Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 265
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Момичета до коя седмица бе втората морфология? Днес влизам в 21г.с. Все още лежа за задържане. След прегледа днес се оказа, че имам отваряне на шийката и по уговорка в понеделник ще правим серклаж. Протеснена съм леко, не толкова от процедурата, а това, че от микробиологията излезна кандида. Слагам глобули, но после се страхувам от последваща инфекция. Не знам вече. 3 доктори в отделението ме гледаха и са на едно, че се налага манипулацията.
Някоя от вас да е преминавала през нещо такова?

# 481
Канди, миналата ми бременност беше със серклаж на горещо (на голямо скъсяване и ракритие) в 25г.с. Питай каквото те интересува. Манипулацията минава бързо, а теб тв приспиват и нищо не разбираш. След това може да има малко кървене или зацапване за 2-3 дни, рядко лек дискомфорт.
Щом са категорични лекарите, не се притеснявай. Това не е манипулация, която правят ей така с лека ръка. Наистина предприемат тази крачка, когато е последният вариант.
Ако нещо те интересува на срвща съм Simple Smile
А ФМ до 23г.с.

# 482
  • София
Candy, стискам палци, всичко ще бъде наред!
Вероятно ще си болнични до края и с повече почивка ще успееш до термин.
ФМ се прави до 23та не се притеснявай🍀

# 483
  • варна
Канди , щом са ти казали докторите довери им се ❤❤❤
Краси, добре дошлА миличка 🥰
Реших да си направя фетална ехокардиография и си записах час за събота - от сега ми е притеснено ....
Има ли някоя , която си слага кренон гел , че искам да попитам нещо 🤔

# 484
А тези момичета, които са със серклаж, имахте ли някакви симптоми или оплаквания, от които усетихте, че ви е скъсена шийката?

# 485
Канди , щом са ти казали докторите довери им се ❤❤❤
Краси, добре дошлА миличка 🥰
Реших да си направя фетална ехокардиография и си записах час за събота - от сега ми е притеснено ....
Има ли някоя , която си слага кренон гел , че искам да попитам нещо 🤔

Мими, аз слагах след трансфер до 12 г.с. Питай, ако мога да помогна?

# 486
  • варна
Шели , като го сложиш кренона - лежиш или се разхождаш ? След като го спря , дадоха ли ти да пиеш някакъв друг прогестеронов препарат 🥰🥰🥰

# 487
Шели , като го сложиш кренона - лежиш или се разхождаш ? След като го спря , дадоха ли ти да пиеш някакъв друг прогестеронов препарат 🥰🥰🥰

След слагане на кринона трябва да ходиш, за да се усвои и да не се образува тапа от него / не че пак не се образува след дълга употреба, ама ке почиства/, за разрика от утрогестана, след който лежиш, с кринон е обратното. Води се най-добрия прогестеронов препарат, тъй като е микронизиран. Не съм имала странични ефекти от него и действа локално. Спрях го постепенно в рамките на две седмици и след това не са ми давали друг прогестеронов препарат. Аз съм изследвах прогестерона и видях, че е достатъчно висок. При теб обаче, ако е изписан за да бетонира шийката, не знам дали ще ти препоръчат да го спреш въобще...

# 488
Задължително ставай да се разхождаш след кринон. Миналата бременност се наложи да ме чистят в 5м и беше доста гадно. Тази бременност го поставях до 9гс и гледах да се чистя колкото мога.

# 489
Като стана въпрос за Димитрова във Фемина, не знам вие момичета с какви впечатления сте, но аз с първата ми бременност бях при нея и повече никога няма да стъпя там. Още от вратата ме започна с крясъци как съм със свръх наднормено тегло и заради мен детето ми щяло да има диабет и защо въобще съм дошла на преглед, като заради дебелината ми нищо нямало да може да види. В 21г.с. бях и бях качила 8кг, тогава тежах 76кг, а съм 167см висока, съвсем не бях със свръх наднормено тегло. Накрая ми каза, че въобще не вижда бебето да има сърце Rolling Eyes и естествено побърза на сбогуване да ми запише час при нейна колежка във Фемина за ехокардиография. Аз, обаче, отидох в Национална кардиологична при д-р Маринов за ехокардиографията, който ме успокои, че всичко е наред и се възмути, че някой може да наговори такива неща на бременна жена.

Същото и при Доц.Димитров от Фемина. Изключително грубо отношение и грешна диагноза относно киста...още малко и настояваха да ме оперират през корем на 11 г.с. Често чувам подобни отзиви и за двамата от други бременни. Ако имате усложнения, не ходете при тях. Опитват се да набират пациенти за новата им болница, без да има нужда от операции.
Ооооо с този ,,велик” доцент и аз имах проблеми направо ми каза да си махна детето защото има проблем или синдром  даун или Търнър след това си направих пренатест и всичко беше наред ако го видя някъде отново ще стане страшно не може да стресираш една бременна жена по този начин дори и да има нещо има си начини по който се казват тези работи а не с такова грубо отношение въобще повече в Фемина няма на ходя може да има добри лекари там но болницата е негова няма да му пълна гушата 😞

# 490
  • София / Виена
Най-отвратителното нещо, което мога да си представя, са до болка цинични специалисти-онколози и такива, които работят с бременни. Не може на толкова чувствителни пациенти да им подмяташ пред лицето на случаен принцип всякакви заболявания, засягащи тях или децата им... Почвам да се убеждавам, че освен да намериш отзиви за някой лекар тук, е добре и да знаеш за онези с отрицателен рейтинг не като професионалисти, а като хора, на които човешкото отношение им е най-чуждо.

# 491
Работила съм с бременни много преди аз самата да изпитам това чувство и винаги съм стъпвала буквално на пръсти, внимавала съм какво и как говоря и съм се опитвала да внасям единствено спокойствие с думите си... Но очевидно някои специалисти, улисани в "основното" (да си свършат чинно работата), сякаш наистина забравят за емоционалната страна на нещата и колко чувствителни и деликатни са бременните жени...

# 492
Исках да ви попитам, оглеждате ли се вече за имена? Интересуват ме интересни сайтове с предложения, значения на имена и т.н. Ако сте намирали нещо подобно, моля да споделите. 😘

# 493
Исках да ви попитам, оглеждате ли се вече за имена? Интересуват ме интересни сайтове с предложения, значения на имена и т.н. Ако сте намирали нещо подобно, моля да споделите. 😘

https://www.google.co.uk/amp/s/m.az-jenata.bg/a/9-maychinstvo/42 … to-znachenie/amp/

https://www.biberonbg.com/info/izbor_na_ime.htm

# 494

https://ohnamama.bg/imennik

Общи условия

Активация на акаунт