Банята - 37 тема

• 55 751
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
petiaivanov Можете ли да ме насочите към някоя фирма, която продава такъв вид точно ревизионни вратички за плочка. Ние със сигурност ще сложим такива при ремонт на баните, но навсякъде по магазините има само един модел, който като се постави плочката се вижда един тънък метален кант като очертание, а съм виждала в интернет и най-вече по руски интериорни проекти ето такъв тип:
Скрит текст:
Във всички магазини, в които сме питали, казват, че не са виждали такива, което много ме учудва.

Не е нужно да е вратичка или специален механизъм, може да е просто плочка с магнит и дръжка

# 481
Благодаря за предложението, виждала съм и този вариант, но предпочитам да си е към механизъм, който да държи плочката, когато се отваря, защото се притеснявам, че когато ми се налага да отварям мога да изпусна плочката, а ние ще слагаме по-големи плочки.

# 482
  • Пловдив
Ето,скрити вратички .
https://bobild.com/product/horizontalna-revizia-stena-tavan/
https://osnovi.com/bg-product-details-2850.html

boroboro,убедена съм,че сте свикнали с въпросното разположение.Стане ли навик,човек не обръща внимание.И ние в Англия бяхме с вана и мокет в банята.Не ми пречеше-беше заварен вариант...и така 12 години.Това не означава,че бих го повторила след като съм свикнала веднъж,защото е далеч от рационално решение.
Ако сложите душа в дъното,ще може да  сложите или стъклен параван или перде пред него.Останалата част на банята ще продължи да се осветява.А,ако желаете да скъпите визуално банята,за да не изглежда като коридор,може да изгради те половин стена пред душа и отгоре стъкло.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 14:22 от nelina_london

# 483
На стената с тоалетната има прозорец. Като селска къща, може и да не е малко прозорче на високо, а по-голям прозорец, което означава, че няма как да се закачи душ там. Може и изместването на мръсния канал да е проблем, въпреки че в къща е по-малко вероятно да е невъзможно или трудно. Но пък тръби на външна стена в неотопляема и необитаема къща винаги е проблем. Знам, източва се водата преди зимата, ама я си забравил да го направиш, или просто не си имал възможност да отидеш да източиш, вероятността от спукване на тръбите се увеличава.
Иначе да, разменянето на местата на тоалетна и душ е по-доброто решение, но понякога не е възможно или просто е много трудно. Това за практическата част по проекта.

По естетическите въпроси - и на мен дървеното ми идва в повече. Може би ако се разменят сивите с дървените плочки, т.е. дървесните да останат на буква П само около тоалетната, а останалото - със сивите.

# 484
nelina_london Точно този вид ревизионни вратички ни предлагат във всеки магазин, но при тях е нужно да свалиш цялата плочка, за да се отвори нацяло. В краен случай сме се примирили, че ще вземем такива, поне има възможност да ги изработят по размер на клиента. До тогава съм си в търсене на тези с механизъм, който държи плочката и се отваря настрани. Само в руски сайтове ги намирам.

# 485
Имаше преди година или повече питане в темата за такива вратички с изхвърлящи панти. И се оказа, че май в Латвия (или Литва) бяха намерили онлайн магазин, който ги предлага. Изпращането обаче беше скъпо, по-скъпо от самата вратичка.

# 486
  • Пловдив
Ами тогава предлагам вратичка Кнауф.
Използва се предимно за таван,но става и за стена.Не е с панта ,но е с пуш и с въжета,които я държат отворена.
https://polaris-bg.com/bg/%D0%A0%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D … B8-KNAUF/c19.html
 Така изглежда в готов вид
https://knauf.bg/bg/produkti/get/revizionni-klapi

На нас в Атаро клима ни изработиха такива, по размер, за ревизия на скритите климатици,но при нас отворът трябваше да е с мрежа и много голям.

# 487
Здравейте!
Предстои ни избор на стъклен параван за ваната. На кои характеристики е добре да обърнем внимание?

# 488
nelina_london Точно този вид ревизионни вратички ни предлагат във всеки магазин, но при тях е нужно да свалиш цялата плочка, за да се отвори нацяло. В краен случай сме се примирили, че ще вземем такива, поне има възможност да ги изработят по размер на клиента. До тогава съм си в търсене на тези с механизъм, който държи плочката и се отваря настрани. Само в руски сайтове ги намирам.

А такъв тип ревизионни вратички със скрит монтаж не стават ли?

Тук също

https://www.suhstroi.com/vratichka-revizionna-skrit-montazh.html (сините плочки)

Вкъщи имаме такава от преди сто години, но е правена рамка от винкел, налепени са плочки и, разбира се, не е доизпипано, личи си, като се вгледаш, но е наравно с плочките.

# 489
  • София
man_darin_ka, душът не е задължително да е на мястото на прозореца. Би трябвало да е от една и съща страна с тоалетната - например на лявата стена. Така тръбите няма да са на външната стена и да се заледяват. Лесно ще се сложи или хармоника, или подвижна стъклена преграда, която да се прибира към стената между душа и тоалетната чиния. Не мога да преценя от проекта, колко е широка банята и дали има място за моноблока/структурата напречно и да може да се минава пред него свободно.

# 490
Всъщност правилно, Рая, душът може да е на лявата (вътрешна) стена, а не на външната. Просто аз се подведох от най-често срещания вариант, грешката е моя.
Единствено трябва да се прецени дали може да се измести отходния канал от сегашното му място на напречната стена. И дали искат да дават пари за такова местене, все пак става дума за сезонна къща, не за постоянно обитаване.

# 491
А ако си сложите една проста пвц ревизия и отгоре ѝ закачите едно пано/картина в рамка, което да я прикрие? При нужда картината се маха лесно.
Този механизъм с изнесените панти едва ли ще нанерите в България.

# 492
Ние си купихме с изнесени панти от София. Около 400 лв беше

# 493
Сега ако кажеш и от къде....

# 494
Сега ако кажеш и от къде....
Ще питам мъжа ми. Правиха ни я по поръчка. Аз бях изумена от високата цена още повече го правихме за вилата, но стана страхотно

Общи условия

Активация на акаунт