Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 258
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • варна
Момичета , имам болки ниско долу - посредста , от ляво , от дясно ..... ! Докторката ми ми каза , че са от разтягането на матката ... Вие имате ли такива болки ?

# 496
Не знам дали е същото нещо, но мен пък ме боли ниско долу, точно костта където е. Болката не знам как да я опиша, като силно опъване, все едно ще ми се скъса някакъв мускул. Боли ме много като си движа краката, като се обръщам в леглото например, като надигна крак. Иначе имам и някакви от двете страни, но на фона на това, не им обръщам внимание. Не знам защо е така, дори корема ми още е супер символичен, за да е от тежест или нещо подобно.

# 497
Мими, колко са силни? Аз от няколко дни имам дискомфорт като мнооого леки менструални болки. Лошото е че днес през целия ден ги усещах. И накрая пих нош-па и положението е по-добре. Скоро влизаме в 6м и предполагам, че почват Бракстън хикс контракции и е нормално. Обаче като ми е за първи път ми е притеснено.

# 498
На мен не ми е за пръв път, но и аз имам болки. Със сина ми не си спомням нещо да ме е боляло или не съм обръщала внимание. При мен са ниско, но не менструални, а прерязващо остри, особено при завъртане, кашляне, кихане, смях ...
При вас таткото може ли вече да усети ритниче? При мен на този етап все още побутванията са доста слаби и друг човек не може да усети.

# 499
  • варна
А не , не са силно болките ... Ама то и аз в какви ли не филми не влизам .... че ми изтичат водите , че ми се е скъсила шийката , сега и тези болки .... ами така е като от един месец и половина съм само на легло и само глупости чета ....

# 500
Mrs. Cherry в коя седмица си?
Аз съмв 20+3..И при мен е така..усещам потупвания от време на време,миналият  уикенд си държахме с ММ ръцете на корема ми и двамата усетихме нещо. Надявам се да е било бебчето. Аз не знам кога трябва да почна да следя за движенията,колко са чести и така нататък.
И аз имам болки и опъвания. Но от време на време,все по рядко.

# 501
Моя доктор ми каза, че тези болки, които са като предменструални не са добре да ги имам и пиех папаварин и ношпа. От минаха, вече не пия хапчета. При кихане и кашляне острата болка и аз яимах до скоро и вече кихам със страх да не ме заболи пак.. Забравих да питам за тази болка. И днес таткото за първи път усети хубав ритник Simple Smile

# 502
Таткото вече усети ритниче миналата седмица и беше много радостен момент.
А тези опъвания и леки краткотрайни болки при рязко ставане от леглото, изправяне след клякане, кашляне и кихане най-често са от физиологичното разтягане на мускулите и връзките на таза, организмът ни се подготвя за раждането просто. Simple Smile

# 503
Менструалните болки не са хубави, ако са много и често. Аз имам, ако не от минат с малко лежане пия но-шпа. Мен напоследък една болка от ляво ме дразни на моменти, една тъпа ниско в ляво. При кашля е и кихане и аз имах, ама сега като че ли намаляха.
Ритничета само един път е усетил мм, ама аз съм спала и не знам какво е усетил. Това бебе също е като брат си, рита рита и в момента, в който си сложа ръката и спира и изчезва.
Движения усещам почти всеки ден, ама напоследък по цял ден може да се крие или да е много вяло и да не го усещам хубаво.

# 504
А не , не са силно болките ... Ама то и аз в какви ли не филми не влизам .... че ми изтичат водите , че ми се е скъсила шийката , сега и тези болки .... ами така е като от един месец и половина съм само на легло и само глупости чета ....
Напълно те разбирам, аз съм в същия филм с шийката на матката и изтичането на водите. Чак понякога ми става смешно как си се самонавивам. 😁

# 505
Заедно усетихме ритниче на 30.12 и оттогава имам футболист в корема. Всеки ден и особено вечер е като в лунапарк, ММ е доволен. АГ ми каза че съм със задна плацента, явно затова го усетихме толкова рано.

# 506
Аз съм точно 19гс и от няколко дни се усещат движенията много ясно. Даже се вижда и как ми се мърда корема 🤪

# 507
Като говорим за болки и аз смятах да ви питам.Но моята болка е по различна,започва ниско долу в ляво на кръста,най осезаема е във седалищната част и завършва някъде към коляното,дори като седя я усещам,но понякой път като се движа,сядам,ставам,лягам или се въртя в леглото е много остра до непоносима.Не е всеки ден,но поне веднъж на седмица за по ден два я има.Миналият път питах сестрата и ми каза,че е нормално и,че най вероятно се притиска някакъв нерв,но се чудя дали наистина е нормално да е толкова силна,понеже имам проблем със вените на краката и се притеснявам.

# 508
Аз съм 20+1 с предна  висока плацента. Надявам се това да е причината. Иначе този път усещах нещо още много рано, но е много вяло и нередовно това ме притеснява. Също сутрин като ми се ходи вече много до wc направо ме боли... А понякога една такава тежест ниско долу не мога да се изправя. Все се успокоявам, че са нормални неща! Дано!

# 509
  • София
И аз като вас имам понякога болки ниско долу но при приема на но шпа всичко се оправя. Иначе бебчо го усещам предимно вечер и спането е табу 😕

Общи условия

Активация на акаунт