Банята - 37 тема

• 55 028
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
  • София
rumen_iankov, имайки предвид, че никой не отрича предимството на мазилката, мога ли да задам един въпрос към Вас?
Да рискуваме ли неопитни майстори да изправят стени с мазилка / ще им е за първи път на нашите / или конструкция с ГК /това го могат/?
Продават се специални лайсни за мазилка.С тях могат да си пуснат вертикалите и да измажат стената.Все пак банята си е ваша и вие си решавате дали мазилка или картон.Ако искате мазилка можете да викнете мазач да ви измаже банята.

# 751
Циментова трябва да е мазилката, да не тръгнат с гипсова. Laughing

Не съм Румен Янков, ама да си кажа - аз не бих рискувала. Мазилките искат опит и ръка, не всеки майстор ги може.

ЧС, сигурно е СС. Ако се махне мазилката до тухла, сигурно може да се направи нова. Но ще си е голяма разправия - трябва да се търсят майстори само за мазилката, тя трябва да съхне достатъчно дълго.

# 752
# 753
Здравейте! Може ли снимки на вашите линейни сифони. Закупихме подобен от този на снимката по-долу, но заради наклона майсторът иска да го монтира плътно към стената зад душа, а според мен ще стои доста грозно. Моля за съвети Simple Smile

# 754
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Да имате някакви впечатления от санитарния фаянс на МОНОБЛОК INTER CERAMIC  - РИМЛЕС ?

Може ли съвет - намислила съм да направим бели плочки в мократа част на банята и около мивката. Останалото да е мазилка. Каква трябва да е? И някакви идеи за теракот? Тъмен ли да бъде? Дали се поддържа лесно? Гоня някакъв сканди изчистен стил Simple Smile

# 755
знам,че ще ми кажете да не сравнявам,знам че може и да сте прави!
обаче.... не е луд който яде баницата!
не спирам да се чудя какви майстори са в Бг!!!, та чак не могат да измазват !?
голяма диференциация на труда,голямо нещо...

за машинно измазване някой спомена- та то е още по-специфично.
и машината, и материалите, и уменията...
https://www.youtube.com/watch?v=CogyvPFWdbo
2.08 минута

# 756
знам,че ще ми кажете да не сравнявам,знам че може и да сте прави!
обаче.... не е луд който яде баницата!
не спирам да се чудя какви майстори са в Бг!!!, та чак не могат да измазват !?
голяма диференциация на труда,голямо нещо...

за машинно измазване някой спомена- та то е още по-специфично.
и машината, и материалите, и уменията...
https://www.youtube.com/watch?v=CogyvPFWdbo
2.08 минута

Аз още съм в шок!
И преди още като ги наехме нещо все ни разубеждаваха като си говорихме, че предпочитаме неравни стени, отколкото картон на всякъде / искаха всички стени да са с картон да ни е правичко и  хубаво:).
Поне са били откровенни, че може и да не им се получи мазилката-все пак малко късно го разбираме, но здраве да е.
Най -интересното?   в цял град /община е/  никой не са намерили да може и иска да ни измаже и изправи стените в банята.

Както и да е...спирам да обсебвам темата  с мазилки.
За Интер Керамик....китайски са.
Аз за нас реших или Видима, или да следя намаления на по-скъпите марки.

# 757
  • Велики Преслав
Здравейте! Може ли снимки на вашите линейни сифони. Закупихме подобен от този на снимката по-долу, но заради наклона майсторът иска да го монтира плътно към стената зад душа, а според мен ще стои доста грозно. Моля за съвети Simple Smile

Ами права си. Грозно ще е. Тоя майстор защо не е направил замаската така че да е на нивел. Или  поне наглона да е на друго място.

# 758
Вся някъде трябва са има сифон... Може ли снимки от нета как е грозно и къде поставен е красиво?

# 759
Вся някъде трябва са има сифон... Може ли снимки от нета как е грозно и къде поставен е красиво?

Привет, няма спор, че все някъде трябва да има сифон, то дори трудно намерих такява снимка, обикновено винаги има отстояние ат стената:

Масово ги слагат на разстояние до колкото виждам:

Относно наклона, той тепърва ще го прави, но ми обяснява, че ако е до стената наклона ще е само на едно място, а ако е по-напред сифона, трябвало да мисли четири наклона. Плочките са с размер 15.5/62, ако има значение...

# 760
  • Пловдив
Здравейте! Да имате някакви впечатления от санитарния фаянс на МОНОБЛОК INTER CERAMIC  - РИМЛЕС ?

Може ли съвет - намислила съм да направим бели плочки в мократа част на банята и около мивката. Останалото да е мазилка. Каква трябва да е? И някакви идеи за теракот? Тъмен ли да бъде? Дали се поддържа лесно? Гоня някакъв сканди изчистен стил Simple Smile
Мазилката по правило е вароциментова.

Аз пък съм виждала много модерни ,минималистични бани,чийто сифон е залепен до стената.Само че ,винаги са от онези линейни сифони с плочка.Зависи и  от размера на плочките,защото ако е отдръпнат от стената могат да стоят много нарязани в този малък участък.А,може просто на майсторът да не му се занимава с още един наклон към сифона.

Понякога на думи измазването е много лесно,но представете си да нямате нито един прав ъгъл?Вълнообразни стени както и да е,малко повече лепило на част от плочките,но как си представяте остри ъгли,налепени с плочки?Когато мазилката се полага машинно по-лесно се изправят големи кривини.При ръчното полагане може да се наложи да се маже няколко пъти,бавното съхнене също е фактор.

# 761
  • София
Вкъщи сифонът е в дъното на душ зоната, но не е плътно до стената, а на 5-7 см разстояние. И е дълъг.

Скрит текст:

# 762
Не разбирам много от сифони (първото ми питане във форума беше за един сифон), но мисля, че един наклон може да има единствено, ако сифонът е от край до край на една от стените (не съм го виждала в никоя баня). Ако по принцип сифонът Ви ще е с достъп на вода от 3 страни (а с отстояние от стената и откъм 4) - не виждам как може да стане с един наклон.

Личното ми мнение е, че въпросът с наклоните не се изменя много с отстояние 5-10 см. от стената на сифона, но поставянето на плочки (рязането им) може да е по-проблематично. При Вас плочките са 15.5 см. - не може сифонът да е на 1 плочка от стената, защото вече ще се стъпва по него при ползване на душа, а това не е добре. За мен - по-добре е да е до стената, което аз лично не го намирам за грозно..

Но нека да пишат по-разбиращите.

А, ако искате, дайте схема на помещението и разположението на сифона.

# 763
  • софия
Нашият линеен сифон е плътно до стената. Какъв е проблемът?

За мен е грозно с отстояние, защото се нарязва подът с кръпки.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 14:43 от zvаnchе

# 764

Общи условия

Активация на акаунт