Банята - 37 тема

• 55 729
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря! 🙂

# 181
https://smartcare-bg.com/dush-kabini/obkov-za-dush-kabini/panti.html

Поксинокс - в Люлин-10 са, сайтът им е спрян.

# 182
Може ли някой да ми каже колко струва една алуминиева врата за баня, стандартен размер, с огледала от двете страни. С монтажа и обръщането. Някаква ориентировъчна цена.

# 183
  • София
Декември месец беше 270лв  сега е около 370лв.

# 184
  • Бургас
Имам едно умуване в баня, в която плочки не се слагат от ... до,  как се завършва и изобщо как става прехода между плочката и стената. Нещо под наклон ли се намазва по "границата" или се слага някаква лайсна, която не ми много харесва. Гледам, че така е модата в момента. Хубаво е по снимките, но дявола е в детайлите казват.

# 185
Всякак може. Може да се подмаже под наклон, може с лайстна (има ги всякакви и на мен ми харесват), може с някакъв фриз със заоблен ръб, има и стиропорени фризчета.  Моите са до тавана, ама цокълът в коридора ми е с лайстна и ме кефи. Има го всякакви цветове.

# 186
  • Пловдив
Bar B Q,бях пускала в строежната тема как го завършихме ние.На  цокъла и странично-с фугин и хубава миеща боя.

Също, плочките ни  не са и до горе,там има една незабелижима лайстна за окрайчване на гипскартон,ако искаш ще ти снимам утре.

# 187
  • Бургас
Ооо, много ти благодаря, ако пуснеш снимки, може и на лични да не спамим.

# 188
Скосеното завършване между плочки и стена (най-горният ред) ми е едно от най-ненавистните неща. Честно казано, досега не съм виждала хубаво равно и гладко изпълнение с тази техника. По дупчиците и грапавините се събират гадости. Трудно се чисти.

И аз искам да видя снимките, не мисля, че е спам.

# 189
  • Пловдив
Тогава ще се покатеря на стълбата и ще снимам утре. Simple Smile

Трябва да допълня поста,защото не може два последователни.
Прочитайки поста на Мандаринка,помислих,че сигурно съм ви заблудила.Над плочките няма изхвърчащ ръб.Залепихме гипскартон и изравнихме нивото.Използвахме отделяща пвц лайстна за гипскартон(незабелижима),за да защитим фугата от напукване.
Не съм изчистила хубаво  банята  от боята по ръбчето.

При другата баня,ъглите са стандартно с полиуретан .

Бъдете снизходителни,защото сами си правихме баните с ММ.
Все още не са готови.Чакат огледала и параван.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 15:40 от nelina_london

# 190
Сами?! Ако не ви е това професията, да знаете, че без работа няма да останете! Браво на вас!

# 191
  • Пловдив
Да,сами,защото по два месеца чакахме и познати и непознати майстори само да дойдат да видят-имаме 3 бани,две от които големи-10м2 и 12 м2. И като обобщим,че  плочките са 60/120 и ,че не искаме лайсни се започваме едно мрънкане...Просто не искаха да се захващат,защото ММ е претенциозен и държи на качеството.
Накрая го  убедих  да си купи машина за ръчно рязане на плочки и диск за керамика за пиленето под 45 °  и така Simple Smile

# 192
  • София
Браво Нелина , страхотна работа . И ние така ще направим , мъжа ми налепи коридор + бокс , сега е ред на 2 бани .
По-добре от майстор да ти влезе в къщата Simple Smile  .

# 193
Аз може ли да питам... Тази пвц лайстна за гипскартон(незабелижима) какво точно е? Защитава от плочката към гипскартона?
И друго исках да те питам, первазчето не застъпва плочките, нали? Първо плочките и после первазите?

# 194
  • Пловдив
Благодаря ви!ММ с гордост показва баните на приятели -посетители и никой досега не открил дефект , но и никой от тях не е професионалист Simple Smile
chortiz,мисля че има някакво останало парченце от лайсната.Ще ти изпратя снимка.
Целта и е да не се пукне фугата между картона и плочката.Когато е в ъгъл се използва силикон или полиуретан ,но така в една равнина би изглеждало доста странно да се замаже акрил или каквото и да е ,дори да се боядисва отгоре.
Подовите первази   са от рязани плочки и бяха последни.След тях само боядисахме.А,таваните корнизи на банята с плочки догоре, са върху плочките.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 13:51 от nelina_london

Общи условия

Активация на акаунт