Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 219
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
И аз съм с моментни болки,за които пия но-шпа,но определено ме безпокоят.
Бебето е много,много активно.Забелязват се леки движения на корема и на два пъти вече усетих и от външната страна ритничета,но много слабичко.Таткото още не е имал това щастие.
А за име-всеки от нас вече е дал своето предложение,не сме гледали списъци и сега вкъщи се води тиха война за окончателния избор😈

# 511
Аз си мисля дали кафето не ми създава някакви спазми и дискомфорт. Тези дни ще пробвам да не пия кафе да видя как ще се чувствам. Засега от сутринта се чувствам много добре и нямам никакви болки.

# 512
Аз утре влизам в 18 г. с. През деня много рядко мърда, по-скоро като се заседя много на работа, все едно ми напомня да се раздвижа. Вечер като хапна и полегна, особено ако съм по гръб започва да мърдуни. По принцип само леко потупва, но на няколко пъти много силно ритна. Чак ме изненада, толкова дребно, откъде я изкара тази сила. И да, таткото също усети, но беше само веднъж това по-настървено ритане. Потупванията само аз си ги усещам, също понякога усещам как се мести, но трябва да съм легнала, права не.

# 513
  • София
Аз все още не усещам нищо и естествено ме тресат нервите...във вторник влизам в 21гс. С предна плацента съм, но с първата бременност по това време вече усещах нещо. Освен това спря да ме боли кръста и да имам придърпвания и ще видя да отида тези дни някъде на преглед да се успокоя малко...нещо ми е много нервна тази бременност, постоянно имам чувството, че нещо ще се обърка и не мога да се зарадвам Sad а морфологията ми е на 3 февруари...с първата бременност нямах никакви оплаквания и болки и всичко беше наред, но след втората неуспешна се вкарвам много често във филми...

# 514
  • Германия
Аз също имам дискомфорт, тежест, тъпи болки и т.н. Гледам да не го мисля, чакам 28-ми. От края на ноември не съм виждала бебето. През декември прегледите ми бяха по-вече за шийката и за 1 мин включване на бебо, но никакво измерване и т.н. Направо ще се пръсна от спокойствие този път, чак се чудя на себе си, друг път до спешно съм стигала. Явно заради Короната не ми се занивама и си чакам прегледа. Ще бъде обстоен, 2 по-важност ехограф по тукашните документи. На 4 ми е ФМ.
Аз усещам доста вече бебето. Таткото и батковците още не са, има време 😄

Нямам търпение да науча пол и да започна да поръчвам някой дрешки. В момента така или иначе само онлайн, доста намаления има. Разбира се съм убедена, че ще пазарувам в розово, дано не се разочаровам 🙈

Колко мг Магнезий пиете дневно? А фолиевата спряхте ли я? Моята и 400, но я пия по 1-2 пъти седмично.

# 515
  • София
И аз имам болки предимно в кръста и около обяд,  но може да е защото доста вдигам баткото,  а това е неизбежно.
Аз съм с предна плацента и още почти нищо не усещам (слаби потупвания и то рядко) В 18та съм, първото го усетих отчетливо в 19+0 и то със задна плацента.
Погледнах, че майските мами яко пазаруват,  аз няма да посмея преди да мина поне 28ма седмица,  но то и на мен почти нищо няма да ми трябва, ще ползваме почти всичко от баткото.
Ще купим детско легло за голямото, а бебето ще си ползва сегашното бебешко креватче.

# 516
Foley, аз пия Диаспорал 250. Останали са ми 2-3 прахчета и после преминавам на 400. Моят следящ каза да спра фолиевата и ми изписа комбинирани витамини, то там я има и нея.
Ние засега нищо не сме купили. Разбрахме се с таткото да изчакаме поне да преполовя 7м. Днес тепърва започваме да чистим детската стая, да качваме по тавана. И ще почнем с боядисването да освежим.
Иначе той вчера ми купил Малкият принц една малка книжка. Искал да чете на пупата. Така се изрази Grinning Много мило ми стана Blush

# 517
Здравейте! Аз съм 21+4 и вече леко се усеща мърдане с ръка на корема. През нощта таткото пробва да усети ритниче и каза "ама много силно бе" 😁 вечер/нощем определено повече мърда.
Относно болките, имах повече между 18-20 гс. Дърпане, опъване, дискомфорт.. Трябва да е нормално от растящата матка. АГ каза, че освен това натежава матката и затова може във влагалището да се усеща лека болка. Но шпа облекчава. Тази седмица мисля, че в сряда беше, имах ужасно опъване, не знам бебето ли беше застанало някак си, едвам се изправях, а на няколко пъти кихнах и беше ужасно. На другия ден нищо нямаше..
А ходите често по малка нужда до wc?Аз тая нощ сигурно 5 пъти 😱

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 13:41 от Vanchest

# 518
  • Германия
Под пазаруване нямам предвид големи неща, легло ала бала, тях сигурно в края на април началото на май. Количка имам от баткото, доста пари бях дала за нея и ми е като нова. Аз понеже съм си по цял ден у дома и само пазарувам онлайн дрехи за бременни, дрехи за децата...та ме сърбят ръцете за тея бодита BORN 2021 примерно.
Vanchest, аз съм много зле с пишкането, ставам много често, през деня също. Но аз имам и леко изсипване(не знам дали така се води на бг), пикочния ми мехур е малко надолу, получи се след 2 раждане и макар да ходих на гимнастика след това, така си остана. Даже ползвах един уред за стягане, но не бях много стриктна и накрая го върнах. Предполагам, че ще става по-зле като натежи бебче...

# 519
Аз нямам търпение да започна да поръчвам някакви дрешки, но все си казвам изчакай поне до другия преглед /който е след месец/ 😀 Иначе си разглеждам сайтове, но съм позабравила как започваха размерите, когато съм купувала за други бебета преди време. Ако може да ме ориентирате, ще ми е от голяма полза 😘

# 520
Аз около 14г.с. имах няколко дни по-чести болки, остри и краткотрайни, ниско долу вляво и вдясно. Отминаха, но споделих на лекарката ми и ми изписа Алеракт - но превантивно само по 1 на ден (иначе се пият по 2 хапчета). Отделно често ми се ходи до тоалетната, но последно бебчето си беше поседнало върху пикочния мехур и съвсем го притискаше 😀

# 521
Този път ще го давам по спокойно с пазаруването.Миналият път бях като "луд с картечница"
Повечето неща не ми влезнаха в употреба,за дрехите като се роди 4.100 и точно половината бяха неизползваеми.За момче имам доста дрешки от баткото,а ако е момиче,всички магазини предлагат доставки за следващия ден Stuck Out Tongue Winking Eye

# 522
Вече взех бяла шапчица и едно сладурско боди. Ей така, символично. 😊 Повечето неща имаме от каката. Останалото необходимо ще пазарувам през април.
Иначе при мен всичко изглежда наред към момента. Само дето мноого бързо се изморявам. Като зомби съм през половината ден. Вече съм в болничен от няколко дена и поне мога да си лежа повечко.
Последно вчера ходих да ми вземат кръв и секрет за изследвания. Малкият звяр е добре. В 18+3 рядко я усещам, но с тази предна плацента май ще почакам... 😕
Намалих но-шпа на 1×2, а Магнерота 1×1. (по предписание на АГ, разбира се). Засега нямам вече спазми и подобни. Ако продължи така още 2 седмици ще ги спирам съвсем.

# 523
  • София
Здравейте, реших и аз да се включа. Чета ви още от началото на декември,но все ме беше страх, че е рано и  да не стане нещо лошо с бебо. Термина ми е на 30.06.2021г в 18гс+1 съм. Не усещам бебето, с предна плацента съм( надявам се да е заради това). Това е първа бременност на 38 г съм.
Съжалявам за момичетата, на които им е била прекъсната бременността. Пожелавам ви бързо  съвземане от тази тъга и много скоро отново да видят двете чертички с последваща лека бременност и щастлив край.
Канди, надявам се вече всичко при теб да е наред. Ако семейството ти още не са оздравели, то много скоро да се случи.

# 524
Бедлам, благодаря. Бъди здрава и спокойна до край.
Баба ми почина в реанимация тази сутрин. Баща ми днес е стабилен, и той е в реанимация, но иска още много възстановяване за да го преместят в нормална стая. Лабилен е и решихме да не му казваме. Майка ми и брат ми са стабилни все още на болнично лечение. Аз също лежа, чудим се за серклажа все още. Искам да изчакам консултация в понеделник.
Опитвам се да съм максимално спокойна заради бебо и за да давам кураж на другите. Моля се на Господ да ни помогне.

Общи условия

Активация на акаунт