И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 25 237
  • 774
  •   1
Отговори
# 555
  • Велико Търново
Аз не съм много по темата, но ще си посрещна рождения ден на Санторини!Живи и здрави да сме!
Работя за и с най-голямо удоволствие!Сбъдната мечта ми е работата.За толкова години само  работата и  фитнес залата са ми били  спасителен бряг, там забравям за всичко лошо и ставам друг човек!

Доня, от толкова деен и реализиран човек как се реши на тази стъпка за живот в Елена?По този повод като разказвах на мъжа ми за вас и той вика, че чудна идея съм му дала, ако не закриели съда в Елена да му стане предстедател....Ще пием кафе с теб по цял ден!

# 556
Чух се с приятелка сега. Бързаше за РС (и тя е с осмокласник, в общинско столично училище). Раздали са им график и имат по 5 минути с всеки учител. Много се впечатлих, вижда ми се направо невъзможно толкова много време да се отдели. Над 2 часа само за един клас от всеки един учител. Нещо не си го представям. Иначе, адмирации за индивидуалния подход, такова нещо само за АК съм чувала.

# 557
  • София
Състудентка от УАСГ завърши второ висше Архитектура, а сега по стечение на остоятелствата е и частен учител по математика в школа, която сестра й направи. Поканиха и мен за преподавател по заместване, за да може и архитектурата да й върви, но до сега не се наложило. Не съм сигурна, че ще се справя. По миналата година едно приятелско дете идваше на уроци при мен, но бързо приключихме, защото не беше сериозен. С моите съм се занимавала най - много. Много ми беше интересна математиката за прием в СМГ след 4 клас. За НВО-то само с деветокласника се занимавах, че не пишеше домашни. Изпокарахме се до НВО-то, не че сега е по-различно, но поне домашни по мат не проверявам.

# 558
  • Между гори и планини
Сисе, отговора е, че бързо ми омръзва. Едно време карах професионална ориентация, излезе че мога всичко без химия. Теста беше компютърен, дори психолозите в центъра бяха изненадани. Като дете съм ходила на всякакви кръжоци и школи, отгледала съм всичко без динозавър, обиколила съм света няколко пъти и не съм живяла на малко места. Няма нещо което да съм работила само за пари, имах късмета да обичам и работата като интериорен дизайнер и в книжарницата. Общителна съм и клиента ме харесва, освен това никога не лъжа и не предлагам нещо което аз не бих си взела.
Мъжът ми работи 20г към американското посолство. Някак си сме се преситили на шум, хора, искаме спокойствие и да гледаме как сезоните се сменят .

# 559
  • София
Интересна тема сте подхванали. Аз съм един от малкото, които знаеха още в 6ти клас какво искам да работя като порастна. Това учих, това работя и досега. Интересна ми е все още, но е доста изморителна, и най-вече натоварващи психиката. Ако не ходя на танци, сезон трудно мога да изкарам.
Напоследък определено се замислям да сменя попрището. Занимава ми се с деца, много обичам да работя с тях, някъде до 4ти клас. Даже и някаква педагогика мислех да видя тази година да запиша. Ще видим - живота ще покаже Simple Smile

# 560
  • София
"Притеснявам се, че утре ако ме изпитват ще ме слушаш и може да не останеш доволна от това, което чуеш, че казвам..." 
Еее, успях вчера да си замълча, но след това вече не мога!
Точно така! И аз установих скоро абсолютно същото!
Има отделна стая, не обича да се влиза, излиза, да има чуждо присъствие по време на училище. До скоро го отдавах на това, че уж е на училище, ама не съвсем и понеже е вече на 16, изобщо нямам намерение нито да дебна, нито да следя, нито да се карам. Но в ситуация, в която знаех, със сигурност, че е на линия, където трябва и върши каквото трябва, наложи се да вляза, а той си спря микрофона, озъби се и попита какво искам, последвано от нелюбезно подканяне да изчезвам.
След ангажимента му го попитах от какво се притеснява? Да не се излагал... пред мен... Joy
И още нещо ще си позволя да кажа, така и така съм започнала...
Дори и да се съмнявате или да знаете, че децата вече не са на 100%, бъдете снизходителни. Колкото и да са добри учителите, колкото и да са добри децата, това е нормална реакция и отговор на дългото стоене у дома.

А, да, за много години! Hug

# 561
Всички искат да станат учители:) Покрай моите деца разбрах, че никак не е лесно. Не мога да ги накарам домашните да си напишат:grinning:, а учителят огън трябва да пали:grinning:
Хепи, наясно съм, че фермерската работа изисква много труд. Имам досег с това, повече като чирак, а не като  главно действащо лице, но не е само романтика. В годините сме отглеждали различни култури, при едната ми баба имаше декари с чесън, царевица, бостани с дини и пъпеши. И сега си давам сметка, че най- щастлива съм се чувствала тогава. Едно невероятно усещане за простор, свобода, а вечер сладка умора от физическия труд. Вкъщи имаме и много птици. Не съм ангажирана пряко, но с хамалската работа помагам. В градината са предимно цветя. Цветарството не ме влече много, предпочитам по- селски труд:joy:

# 562
  • София
Много тъжна новина абсолютно ме събори току що. Sad
Скрит текст:
Марина Георгиева, майката на двете лъвчета, си отива от онкологично заболяване. Събират пари в момента за последните ѝ дни в болнично заведение за палиативни грижи.
Нейна е страницата Удивителни хищници, откъдето толкова много разкошни снимки за лисици взимах...
Не я познавам лично. Някъде на наша възраст е.
От онези, другите хора, дето цял живот спасява невинни животи на диви животни.
Ужасно, ужасно ми е тъжно.

# 563
  • гр.София
Ред ,
Скрит текст:
сега видях и аз (следя Дивите животни)

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 20:02 от blanc

# 564
  • Велико Търново
Много тъжна новина абсолютно ме събори току що. Sad

Ужасно, ужасно ми е тъжно.[/spoiler]

Скрит текст:
Няколко пъти тази години ме събориха такива новини-две самоубийства от нищото, оставени 6 броя деца и една нелепа смърт на 29.12 в планината-оставени отново три деца.Като вървях на 31.12 в 20.00 след работа и пътя ми минава покрай окръжната болница, а тя цялата свети.Тогава си мислех колко съм щастлива, че сме здрави и заедно, а всичко друго е суета.

# 565
  • софия
Ядоса ме.
"Ще ми видиш ли презентацията?"
Сядам и почвам да я гледам, ама и чета, защото то това не е картина.
"Ама не чети, няма нужда да четеш." с тон все едно ми прави услуга да правя нещо, за което тя е помолила.
Сиктердосах я.
По същия начин се отяжда и отговаря, когато пита баща си да й помогне за нещо, но той е търпелив човек, а аз не съм. Вчера отговаря и държа тон през цялото време, през което той се опитва да й помогне за някаква задача, за което тя сама помоли.

# 566
Тъжни новини
Така е, трябва да сме щастливи и благодарни, да ценим повече малките неща и да сме добри. Това е. Другото е суета...

Аз не ставам за учител. Нямам никакво търпение и не понасям лигавщини. Достатъчно е, че търпя своите деца. Плащам щедро за уроците. Самата аз бих била отваратителен учител.

# 567
  • Между гори и планини
Аз явно ставам, защото децата от училището до книжарницата ми казваха госпожо и на 8.март ми носеха цветя ☺️ Сигурно на колежката не ѝ е било приятно, защото на нея не носиха, въпреки че и тя е готина. И приятелите на пубера искат да си говорим и ми споделят. Казват, че с техните бе могат. Аз никога не съдя и разказвам моя опит. И между другото с чуждите деца имам повече търпение, защото пък те не ми се лигавят като моето.

# 568
Доня, щом не са ти козирували, не ми се хвали😀

# 569
  • София
Аз хем ставам за учител, хем имам и нужното образование, но на този етап не бих се занимавала с това. За тези пари, за тази отговорност (към децата), за цялата бумащина, ще ме прощават. Като направят заплатите от четирицифрени суми и отпред да не е 1 и 2 поне, може да се замисля евентуално, иначе не. За мен това е план В, имам го като възможност. Но за щастие мога да работя друго, т.е план А и план Б не съм изчерпала още. 😂

Понеже гледам, че купувахте скоро разни гейминг неща, искам да попитам следното: ако гейминг монитора няма USB портове как връзвате мишка и клавиатура? Лаптопа и монитор се свързват с HDMI, това прочетох. А това, че гейминг масата има USB портове какво предимство е?

Общи условия

Активация на акаунт