Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 278
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Аз бях на БХС при Икономова във Фемина и останах много доволна. На ФМ ходих при Богданова в Оскар клиник. Нямам лоши впечатления и от нея, но не знам за един път колко съм за мнение. Рано е да се каже.

# 466
  • София
Bels, препоръчвам ти от този списък:
Доц.Димитрова- Фемина;
Проф.Марков- Марковс;
Д-р Стратиева, д-р Янкова  - Оскар ;
Д-р Чачева, д-р Михова -  Надежда
Д-р Чавеева- Щерев

Спомням си, че Сигридов, те беше наплашил  нещо за сърчицето.  В такъв случай си направи Фетална ехокардиография след 21г.с. при д-р Маринов- Надежда или д-р Спасов във Фемина. Те са доказани детски кардиолози и ще ти вдъхнат необходимото спокойствие. 

Ziggy,  много съжалявам,  четях те отначалото,  помня как чакаше за амниоцентеза, как не се получи от първия път, колко беше щастлива от резултата. Голям стрес преживя милата,  желая ти кураж и сили , не е справедливо,  но е напълно случайно, със сигурност ще бъде лесно и безпроблемно следващия път! Прегръдки 🍀

# 467
Като стана въпрос за Димитрова във Фемина, не знам вие момичета с какви впечатления сте, но аз с първата ми бременност бях при нея и повече никога няма да стъпя там. Още от вратата ме започна с крясъци как съм със свръх наднормено тегло и заради мен детето ми щяло да има диабет и защо въобще съм дошла на преглед, като заради дебелината ми нищо нямало да може да види. В 21г.с. бях и бях качила 8кг, тогава тежах 76кг, а съм 167см висока, съвсем не бях със свръх наднормено тегло. Накрая ми каза, че въобще не вижда бебето да има сърце Rolling Eyes и естествено побърза на сбогуване да ми запише час при нейна колежка във Фемина за ехокардиография. Аз, обаче, отидох в Национална кардиологична при д-р Маринов за ехокардиографията, който ме успокои, че всичко е наред и се възмути, че някой може да наговори такива неща на бременна жена.

# 468
Huligankata, да точно заради прегледа при Сигридов искам още едно мнение. Този човек просто не ми вдъхва доверие. Освен за сърчицето, твърди че има и кисти в хорионния кортекс. Като ме наплаши, че едва ли не ако не взема мерки ще родя дете с проблеми. А не каза и думичка, че това е често срещано и в повечето случаи изчезват до кум 24гс.
Интересното е, че само за последната седмица има няколко такива диагнози.
Не му вярвам! Но все пак искам да се потвърди или отхвърли.
От понеделник чакам за Чавеева, но без успех за момента. Богданова има часове чак средата на Февруари. А за Стратиева още не знам.
А за Марковс център, кого препоръчвате бащ или син?
За сърчицето имам зад при Маринов вече.

# 469

Те са братя- Димитър и Петър. Големия е Димитър, била съм при него и го препоръчвам. Много обстойно ме прегледа и всичко ми обясняваше, даже помня, че и артерии ми показваше Simple Smile

# 470

Те са братя- Димитър и Петър. Големия е Димитър, била съм при него и го препоръчвам. Много обстойно ме прегледа и всичко ми обясняваше, даже помня, че и артерии ми показваше Simple Smile
Значи съм тотално изтрещяла 🤦🏼♀🤦🏼♀🤦🏼♀
Благодаря!

# 471
Чувам че Марковс са добри.
Аз лично не препоръчвам Чавеева, защото ми изпусна бебето миналият път.
За доц Димитрова и другите от нейното поколение това с наднорменото тегло често е някакъв проблем и реагират така. За съжаление го чувам за пореден път. Аз съм доста слаба и винаги са се отнасяли добре с мен и тя и проф Паскалева.
Аз съм доволна и от др Чучумишев. Той винаги намира начин да ме успокои и ако трябва мери 6 пъти нещо за да ми покаже че е добре. Миналият път взе да ми обяснява подробно и измери стъпалата на бебчетата, още няколко костички и тн които обикновено не се мерят, само за да видя че и по тях са в норма.

# 472
Момичета,
Тези които сте в София, къде ходите на ФМ?
Трябва ми второ мнение. Само без Сигридов моля! Simple Smile
Аз вчера записах втори час за ФМ в Марковс за др. Маркова. Не знма колко е добра, просто искам да чуя още едно мнение.
До кога ти трябва час? На мен ми трябваше максимум до 2 седмици и май само за нея имаше вчера.
Обади се и питай.
Иначе миналия път съм ходила на БХС при де. Славкова във Фенина и също бях доволна.
За Чавеева, опитай по телефона, ако още не е дала график за началото на февруари имаш шанс за нея, но често вместо нея преглеждат стажантите ѝ и я викат ако нещо го усъмни.

# 473
Аз ходя при Чачева в Надежда. Доволна съм. Не е много разговорлива, пък и аз не съм, но ако имаш въпроси и ги зададеш отговаря подробно. Оглежда всичко много внимателно. Но с часовете и при нея е трудно.
Някой наясно ли е какво още се изследва при амниоцинтезата, освен основните и известни синдроми? При мен НТ при БХС Чачева я измери 2,6 и препоръча пренатест, който направих и всичко излезе наред. Сега покрай неприятния развой при Зиги, отново взех да се притеснявам дали всичко е наред. В 18та седмица бях на ранна ФМ и  всичко е наред. Чачева каза да не го мисля повече, но ... За нея амниоцинтезата при мен няма да е с оправдан риск и не препоръчва. Пък и утре влизам в 20 седмица и вече май е късно.
Мисълта ми е, че явно нухална транслуценсия си е основен и не маловажен показател и за други болести, освен Даун и сърдечни проблеми при плода.

# 474
Благодаря ви, момичета! Запазих при Стратиева в Оскар Клиник за другата седмица, това беше най-близкия час възможен, който открих.

# 475
Аз съм доволна от д-р Патрикова в Надежда. Най-милата, най-търпеливата, просто страшен късмет извадих, че попаднах при нея... Обеснява всичко и не се сърди като задаваш въпроси.

# 476
Като стана въпрос за Димитрова във Фемина, не знам вие момичета с какви впечатления сте, но аз с първата ми бременност бях при нея и повече никога няма да стъпя там. Още от вратата ме започна с крясъци как съм със свръх наднормено тегло и заради мен детето ми щяло да има диабет и защо въобще съм дошла на преглед, като заради дебелината ми нищо нямало да може да види. В 21г.с. бях и бях качила 8кг, тогава тежах 76кг, а съм 167см висока, съвсем не бях със свръх наднормено тегло. Накрая ми каза, че въобще не вижда бебето да има сърце Rolling Eyes и естествено побърза на сбогуване да ми запише час при нейна колежка във Фемина за ехокардиография. Аз, обаче, отидох в Национална кардиологична при д-р Маринов за ехокардиографията, който ме успокои, че всичко е наред и се възмути, че някой може да наговори такива неща на бременна жена.

Същото и при Доц.Димитров от Фемина. Изключително грубо отношение и грешна диагноза относно киста...още малко и настояваха да ме оперират през корем на 11 г.с. Често чувам подобни отзиви и за двамата от други бременни. Ако имате усложнения, не ходете при тях. Опитват се да набират пациенти за новата им болница, без да има нужда от операции.

# 477
Здравейте момичета,

Най-накрая се престрашавам да се включа официално (следя темата от доста време). Аз съм Краси, 45 г., от София, първа бременност (инвитро). Днес беше ранна ФМ (17+5) и док потвърди, че бебето е момче. Засега всичко се развива нормално и терминът е определен за 26 юни, но най-вероятно ще избера секцио, така че датата ще се измести малко по-напред.

Раче и Зиги - много съжалявам за случилото ви се, пожелавам ви да преодолеете загубата бързо и следващия път да доведе до успешен финал. На осталите момичета - лека бременност и здрави и доносени бебчета.

# 478
Добре дошла Краси! Честито синичко! Blue Heart

# 479
  • Замък сред облаците
При колежката, за която бях споменала, именно Маринов в Надежда (преглежда и в национална кардиологична) ѝ следяха сърдечната клапа на бебето в 6-7 месец, защото не беше добре развита. С назначената терапия (не мога да кажа каква беше, но известно време взимаше някакви добавки) за 3 седмици проследиха всичко и клапата се разви нормално (което също не е било някакво голямо изключение доколкото разбрах сърцето се развивало на 100% някъде до към края на 5-6 месец, ако помня точно какво ми разказа). Но Маринов в това отношение е много точен и внимателен, включително при него ходиха след раждането за консултативен преглед на 6-ия месец.

Общи условия

Активация на акаунт