е кратка 10-минутна програма (8 минути загряване, последвано от 2 минути охлаждане), която омекотява тъканите на дрехите, оставени сгънати за по-дълго време. Цикълът отпуска тъканите и ги прави лесни за гладене и сгъване.! «Лесно гладене» не е програма за изсушаване и не трябва да се използва за мокри дрехи.

Може ли да ми предложите модели, в които има тази или подобна функция.

# 368
  • до най-прекрасния мъж
AEG T8DBG48S има такава програма. Води се за лесно гладене на ризи. Ако искаш, мога да отида да проверя колко минути е. Аз не съм я ползвала, защото не гладя.

# 369
  • Велики Преслав
И аз имам такава, но не е ли по-добре,  нормална програма с включен бутон лесно гладене.

# 370
Вчера ми се наложи да чета програмите на моята сушилня (защото суших калъф на матрак) и си припомних, че сушилнята ни също има такава програма за ризи. Сега разбрах каква е функцията ѝ. Дали е добра опция да я ползвам, след сушене на пердета (тънки и памучни, наподобяващи чаршафи) в сушилнята. Миналата седмица за първи път ги суших в сушилнята и ми разказаха играта при гладенето. Най- вероятно следващия път ще ползвам програма за сушене на синтетика, а не памук.

# 371
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Предстои ми закупуване на нова сушилня. Старата е Аристон на 11 г. и има програма «ЛЕСНО ГЛАДЕНЕ», която много харесвам и използвам.
«Лесно гладене» е кратка 10-минутна програма
Скрит текст:
(8 минути загряване, последвано от 2 минути охлаждане), която омекотява тъканите на дрехите, оставени сгънати за по-дълго време. Цикълът отпуска тъканите и ги прави лесни за гладене и сгъване.! «Лесно гладене» не е програма за изсушаване и не трябва да се използва за мокри дрехи.

Може ли да ми предложите модели, в които има тази или подобна функция.
На моята (АЕГ) всичките й програми "лесно гладене" са доста повече минути, но идеята й е мокри дрехи да ги изкара леко влажни (недоизсушени) за да се гладят по-лено. А това за което ти говориш е по-скоро някъв вид освежаване. Затова проверявай на конкретно избраният от теб модел какво точно прави програмата с такова име, да не се подведешпо заглавието. Аз лично не виждам смисъл от такава програма. За тази цел има хубави ютии със силна доза ударна пАра, които се справят с подобни застояли гънки.

# 372
  • до най-прекрасния мъж
Май момичето пита за отделна програма. Иначе, и моят модел на доста програми има опция да намаля времето за сушене и да излязат влажни. Но това си е отделна програма, при мен е 24 мин и е за сухо пране. Вероятно се затоплят дрехите и се гладят лесно.

# 373
  • София
Ами при мен са си точно отделни програми във вариант за синтетика и за памук.

# 374
Вчера ми се наложи да чета програмите на моята сушилня (защото суших калъф на матрак) и си припомних, че сушилнята ни също има такава програма за ризи. Сега разбрах каква е функцията ѝ. Дали е добра опция да я ползвам, след сушене на пердета (тънки и памучни, наподобяващи чаршафи) в сушилнята. Миналата седмица за първи път ги суших в сушилнята и ми разказаха играта при гладенето. Най- вероятно следващия път ще ползвам програма за сушене на синтетика, а не памук.
Ако ги сушите до степен " сухо за гладене", което не е напълно сухо, и ги сложите на корниза така леко влажни дали няма да избегнете гладенето след това?

Общи условия

Активация на акаунт