Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 46 727
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Отказа ме главно мнението, че в този етап на бременността вместо пулса на бебето може да се чува пулса на майката, което си е заблуждаващо. Какъв модел е твоят доплер ? Сестра на моя приятелка е АГ и е споделяла, че бебоците хич не обичат ехографи и подобни устройства. Усещат ги и стават неспокойни. Мен главно ме притеснява факта, че не съм усетила нищо до сега, а на прегледите ясно се вижда, че бебо се движи. Реално ходим на прегледи през две седмици при двама специалисти.

# 196
mimi_82, как са нещата при теб. Нормализира ли се всичко?

# 197
Отказа ме главно мнението, че в този етап на бременността вместо пулса на бебето може да се чува пулса на майката, което си е заблуждаващо. Какъв модел е твоят доплер ? Сестра на моя приятелка е АГ и е споделяла, че бебоците хич не обичат ехографи и подобни устройства. Усещат ги и стават неспокойни. Мен главно ме притеснява факта, че не съм усетила нищо до сега, а на прегледите ясно се вижда, че бебо се движи. Реално ходим на прегледи през две седмици при двама специалисти.
Моят е най-обикновен, закупен от олх за 60 лв, нов. Не знам каква марка е, отдавна изхвърлих опаковката, но при интерес мога да изпратя снимки на лично.
А пулсът на бебето и майката няма никакъв шанс да се сбъркат, съвсем различни са и нямат нищо общо. Сърдечната честота на майката е 60-80, докато на бебето е 150-170 удара/мин, чува се като локомотив и няма как да не разберете, че е то. Simple Smile
И аз не усещам още много движение, единствено понякога чувствам като леко пърхане, но не е отчетливо и не съм сигурна какво е точно.
ААндреева, прекрасни книжки, благодарим ти! 🌹

# 198
В коя седмица си?
Аз моя калпазанин го усетих чак в 17 г.с. въпреки ,че съм с трета бременност.При мен е фактор предната плацента 🤷

# 199
Моето първо усещане беше 16+5 и оттогава не е спирало да шава, особено вечер. Имам няколко безсънни нощи в които имаше невероятно купонясване. В момента в който спра да се движа и се почва тичането из корема. Чак се чудех нормално ли е за първа бременност чак такава активност, дори в момента шава, сега съм 18+2.

# 200
В началото на 19г.с. преди няколко дни усетих нещо за първи път, даже не загрях веднага, че е това. Едно сякаш ти къркорят червата, ама по-надолу или като леко пърхане отвътре. На следващия ден бях на преглед и питах АГ как трябва да го усещам и тя каза нещо като леки газове 😁😁 та това е явно.

# 201
Моите като ме ритнат и се вижда и се друса коремчето, а едното му е голям кеф да се дупи и да прави бабунки почти постоянно. Вече няколко седмици се забавлява така. Един път пък решиха и двете едновременно да се пъчат нещо и имах две бабунки.
Даже понякога така ме рита едното че се стряскам.
Широчко им е още и си правят парти.

# 202
И моето юначе ме потупва винаги когато лежа и си почивам. Особено вечер е доста активен или ако хапна нещо сладко. Някоя мама беше казала, че се успиват при ходене и повечко движения. Аз започнах да усещам в 18г.с. Определено е приятно усещането Heart

# 203
Аз се боядисах веднъж и пак ще де наложи. Боите са италиански и са хубави, даже и се подстрига.
Ще споделиш ли, коя е боята?
От цялото четене и проучване разбрах, че няма проблем да е амонячна, даже е по-добре от безамонячната. Аз само веднъж съм се боядисвал досега, но това беше в началото и вече не мога да издържам да се гледам така 🤣

Ще питам моята фризьорка и ще кажа:) Но аз мисля че би било проблем Само ако де изсветляваш с блондор

# 204
В 19 г.с. + 2 дни, не съм с предна плацента. По- скоро усещам прибождане, но не и пърхане ( не знам дали е то). Надникнах в темата на мамите от май. Някои коментираха морфологията и как бебчовците не са искали да се обърнат за прегледа. :/ Нашият както се крие ми е малко едно наум.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 22:03 от CandyY

# 205
Аз пък нищо не усещам, даже и пърхане. Преди имах някакви усещания, но според мен сега, когато вече има плацента... нищо. Все пак още е и доста мъничко, има много място, така че не ми се струва необичайно.
За "криенето", няма страшно. Те реално не знаят, че са на преглед, просто си се мърдунят нормално. Все пак лекарите са опитни, намират начин да видят каквото искат. Моята дама например, не си показваше лявата ръка, еми доктора продължи с други замервания, тя по едно време се протегна и хоп, видя я. Когато не можеше да види някакъв си прешлен, ме помоли да се надигна и леко да притисна корема, той ми показа къде и диванцето се размести. Всичко ще е наред, няма страшно 😉
Мен ме тормози някаква гадна болка ниско долу, точно на срамната кост. Все едно нещо като силно опъване, не знам как да го оприлича. Примерно като се обувам и си надигна единия крак, болката става ужасно силна. Чудя се какво ли е, като се движа е ок, но седна/легна ли, боли 😒

# 206
Канди,голяма мъка е по някий път да се врътнеш бебето. Преди прегледа е хубава ако можеш да хапнеш нещо сладко и/или да пиеш вода. Поне мен със сина ми 3 пъти ме връща ха, щото ината се беше  скрил и лице над час не поиска да покаже. Та ме връща ха 3 пъти-иди се разходи и пишкай, яж нещо сладко, пий студен вода... Това на прегледа ми док искаше да му направи 3д, до се скри с ръка и се сгуши в плацентата, та нищо не стана.
Аз както много усещах, от няколко дни доста рядко се обажда госпожица та, предполагам се е нагласи ла към гърба ми и тя, аи плацентата като расте и поема част от движенията.

# 207
И аз си мисля за следващата фетална да пробвам номера с нещо сладичко преди това, че като ходих на ранната фетална и младежа ни се надупи за начало и после не пожела много да се показва, та се налага да побутваме корема и да се местя и аз Grinning

# 208
  • варна
Браво, доста сте изписали - прочетох ви с удоволствие ❤❤❤
Андреева, радвам се , че писа 😍😍😍
Аз още съм в болница , всеки ден си има по2-3 капки кафява кръв - казват, че се отича от хематома .... Отлепването било много малко ...Аз съм много притеснена , но гледам да не мисля само за това 🙂
А вие се пазете 💕💕💕

# 209
Колко см ти беше твоя хематом? Моят беше 1.2см и за месец не съм прокурвявала.. надявам се да Се е абсорбирал от матката. То зависи и какъв е хематома се... твоят какъв е? Дано всичко изтече и да се успокоиш!! В твоя случай това кървенето не е опасно особено като бебчето е вече достатъчно голямо, за да се повлияе от течението.

Общи условия

Активация на акаунт