Банята - 37 тема

• 55 796
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Някой има ли мнение относно структура на Tece?
Ние купихме от Джия, монтираха ги, но не мога да дам мнение все още.

# 361
И аз с въпрос... някой правил ли е 3D проект в сико, да сподели дали е доволен.

На мен преди 1-2 години. Нищо особено не е. Ако си намериш някоя безплатна програма, мисля, че ефекта ще е същия Simple Smile За мен по-големият проблем е, че всичките им проекти си приличат, виждала съм и на познати, еднотипни са.

Ladida, благодаря!

# 362
  • София
Някой да сподели програмка за визуализация на баня, моля. Трябва ми да мога да задавам размер на плочките и десен. Ще е добре да ми  смята количеството плочки от цвят, но не е задължително. Искам да си направя 3-4 варианта и да видя кой най ми допада, преди да закупя плочките и после да се присетя, че иначе май щеше да е по-добре.

# 363
Здравейте, моля за съвет за прозорец в банята. Ако имате - какъв размер е, как се почиства, как е матиран (за къща)

# 364
Здравейте, моля за съвет за прозорец в банята. Ако имате - какъв размер е, как се почиства, как е матиран (за къща)

Ето го нашия:

Стъклопакетът е двоен, като вътрешното стъкло е матово-релефно. Почиства се стандартно.

# 365
Моя е като в нормална стая, голям, чисти се като всеки друг прозорец, нищо не му става от това че е в баня. Вътрешното стъкло е на бабуни, достатъчно е да не се виждат подробности, пък и душа не е баш пред прозореца, перденцето е декоративно.

# 366
Моят е доста голям за баня, 80/140 см. е, обикновен двоен стъклопакет. Но аз съм на висок етаж и срещу мен кооперации има на достатъчно голямо разстояние. И душът не е пред прозореца, така или иначе.
Няма проблеми със самата дограма, ПВЦ е, Шуко.

Освен матирани стъкла, има и едни, които са като мляко, гладки са си и от двете страни, през тях няма да се вижда, но и ти няма да виждаш.

# 367
Моят е доста голям за баня, 80/140 см. е, обикновен двоен стъклопакет. Но аз съм на висок етаж и срещу мен кооперации има на достатъчно голямо разстояние. И душът не е пред прозореца, така или иначе.
Няма проблеми със самата дограма, ПВЦ е, Шуко.

Освен матирани стъкла, има и едни, които са като мляко, гладки са си и от двете страни, през тях няма да се вижда, но и ти няма да виждаш.
Аз хем искам да си гледам гледката докато не са построили нещо отпред, хем не искам да ме гледат 😂

# 368
Здравейте,
по темата една сравнително бюджетна баня с голям прозорец, която направих наскоро. Simple Smile На 6ти етаж е, ваната е на усвоена тераса Simple Smile В такъв (само в такъв ) случай препоръчвам три стъкла(Двоен стъклопакет), за да се избегне падащия хладен въздух на гърба и изпотените стъкла (до колкото е възможно)

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 21:17 от Atanas Stolinchev 690153

# 369
Atanas, има ли сифон(освен този на ваната) в тази баня и къде сте го позиционирали (ако има)?

# 370
Atanas, има ли сифон(освен този на ваната) в тази баня и къде сте го позиционирали (ако има)?
Има, под конзолната тоалетна.

# 371
[/quote]

Не е ли малко неудобно мястото за почистване, ако се запуши?
Иначе, от естетическа гледна точка, е ОК.

# 372

Не е ли малко неудобно мястото за почистване, ако се запуши?
Иначе, от естетическа гледна точка, е ОК.
[/quote] Разбира се, но реално това е основно сифон за всеки случай със суха клапа. На практика не се използва, та няма и от какво да се запуши, но се бърка под тоалетната ... на снимката изглежда по-ниско тоалетната отколкото всъщност е ...

# 373
Моля спешно за помощ!
Как се осъществява връзката на банята с коридора когато замазката на банята е около 6 см (за да се скрият тръбите за сифоните) и свършва отвътре на зида (от към банята). Правите ли праг ,  вратата на банята се отваря навътре и касата до прага ли стига ако има праг или до пода на коридора ако е без праг, а крилото е до пода на банята. Някак ми се вижда, че крилото все едно е във въздуха.
Ох, дано сте ми разбрали въпроса и ми се иска някакви снимки да видя.
Предварително благодаря!

# 374
Най-добре е вратата да се отваря навън и да скрива прагчето. Иначе наистина е грозно с такава "летяща" или "висяща" врата. И разбира се, прагът трябва да е някъде по средата на касата, за да има място за вратата. Това лесно става като се поизбие малко замазката.
А аз лично харесвам даже да не е прагче ( в което да се спъвам нощем сънена или някой несвикнал гостенин), а полегат преход между двете нива, пак скрит от врата, отваряща се навън. Но тогава високото ниво свършва още в началото на касата, а  полегатият преход свършва една врата разстояние преди другия край на касата.

Общи условия

Активация на акаунт