Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 856
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
В предишната тема бяхме засегнали проблема за течението. Почти всяка мама го има ,но не е задължително. При мен се получи още в началните седмици под формата на гъбички,а след третиране с мехлемче изчезнаха след това можеби около седмица-две отново се появи течение.При повторно вземане на секрет резултатите ми бяха ок,тоест или го имаш или не! Свикваш и си взимаш ежедневни превръзки. И все пак мацката по-нагоре която споделя че и се стича по краката да се консултира с АГ защото чак такова течение не би трябвало да бъде нормално.
Аз бях преди 2 дни на преглед но тя не ми каза нищо Thinking

# 181
Някоя от вас да продължава с повръщане? Мислех, че ще отшуми, но... 😭

# 182
Аз повръщане и гадене нямам, но имам проблем с яденето Sad нямам никакъв апетит, буквално се насилвам да ям нещо.
И да ви питам, вие боядисвате ли се?

# 183
Аз се боядисах веднъж и пак ще де наложи. Боите са италиански и са хубави, даже и се подстрига.

# 184
Аз се боядисах веднъж и пак ще де наложи. Боите са италиански и са хубави, даже и се подстрига.
Ще споделиш ли, коя е боята?
От цялото четене и проучване разбрах, че няма проблем да е амонячна, даже е по-добре от безамонячната. Аз само веднъж съм се боядисвал досега, но това беше в началото и вече не мога да издържам да се гледам така 🤣

# 185
Аз онзи ден специално питах АГ-то за боядисване, защото утре съм на фризьор, и тя каза, че няма никакъв проблем 🙂

# 186
Не мен все още ми се гади, даже тази сутрин повръщах. Уж малко повече неща ям вече, но не мога да се похваля с кой знае какъв апетит.
Преди 2 седмици се боядисах, сама вкъщи и не съм доволна как се докарах, но това го очаквах 😂 След 2 седмици ще ходя на фризьор да оправи щетите.

# 187
Мен по-скоро ме притеснява ковид ситуацията и за това ще се справям сама вкъщи, нещо и нямам вяра на фризьорката колко се пази.

# 188
До всички момичета, който са с каквото и да е течение- потърсете доктор за преглед, не смс или вайбър консултация. 2-3 дни имах малки случаи с намокряне на бельото, след телефонна консултация се успокоих само за ден, но отидох на преглед и ме вкараха за спешен серклаж в 19г.с. Не е скъсяване на маточната шийка, а разкритие . Надявам се тази реакция да спаси бебчо и устискам до края.
Раче, стиснати палци и кураж! Колко разкритие имаше? Добре, че все пак навреме сте ги хванали и сега със серклажа ще изкараш до термин Wink

# 189
И аз се подстригах веднъж от началото, но боята си я направих вкъщи. Фризьорката ми я приготви само за смесване и нанасяне, но не ми хвана както преди. Предвид обстановката, дългото стоене при боядисване, а и понякога теченията в салоните се отказах от професионално боядисване, както и гел лак. Ще изтърпя.
Тази вечер ходихме на преглед при познат АГ. Бебока в 19 г.с. + 1 д. отново се беше скрил. Кръстосало крачета в колене и в глезени. За сега всичко му е добре. Видяхме му всички 10 пръста на крачетата. Много ми стана миличко. Понеже съм от мамите, които все още не усещат нищо бях притеснена. Обмислях закупуване  на домашен доплер, но познатият ни ме отказа. Течение и аз имам, неприятно е.

# 190
CandyY, защо Ви отказа? Ако наистина желаете, не е никак лошо да си имате за собствено спокойствие. С уговорката, разбира се, че няма да се панирате, ако не чуете веднага сърчицето, понякога си трябва търпение и търсене няколко минутки, защото бебчо се върти. Аз съм много доволна, ползвам го от 14-та седмица и всеки ден си го пускам за минутка да чуя сърчицето. Така по-лесно минават седмиците между прегледите, поне за мен. Simple Smile
За яденето - мъка ми е, още ми се гади и повръщам минимум веднъж на 2-3 дни. Голямо чудене пада какво да хапвам, нямам апетит... Дано премине това неразположение, макар че вече започнах да свиквам с идеята, че ще съм така докрая, щом вече почти преполових бременността и си е все същото... Здраве да е, само бебчетата да са ни добре, другото ще го преживеем! ❤
Някой може ли да даде линк към хубава онлайн книга за бъдещи родители? 😘

# 191
  • Замък сред облаците
За първата годинка на бебето: https://babyspacearticles.cdroot.gr/natal-guide-by-babyspace-bulgaria.htm

За бременността: https://babyspacearticles.cdroot.gr/prenatal-guide-by-babyspace-bulgaria.htm

А от сайта Дневникът на мама и татко можете да си поръчате книжка. Уж е безплатна, но си плащаш такса обработка (5лв) и доставката.

# 192
AAndreeva много благодаря ! Flowers Cherry Blossom

# 193
AAndreeva, прекрасни са. Ще ги добавя в линковете на първа страница! Много благодаря Two Hearts Two Hearts

# 194
За гаденето-имах гадене до 12 г.с.,което сега се завърна с пълна сила и си повръщам на воля-в 18г.с. съм
За течението-от самото начало съм с течение,даже мислех че на микробиологията ще излезе нещо,но е беше чиста.Другата седмица ще ми пускат пак,дано пак е така.Плътно съм си с ежедневни превръзки.МъжО даже се чуди за какво са ми като нямам цикъл,но какво ли да му обяснявам 🙄🙄

Общи условия

Активация на акаунт