Банята - 37 тема

• 55 513
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
И аз ползвам такава постелка за пред душ кабината. Някак не се мокри много, явно поема много, а после съхне лесно. Много съм доволна. Пере се лесно и съхне бързо като полар. Препоръчвам.

# 91
Постелки има и гумирани отдолу, да не се хлъзгат по плочки. Ако са качествени си съхнат, направо забравяш. Понякога стъпвам директно със съвсем мокър крак,  идеален напоен отпечатък остава, като от Йети 😁, после като влезеш след два часа няма нищо. Пере се в пералня.

# 92
# 93
# 94
В каква посока ви се отваря вратата на банята? Има ли правило навътре или навън да се отварят вратите на банята или от какво зависи това?

# 95
  • софия
Правилото е да се отваря от малка към по-голяма стая и ако на някой му стане лошо и падне/припадне, да може да се отвори вратата. В сегашното вкъщи се отваря навън, но като се замисля, във всички останали се отваря навътре.
https://goliamata-vrata.com/kakva-da-e-posokata-na-otvaryane-pri-vratite/

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 08:01 от zvаnchе

# 96
  • София
В баня е добре вратата да се отваря навън.Ако на някой му стане лошо по лесно се отваря вратата.

# 97
Според мен си зависи. В малки и тесни помещения ако се отваря навътре се губи много площ, особено с по-голяма врата. Същото е и ако вратата е по средата на стената. Ако обаче вратата е залепена до стената и помещението е достатъчно голямо, навътре е много по-удобно, защото ако е навън има риск от блъскане на врати (засичащи се траектории). Та така, всеки си решава.

# 98
Здравейте!
В края на седмицата започваме цялостен ремонт на банята. Няма да променяме положението на санитарията, но абсолютно всичко, вкл. и тръби, ще се сменят. Някой може ли да ме ориентира за колко дни долу горе ще останем без възможност за използване на тоалетната и душа? Ще наемем апартамент, в който временно ще се къпем и се чудя дали ще е достатъчно за 2-3 дни или?
Благодаря предварително!

# 99
  • Варна
Този срок звучи нереален.Според мен в нааай-добрия случай поне 10 дни. непрестанна съвестна работа,а не мотане.

# 100
  • София
Зависи и дали ще слагате вградена структура или обикновен моноблок.Но 10 -15дена.

# 101
  • София
Здравейте,
преди години не направихме втората баня, но сега седи на дневен ред.
Ще бъде със структура за вграждане, хигиенен душ, душ зоната ще е отделена със стъклен параван и врата, два сифона и шкаф с мивка.
Още не сме решили осветлението и евентуално отоплението.
Питането ми е за отоплението или по скоро нещо което да отвърне въздуха, както се казва, защото сме без тец.
Мислех си за някакъв вид подово отопление в мократа зона, за да съхне и по-бързо или отоплително тяло.
Ще съм благодарна да споделите как сте решили подобен проблем и евентуално, кое би било по икономично?

amber1310
да не те отчайвам, но аз бих заложила между 20-30 дни Wink
Като разбирам, че ще махате старите плочки, ще отстраните санитарията, ще сменяте тръби, след това ще трябва да се поставят новите плочки, санитарията и т.н.
Но зависи и от скоростта на работа на майстора, може и да греша.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 18:12 от geryger

# 102
Даже не знам за какво говорите. Геберит, грое нищо не ми говори като думи. Звучат ми като таовнтуеви. Simple Smile Но предстои да купувам моноблок. Няма място за вграден механизъм. А и малко не ми се рискува. На стария първо му се повреди бутончето за пускане на вода. Поправено е с телчица Simple Smile Затова се налага и замяната, защото не знам тази тел докога ще работи.
Трябва да си избера нещо качествено и по-красиво - за мене това е по-заквадратената форма. Ще се радвам на съвети за марка и модел.

разгледай това: https://rocando.bg/nai-niski-ceni-monobloci/mb-debba-square-riml … vane-plaven-kapak

без ръб е, капакът е плавен, минусът е, че не е плътно долепен до стената. ако търсиш такива, имай предвид, че са и доста по-скъпи.

# 103
  • Варна
Имате ли идея откъде може да се купи тоал. чиния, която не е бяла?

# 104

Общи условия

Активация на акаунт