Банята - 37 тема

• 55 686
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
  • SF
Трети цвят - сиво. Трети цвят може да е синьо, зелено (но убито, не някое пролетно весело). Не знам колко е голяма банята. Да не се запуши с някакви тъмни цветове.
Трети цвят - бежово, но пък не е много цветен този цвят. Simple Smile

# 541
То и сивото не е много цветно Grinning
Иначе ми допада.
3,79 кв.м. - правоъгълна форма

Но за него няма цвят хахах

# 542
  • SF
Ти нали ще имаш бял цвят и някакъв от дървото?

# 543
Моето решение е с гранитогрес имитация на дърво, керамични имитация на мрамор и шарени, ако искате ще пусна снимки

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 20:42 от Kiki.mora

# 544
Kiki.mora, да разбира се пуснете

# 545
Ами, сивото шкафче по-горе, не може ли да е светло малинено или мента?

# 546
  • SF
Виж, цвят в помещение 3 квадратни метра, можеш да докараш и с аксесоари. Сложете цветни четки за зъби Simple Smile Simple Smile Simple Smile, шампоани, хавлиени кърпи, джапанки, свещи и сапуни... Може и леген във формата на фламинго.

# 547
Остават само вратичките на шкафа за пералня, бели ще са. Квадратурата е подобна на вашата 1.60 на 2.30

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 22:15 от Kiki.mora

# 548
Esmee е права, даже само хавлиите са достатъчни. Моята баня е бяло и дърво. Всичките ми хавлии са тъмен тюркоаз. Отначало бяха тъмно индигово, но ми писна (което е често срещано с ярките цветове) и ги смених с тюркоаз. Реално си е трети цвят.

# 549
  • SF
Аз за легена се шегувах. Simple Smile

# 550
Аз за легена се шегувах. Simple Smile
Ха, даже е много хубава идея за изчистена баня, освен това може периодично да се променя за малко 💸

# 551
Здравейте, предстой ми ремонт и обзавеждане. Както се очаква трябва да се започне от баните. В главата ми е някаква каша, иска ми се да следвам някаква концепция с цветовете. Много залитам по бяло, мраморно (всякакви разновидности), дърво, а приятелят ми иска нещо цветно.
Та имате ли предложение за баня в мраморно, дървесно и някакъв трети цвят?
Трябва ли да следвам едни и същи цветове за останалите помещения?
При някои мраморни плочи в колекцията има и декори с повече цветове. Ето един пример:
Скрит текст:

и един линк за същата колекция, който е по ясен
https://3dplitka.ru/product-542259/
А има и по-цветни мраморни плочи:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 11:39 от Zizini

# 552
  • София
Здравейте, предстой ми ремонт и обзавеждане. Както се очаква трябва да се започне от баните. В главата ми е някаква каша, иска ми се да следвам някаква концепция с цветовете. Много залитам по бяло, мраморно (всякакви разновидности), дърво, а приятелят ми иска нещо цветно.
Та имате ли предложение за баня в мраморно, дървесно и някакъв трети цвят?
Трябва ли да следвам едни и същи цветове за останалите помещения?

Относно втория въпрос - не, не е необходимо. Ако жилището е в един стил, различни цветове в различните помещения са дори търсен ефект.  Най-важното е да ви харесва на вас двамата и да се чувствате уютно в него.

По първия въпрос - и мраморът, и дървесните текстури съдържат и трети, и четвърти цветове в себе си, така че гледайте да не стане шарения при комбинацията с още един цвят.

Скрит текст:
Ето например баня в мрамор, дърво, бяло и черно:

Ето в същите цветове, само с добавено сиво на стените и геометричен орнамент на пода, а колко по-различно изглежда:

А ето пак с един добавен цвят - синьо, но пък тук лично на мен избраният цвят дърво ми стои ужасно не на място:

В този вариант пък ми идва вече твърде шарено, въпреки че на друг може да му изглежда прекрасно:

А ето и вариант, в който на пръв поглед шаренията е пълна, но пък говорим за испански стил в голяма и много светла баня и всъщност шареното си стои напълно на място:

# 553
  • SF
Тези бани са много далече от шарения, каквато аз в никакъв случай не търся Simple Smile Но и рустикарният стил на някои от тях не ми допада въобще. Ще му мине модата и плочките като в бръснарница от Ар Нуво епохата, ще ме дразнят непоносимо.

# 554
Много ми харесват светлите бани с мраморни плочи по под и стени; но ще е трудно да постигна такава визия по няколко причини. Първо - за пода държа да е антислип теракот/гранитогрес (а такъв мраморен не съм видяла) и второ - харесва ми широкоформатният гранитогрес за стените, но при квадратура от 3-4 кв.м. (с една ниша) ще съобразявам размерите на плочите с този на стените, за да няма рязане. Много се вдъхнових от банята с мрамор и малките електрикови плочки на MayBach, защото със сигурност ще ми се наложи подобно съчетание на големи и малки плочки за стените.

Общи условия

Активация на акаунт