И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 25 234
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
Като сте започнали темата за професиите да се изкажа и аз. Като малка исках да стана учителка за да мога да бия децата. Засега на 50% е изпълнено желанието. ....

Най-доброто предстои Laughing

# 601
Не е толкова лошо да са енергоспестяващи. Скоро се бях замислила, че изобщо не помня кой какви оценки е имал в училище. По- скоро ми изникват образи на съученици с малко странно по моите тогавашни критерии поведение, какви книги са чели, каква музика са слушали, как са се обличали. Но за академичното им представяне нищо не си спомням.

# 602
Ох, нашите са още на Илиада също, класното си мина през декември, но моят прави домашно почивните дни и го предаде май вече.
Гледам колко материал имат още да вземат и не знам как ще стане това...

# 603
  • Пловдив
Нашите класни по БЕЛ и мат минаха още декември, днес е класната по ФЕ. И се възмущаваше, че не можело да се връща да си поправя, не знам си какво... Не е свикнал така. Каквото направи, такова. Аз наистина не мога да контролирам друг човек, дори и малките ми момичета не мога, камо ли дърт пръч на 14. И то при положение, че никога не съм му държала сметка за училището,нито съм го проверявала, нито съм знаела какво учи. То, като гледам, да се радвам, че изобщо е минал леко през учебния процес и не е станал двойкаджия. Иначе, за закъснение, предпочитам да има 2 пред отсъствие, честно казано. Двойката се оправя, ама отсъствието...

# 604
  • у дома
Има ли и други,които по бел пишат само ЛИС,а не есета? Пишат есета по ае,по философия,но по бел не.

# 605
  • София
И при нас не са правили класно по нищо. Тази седмица и математика няма да имат, че учителката им е в болничен.
Трудно е реално да се преценят знанията на децата при ДО, но не и невъзможно.
Неприятна ситуация се е получила днес. Учителка е доказала, че изпратено задание е преписано и не е правено самостоятелно. Детето си е признало. Дали ще се смили учителката или ще представи казуса пред етичната комисия май още не е ясно...
И в нашият клас имаше двама младежи с еднакви задания по Програмиране. Мисля до етичната комисия не се стигна, но се съмнявам скоро някой да пробва измама отново.

# 606
  • Между гори и планини
Ей за това не се подсказва, гледай до комисия са стигнали...

# 607
И при нас не са правили класно по нищо. Тази седмица и математика няма да имат, че учителката им е в болничен.
Трудно е реално да се преценят знанията на децата при ДО, но не и невъзможно.
Неприятна ситуация се е получила днес. Учителка е доказала, че изпратено задание е преписано и не е правено самостоятелно. Детето си е признало. Дали ще се смили учителката или ще представи казуса пред етичната комисия май още не е ясно...
И в нашият клас имаше двама младежи с еднакви задания по Програмиране. Мисля до етичната комисия не се стигна, но се съмнявам скоро някой да пробва измама отново.
Аз това им се чудя... Наистина ли мислят, че учителите трева пасат?
Само си създават сами неприятности. И се излагат...

# 608
  • софия
Класните са между 11 и 20.01. Преди някои от тях имат ден за учене. 1-3.02. междусрочна и втори срок. Не разбрах как мина първият. Дано се върнат в училище!

При нас също са хванали преди празниците преписване в друг клас. Върви мълва между децата, че хич не е било приятно за участниците.

# 609
Има ли и други,които по бел пишат само ЛИС,а не есета? Пишат есета по ае,по философия,но по бел не.

Лично аз след толкова години не мисля, че има особена разлика между тях.
Вече на всичко казвам "есе" - отговор на въпрос. Важно е да е добре структурирана тезата, каквато и да е тя, да отговаря на основните изисквания за форма, позицията да е подредена и добре защитена, кореспондираща със задачата, изказът - ясен, последователен и логичен. А като как ще се нарече заданието отдавна ми е все едно.

# 610
Изобщо не знам какво правят по литература, нито докъде са стигнали. Илиада обаче при всички случаи отдавна мина.
Аз бях писала тук как на последното контролно по математика от началото на декември много ученици бяха изпратили една и съща снимка. Моят тогава имаше 4 и май това беше най-ниската оценка в класа. Половината клас са знаели предварително задачите от друга паралелка. Уж, щяха да са много групи, по-трудно да преписват. Ама не би. Класното по математика е другата седмица по график. Засега няма промяна и сигурно ще си го направят. Вторият срок си е към края, няма за кога да се надяват за присъствено. Дано има повече задачи от корен квадратен и квадратни уравнения, че те поне са му лесни.
По английски не бил чувал нищо за класно.

# 611
А в интерпретативното съчинение  трябва ли да има цитати от произведенията, както беше в темите едно време? Или е забранено?

# 612
Нашите правиха контролно и на коренуване преди ваканцията, че и оценки имат.
Сега са на квадратното уравнение, което е още по-лесно. Но и учителката не иска от тях нищо извън задължителния учебен материал, а той е лек. То остава и да иска някой повече - с тая мижава бройка часове.

А в интерпретативното съчинение  трябва ли да има цитати от произведенията, както беше в темите едно време? Или е забранено?
Добър насочващ материал за този тип съчинения:
http://kursoviraboti.com/2020/topics/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D … 0%B5%D0%BD%D0%B8/
"Интерпретативното съчинение по литература е научен, литературноаналитичен и литературнокритически текст, писмено изложение коментар на художествена литературна творба или творби по определена тема. То като цяло се отъждествява с понятието аргументативен литературнонаучен текст: систематично писмено изложение, комплекс от разсъждения и изводи, илюстрирани с цитати от художествената литературна творба, които доказват състоятелността на формулираната теза въз основа на проблематиката, заложена в заглавието."
В разработките в учебника по литература цитати си има. И това е логично, щом се работи върху дадено произведение - за защита на тезата да се дават точни примери от него. Как иначе да си докажет твърденията? Това си остава един от най-добрите начини. Кой какви моди се опитва да въвежда /чувала съм/ - все едно. На мен отдавна ми е писнало от формални промени - без смисъл и мисъл, само за отчета - да се каже, че имало било промени. Ами щом се прави научен текст върху произведение е повече от нормално да се дават и цитати от него.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 11:31 от Judy

# 613
  • София
Моят проблем с набора не е в това, че е енергоспестяващ, а в това че очаква въпреки това да му пишат отлични оценки и когато това не се случи има проблем, който прехвърля извън него самия...

# 614
  • софия
Пффф, Президентът на Колежа щял да си ходи след края на учебната година. Не искам промени, изморих се от тях.

Общи условия

Активация на акаунт