Избор на сушилня - Тема 17

• 27 679
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
И аз така правя с тази гъба ( Gorenje)- само с прахосмукачката и никога не съм я мокрила.

# 496
Смисъл какво като я слага веднага ? Мокра ли?трябва ли да е съвсем изсъхнала ?
Филтъра на тази наистина е хубав, сега се сетих за една жена дето си перялна гъбата на сушилнята ама я слагала и веднага почвала да суши. На въпроса ми защо отговора беше че то нали и без друго е вътре в сушилнята.

# 497
Моята Самсунг за съжаление няма тази гъба пред кондензатора и днес намерих подобна, по-точно е от тези филтри за фритюрник. Иска ми се да пробвам да го сложа, но се притеснявам да не прецакам нещо машината.
Vasil, какво мислиш по въпроса?
Някой друг с мнение?

# 498
  • Велики Преслав
Ами според мен ако го сложиш ще намалиш дебита на въздуха който смуче турбината. От там ке прегрее и ще изключи. Ако няма хъх не я пипай.

# 499
Vasilev , нищо не каза за мократа гъба , която жената слагала и пускала веднага ? Аз също не в чакам да съхне ?

# 500
Изглежда като твоя, почиствам постоянно и се надявам да не стане скоро за профилактика. Ползвам я вече година и половина, суши чудесно, но малко ме е яд заради това нещо. Първа сушилня ми е и не бях наясно при избора. Но...здраве да е.

# 501
  • Велики Преслав
Vasilev , нищо не каза за мократа гъба , която жената слагала и пускала веднага ? Аз също не в чакам да съхне ?
  Е не пречи ама суши 30 мин повече

# 502
Пипнах я сега. Наистина е топла.Колкото леко пуснат радиатор. Но питах жена ми, не свива дрехите.И аз нямам впечатления някоя да ми се е свила.

# 503
Гъбата мокра съм я слагал, ако ще пускам да суши, но в никакъв случай да тече вода от нея.
Пера я (ръчно) защото по-добре се изчиства праха това е въпрос на личен избор на кой, както му е удобно.

# 504
Здравейте, какво ви е мнението за тази сушилня?
https://zora.bg/product/yt-m11-83k-rx-eu

# 505
  • Велики Преслав
Тази сушилтя е икономична, суши добре, не мачка и тиха. Има много програми.
  Но аз преди я бях предложил на един потребител. Мисля че беше "Сложное". Добре че не я купи. Щеше да ми тежи на съвестта.
  Недостатъците и са.
  Слаб компресор от 600 вата на фреон R134 1400 грама. Много ги мразя тези комбинации. Така компресора се форсира много и бързо се износва.
  Много е лека 42 кг. Това говопи че са пестили от всякъде.
  Филтъра и не е проектиран добре. Кондензатора (изпарител) се  затлачва с власинки още на втората година.
  Като за капак гаранзията и е лъжлива. Онези многото години на мотора са за този мотор на барабана. Не на компресора.
  Препоръчвам ти ако наистина това ти е бюджета. Да разгледаш нещо друго.
 Колкото и тъпо да звучи от моя страна, ще препоръчам един Шарп, за около 800 лева. Там, компресора е 1000 вата и фпеона е 500 грама. Идеално за сушилня. Филтрите са 3 включително и гъба долу.
  За мен като софтуер и изпълнение са се водили от АЕГ защото като я наблюдавах има сходни моменти с моята.  Например първата минута, върти дрехите бавно. След това включва комппесора на 600 оборота, а ако е много прането или доста влажно ги унеличава на 1800-3000 оборота.
  Общо взето добре е изпълнена за марката.
  Нейните недостатъци са МАРКАТА.

# 506
Тази сушилтя е икономична, суши добре, не мачка и тиха. Има много програми.
  Но аз преди я бях предложил на един потребител. Мисля че беше "Сложное". Добре че не я купи. Щеше да ми тежи на съвестта.
  Недостатъците и са.
  Слаб компресор от 600 вата на фреон R134 1400 грама. Много ги мразя тези комбинации. Така компресора се форсира много и бързо се износва.
  Много е лека 42 кг. Това говопи че са пестили от всякъде.
  Филтъра и не е проектиран добре. Кондензатора (изпарител) се  затлачва с власинки още на втората година.
  Като за капак гаранзията и е лъжлива. Онези многото години на мотора са за този мотор на барабана. Не на компресора.
  Препоръчвам ти ако наистина това ти е бюджета. Да разгледаш нещо друго.
 Колкото и тъпо да звучи от моя страна, ще препоръчам един Шарп, за около 800 лева. Там, компресора е 1000 вата и фпеона е 500 грама. Идеално за сушилня. Филтрите са 3 включително и гъба долу.
  За мен като софтуер и изпълнение са се водили от АЕГ защото като я наблюдавах има сходни моменти с моята.  Например първата минута, върти дрехите бавно. След това включва комппесора на 600 оборота, а ако е много прането или доста влажно ги унеличава на 1800-3000 оборота.
  Общо взето добре е изпълнена за марката.
  Нейните недостатъци са МАРКАТА.

Благодаря много за изчерпателният отговор.
Жена ми е с мнението,че Индезит са най-добрите в тази сфера. А аз по мое мнение са били може би преди 20години.
Бюджета ни е до към 1300лв. Също държа да е A+++ с клас на конденз А. Като цяло от многото четене от темите разбрах, че силно се препоръчва Gorene 83 и марки като АЕГ, Бош, Електролукс и Миле.

# 507
  • Велики Преслав
Сега, само не искам да звуча грубо. Кажи на жена си че индезит бяха добри преди 48 години. След 1988 когато се съюзиха с Мерлони груп бяха добри но пък най-добри никога не са били. И дори тогава Аристон беше по високия им клас. 

Тази кушилня в какво помещение ще седи. Или защо държиш на клас на кондензация А. Впрочем Хотпоинт Аристон, Индезит и Whirlpool, са една фирма, като Whirlpool e най-високия им клас.

# 508
Сега, само не искам да звуча грубо. Кажи на жена си че индезит бяха добри преди 48 години. След 1988 когато се съюзиха с Мерлони груп бяха добри но пък най-добри никога не са били. И дори тогава Аристон беше по високия им клас. 

Тази кушилня в какво помещение ще седи. Или защо държиш на клас на кондензация А. Впрочем Хотпоинт Аристон, Индезит и Whirlpool, са една фирма, като Whirlpool e най-високия им клас.
Сушилнята ще седи върху пералня в килер! За класа на конденз от четенето разбрах, че разликата между В и А не е голяма , но нали това все се повтаря по-добре да е А клас.

# 509
  • Велики Преслав
Класа на кондензазия се гледа да е А ако помещението в което ще е е много вероятно да излезе мухъл.

Общи условия

Активация на акаунт