Банята - 37 тема

• 55 690
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Esmee, аз в случая на payla777 отговарях и подборът на снимките беше за илюстрация, как даден елемент (геометричен, цветови или стилов) може да промени общото възприятие на комбинацията на мрамор и дървесна текстура.

Колкото до стиловете, и на т.нар. "изчистени" стилове ще им мине един ден модата. Свят широк, хора всякакви. Усещането за красота и уют е индивидуално и именно то трябва да е водещо, когато човек обзавежда дома си, не модата.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 12:23 от MayBach

# 556
Здравейте дами, а вероятно и не само! Влизам в темата за сефте, затова така официално започвам.
Имам чуденка за една баня. Дотук съм "направил" доста, но при тази ме гложди идеята да изляза от класическите виждания.
Банята е прилично малка, без плочки и мазилка е 145 х 150. Разположението на чиния, мивка и душ се получи читаво предвид  даденостите. Гложди ме следната мисъл: дали да не загърбя аксиомата, че при малка баня се ползват малки плочки. Напоследък на пазара има масови по 120 х 60. Имам добър плочкаджия, който ще последва идеите ми без да окапази резултата. Мисля си как би изглеждала банята, при такъв размер на плочите. Отворен съм за всякакви идеи, мнения, критики.
Предварително благодаря на включилите се!

# 557
  • Варна
Аз съм много "ЗА" големите плочки. Нашата бъдеща баня е 1.70 на 2.60 и избрахме плочки 75х25.Искахме още по-големи,но нямаше желания цвят и покритие. За пода избрахме 60х60 и ще се редят в прав ред,а не на ромб.
Единствения "минус"според мен на голямата плочка е дебелината.Някои може да минат и 1 см. Не знам на гипскартон как ще се задържи това нещо...,а може и това изобщо да не е проблем.

# 558
Аз съм много "ЗА" големите плочки. Нашата бъдеща баня е 1.70 на 2.60 и избрахме плочки 75х25.Искахме още по-големи,но нямаше желания цвят и покритие. За пода избрахме 60х60 и ще се редят в прав ред,а не на ромб.
Единствения "минус"според мен на голямата плочка е дебелината.Някои може да минат и 1 см. Не знам на гипскартон как ще се задържи това нещо...,а може и това изобщо да не е проблем.
Добър нюанс в темата, благодаря. 80% е бетон, 20% двоен картон, усилена конструкция.

# 559
Мъж с пушка случайно да го имаш на проект това решение с големите плочки?
За подобна малка баня искам минимум фуги за чистене Simple Smile

# 560
  • Варна
Проект не сме правили.Видяхме го на живо в хотелска баня в чужбина и много ни хареса."Откраднахме" си някои идеи от там Simple Smile
Според мен точно това решение е за възможно най-малко фуги,но задължително с калиброван гранитогрес.

# 561
Проект не сме правили.Видяхме го на живо в хотелска баня в чужбина и много ни хареса."Откраднахме" си някои идеи от там Simple Smile
Според мен точно това решение е за възможно най-малко фуги,но задължително с калиброван гранитогрес.
А да ти се намират снимки?

# 562
Аз също смятам, че широкоформатни плочки в малки бани е много добро решение - не се накъсва пространството. Въпреки че навсякъде в нета съветите са за малки плочки.
За мен основният проблем с такива големи плочки в малки бани е как да се "изчисли" размерът така, че да не остават в ъглите някакви малки парченца, които да изпортят визията.
Има и широкоформатни плочки, които са с дебелина 6-8 мм., но цената им е съответна.
Ето пример
https://www.marazzigroup.com/grande/grande-gets-bigger/collection/

Аз за стените говоря. За пода на малка баня - не знам дали с широкоформатни плочи може да се направи наклона/наклоните.

Иначе бих препоръчала намалени качествени плочки (испански/италиански), задължително първо качество, а не (по-) евтини такива, заради риска (по-) евтините да са криви или да се пукнат при дупчене на отвори например, заради дефект в структурата на плочката. Защото тогава 1 плочка е доста като цена.

# 563
  • София
Имаше препоръки за марки боя за мокри помещения. Може ли някой да ги напише пак, защото не успявам да ги намеря.

# 564
Дулукс, Краун пейнт (среден клас), Бенджамин Мур (висок клас). Специално за мокри помещения имат смески. Може и да пропускам някоя марка.

# 565
  • София
man_darin_ka, благодаря много. Точно това търсех.

# 566
  • Varna
Здравейте,търся плот за баня от масив с две чекмеджета в черно.Като цяло плота има откъде да поръчам,но къде бих могла да открия две най елементарни чекмеджета в черен цвят.
Благодаря много

# 567
Здравейте, прилагам списък с магазини за плочки и санитария в София, който набързо направих.
Слагам го в скрит текст, защото не знам как да прикача word-ски файл.
Скрит текст:
1.   Topgroup - ул. “Бистришко Шосе” 17 тел:02/ 961 33 76,
Пон. - Петък / 08:00ч. - 18:00ч. Събота / 09:30ч. - 14:30ч. Неделя / почивен ден

2.   Keramo - ул. Околовръстен път 44 - в локалната лента на 50 м. преди кръговото на Драгалевци от бул. България, Всеки ден от 09:00 - 20:00

3.   Ка ем Борисов - ул. Кольо Фичето 47, (02) 929 4941, Понеделник - Петък: 9.00 - 18.00 ч. Събота: 9.00 - 17.00 ч.Неделя: Почивен ден

4.   Интеркерамос - бул. „Цариградско шосе“ 10 км Враня до Околовръстния път – посока Пловдив; GSM: 0885 95 69 86, Понеделник – Петък: 9:00 – 18:30 Събота: 10:00 – 15:30 Неделя: почивен ден

5.   Ангро - България, бул. Европа 114, 0882 403980, делник до 17:30, събота до 15:30, неделя до 14:30

6.   Баня аутлет - бул. ,,Ботевградско шосе“ 268, Понеделник до Петък: 10:00 - 19:00 ч. Събота: 10:00 - 14:00 ч.

7.   Форма баня - ул.Ами Буе 51, Понеделник - Петък от 09.30 до 18.30ч.
Събота от 09.30 до 15.00ч.  Неделя почивен ден

8.   София дизайн дистрикт – бул. Симеоновско шосе 91

9.   Макензи - жк. Люлин 6, бл. 649, бул. "Д-р Петър Дертлиев", Вторник - Петък
от 10:00 до 19:00 часаСъботаот 10:00 до 14:00 часаНеделя - ПонеделникПочивен ден

10.    Баня мечта - гр. София, бул. „Андрей Ляпчев" 1,
-   гр. София, бул. "Тодор Александров" 73

11. Джесика- Ботевградско шосе 229
      12. Баня стил –

13. Джия

14. Хикови

Обиколихме няколко магазина от списъка и си харесахме мраморни със синкава жилка.
Знаете ли как се водят като наименование и къде мога да потърся второ качество.

# 568
Знаете ли как се водят като наименование и къде мога да потърся второ качество.
С второто качество трябва да се внимава и да се знае какво се купува - това може да означава различни по размер плочки (в милиметри) и няма как да се наредят без фуга, както е на снимката, а и с фуги, при различните размери, ще станат разминавания. Имаше съвет преди закупуването да се сравнят по размер плочките от 1 кашон например или готовност да се "понесе" разминаване и неравност:
Ето тук коментари за 2-ро качество плочки от друга тема за банята - на стр. 46 са коментарите:
https://www.bg-mamma.com/?topic=790203.675

И друга тема, при която основното е, че зависи от производителя: https://www.bg-mamma.com/?topic=1050231 и трябва добре да се огледат плочките.

# 569
В инеркерамос ни обясниха,  второто качество плочки евентуално малко се различава цвета на нишката. Ще правим само едната права стена с такава разцветка около 6,5 кв.м, което по 130 лв за квадрат ми идват доста. Една колежка си взеха второ качество пак мраморни на Мараци и то 2,60 на на 2,20 ли бяха ще ви излъжа. 
В Интеркерамоса бяха на Imola, но за толкова малко квадрати казаха, че не могат да ни ги поръчат- трябвало поне 30 кв.м. 😂

Общи условия

Активация на акаунт