Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 846
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Тази вечер ходихме на преглед при познат АГ. Бебока в 19 г.с. + 1 д. отново се беше скрил. Кръстосало крачета в колене и в глезени. За сега всичко му е добре. Видяхме му всички 10 пръста на крачетата. Много ми стана миличко. Понеже съм от мамите, които все още не усещат нищо бях притеснена. Обмислях закупуване  на домашен доплер, но познатият ни ме отказа. Течение и аз имам, неприятно е.
Малко се успокоих след твоя пост, аз не съм ходила от 17 декември и съм пред нервен срив, в 18+5 съм, не усещам още движения, то съм и с предна плацента, но ми е второ дете, трета бременност, надявах се вече да има подритвания. Имам чувството, че и гърдите вече не са ми толкова пълни и... Sad добре че съм на лекар във вторник, дано всичко да е наред. И аз мислех да си купя доплер, но реших да не се вманиачаване толкова, но май трябваше...

# 211
Здравейте. Аз днес влизам в 16г.с. Не само, че не усещам нищо, ами и коремче нямам. Даже вчера пробвах клин XS с висока талия - стана ми (малко стягаше де), а коремчето изглеждаше плоско под клина... След празниците си личеше доста повече, но е било от задържаната вода. Аз също съм на лекар във вторник и се надявам всичко да е наред. Поне не съм чувствала нищо притеснително след последния преглед.

# 212
Аз не бях виждала бебчето повече от месец и половина и наистина последните 10ина дни бях пощуряла.
То пък реши часове след ФМ да почне да рита.Защо пък не се сети малко по-рано ,че да успокои майка си 🙄🙄.
И моите гърди омекнаха и също беше голямо притеснение ,че "губя симптомите".В край на сметка се сдобих с множество ритници на ден,сълзящи гърди и завърнало се повръщане (с пълна сила 😝)
Вярвам,че и с Вас,момичета всичко е наред у няма място за притеснение 🤗🤗

# 213
Здравейте момичета, пиете ли колаген като хранителна добавка ? Една моя позната имше усложнения с плътността и еластичността на матката и се налага да пие колаген. Дали може да помогне и за предотвратяване на стрии Simple Smile корема ми не е голям, но доста сърби. Мажа се с 3 пъти на ден с едни масла. Мисля да ги сменям, че не ми се струват ефикасни. Дори и през нощта се е случвало да ставам и да се мажа. Не понасям този сърбеж на кожата. Този път май няма да ми се разминат стрии Anguished

# 214

Аз се мажа с това по 2 пъти на ден и по 1 път с измита свинска мас. Нищо не ми помогна от скъпата козметика и се побърквах от сърбеж. Сега вече всичко е ок с този крем и масата.

# 215
извинявам се, първа бременност ми е и не знам кога да започна да си мажа коремчето , нямам голямо коремче и какъв крем

# 216
По препоръка на лекар пия това:

elfinaa, ако ти е сухо коремчето или се чувстваш че ти опъва много, може да започнеш да се мажеш.

# 217
Дали може всякакъв колаген да се пие ? Определено за кожа и стави помага , но не мислех че може по време на бременност , не съм се интересувала просто . Проучвах желатина , той също е разновидност на колагена  . Няма проблем да се пие по време на бременност , един месец всеки ден и после една година почивка

# 218
Здравейте! Аз бързам да се похваля, че резултатът от Пренатест ми е отрицателен и камък ми падна.. БХС много стрес ми докара 🤯
На 18.01 съм на ФМ и исках да подсетя дамите, които от работата имат допълнително здравно осигуряване, да си го ползват за ФМ и всякакви изследвания и прегледи. Оказа се, че покриват разходи при представяне на фактура, касов бон и копие от становището не лекаря/резултатите.
Иначе за сърбящ корем и стрии ползвам продуктите на Palmers. Много хубави отзиви четох във фейсбук групи и ревюта в Amazon. Днес една приятелка ми каза да пробвам и свинска мас по корема. Още не съм сигурна за това 🙄
Имам и едно въпросче, знам че е рано, но все пак да знам - излизането в болнични или майчинство 45 дни преди термина задължително ли е? Може ли, ако дай Боже вс е наред, да се работи почти до края на бременността??

# 219
  • София
Ей, Vanchest, чудесни новини!

И аз идвам с най-голямата радост дотук - излязоха ми резултатите от амниоцентезата и всички са супер Heart Eyes

И е момиче.

Не мога да го проумея още и чак сега ще споделя с близки.

Голяма радост е вкъщи, като нов човек съм.

Благодаря за всички палци! Heart

# 220
Честито момичета за добрите новини! Бъдете вече спокойни и се радвайте на бременността.

За доп. здравно осигуряване, зависи от застрахователя и работодателя какво са договорили. Ние сме с Булстрад, най-големия пакет, но умишлено са изключили каквито и да е покрития, свързани с бременност. На съвсем първия преглед си взех фактура, но в амбулаторния лист пишеше, че е установена бременност при преглед с УЗ. Все пак е преглед, нито е проследяване, нито нищо, но отказаха да ми възстановят сумата, защото е свързана с бременност. Иначе за други състояния, не свързани с бременността, няма проблеми.

# 221
Относно допълнителното здравно осигуряване - най-правилно е да се провери съответния пакет, към който сте застраховани. Аз съм с уж с най-големия пакет на ДЗИ, но сме с лимит за сумата, която възстановяват за бременност.

# 222
Честито за добрите новини, момичета!

За мазането, аз съм с Палмърс, но от предната бременност си имам малко стрии, пак мазах с Палмърс. Приятелка мажеше с кокосово и какаово масло, смесени на водна баня и няма стрии, но си е до ген.

И моят преглед мина, всичко е супер, даже бебенцето е големичко - 240гр и 17см, в 17+4...това са около с 2седмици напред, според няколко статии... Малко е странно, защото бебетата на жени с тромбофилия уж били по-малки (синът ми се роди 3050, което било доста)...

# 223
Браво момичета! Много си радвам за добрите новини!
За допълнителното здравно - и аз имам  но покрива до 350лв. Та общо взето все едно го нямам.
Аз се мажа с Палмърс също, иначе имам и това на Талодерма и то е много много добро при суха кожа. Предполагам, че ще става и за корема. Като цяло продуктите им са добри.
И аз мисля като почне повечко да ми личи да почна и аз комбинация от кокосово и какаово масло. Четох, че това бил най-добрия възможен вариант против стрии. Ноо и гена си е ген..

# 224
  • Германия
Страхотни новини, най- после ще си отдъхнете! 😊

При мен нищо ново, при нас е пълна карантина, децата са в къщи, онлайн учене, готвене, общо взето така минават дните, еднообразно. Чакам си прегледа на 28 ми и нямам кой знае какви оплаквания освен, че качвам кг. Като чета как нямате кореми и сте на минус с кг...аз съм +6, може и 7 вече. Но може би метаболизъм, годинки, 3 бременност, голям корем, пандемия, заседнал живот последните месеци...ще слабеем на лято за морето на есен 😄

Общи условия

Активация на акаунт