И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 25 246
  • 774
  •   1
Отговори
# 720
Моето обостри гастрит от притеснение.  Това повече ме притеснява от проблема с българския език, при нас.
И се чудя, как да помогна за българския език...
citron, сигурна ли си, че проблемът с БЕЛ е във вашия телевизор?
Проблема си е в нашия телевизор, за съжаление. Няма проблем с учителя, но ще трябва да потърсим допълнителни уроци. (Ако някой има идея, да помага:) Сами няма да се справим. Съпруга ми може да помогне по всички природни науки, математика, програмиране, но с български език е трудно. Издишаме Simple Smile
Винаги му е било трудно и с литература и с граматика, но се сега се затегна положението. Изискванията в горен курс се повишиха. За "тройка" вече трябва да има 50% верни отговора (до сега бяха 26-30%) Ако до сега се е борел за 4, сега се бори за 3.
По граматика, обикновено са тестове, но е важно как е зададен въпросът. "Кой е верният отговор?" е по лесно от "Кой не е грешният отговор?" Въпроси с няколко верни отговора също са му по-трудни, все ще пропусне нещо. Но, това е горен курс, порастват децата. Няма да е все лесно.
Да споделя какво и как се случи, ако информацията не е стигнала до теб.
Правиха един тест за откриване на грешки - 28 въпроса за 30 минути. Това Господ да си, няма как да го направиш... Учителката видя, че децата масово не се справиха и реши да го анулира. Правиха втори тест - въпроси 20, нелеки - изискват време за прочитане, откриване на грешка, пак 35 минути. На втория тест децата масово преписваха, защото не искаха да имат двойки. Няма как да им стигне времето. Просто тези с ниските оценки са децата, които се осмелиха да не преписват...

# 721
  • Между гори и планини
Ние се нагушкахме , извиних му се. Много добре разбира, че съм такъв цербер, защото го обичам и ми пука. И учителката му го обича . И тя го преживя. До преди малко ми писа, да пита как е, сърдя ли се че му се кара. Тя днес директно анулира урока и каза да не ѝ плащам. Много неудобна ситуация.

# 722
Аз бих платила. Трудът си е труд, въпреки че резултатът може да не е очакваният.

# 723
  • Между гори и планини
Аз бих платила. Трудът си е труд, въпреки че резултатът може да не е очакваният.
И аз така ѝ казах, но тя настоява... Те не го направиха пълен час. Но вероятно ще го платя.

# 724
Аз бих си платила за урока, но и бих се разсърдила, или със сигурност ще ми се промени мнението за този учител. Особено пък на частни уроци!

# 725
  • София
А възможно ли допълнителните уроци или домашни да му идват в повече? Не казвам да ги спрете, а може би да разредите най-вече домашните.
От времето, което наборът изкара в математическата на 125то мисля, че намрази решаването на много еднотипни задачи. Когато се върна в старото училище с много, ама много по-малко задачи, имаше по-добри резултати. Аз съм от хората, които вярват, че математиката се усвоява с решаване на задачи, но трябва да има някакъв баланс.

# 726
  • Между гори и планини
Аз бих си платила за урока, но и бих се разсърдила, или със сигурност ще ми се промени мнението за този учител. Особено пък на частни уроци!
Че защо да ѝ се сърдя. На нея ѝ пука дали той е научил и разбрал . Иначе щеше да му подсказва, да му решава домашните и да си взима парите. Млада е, нахъсана и младежа много бързо я прие и се отпусна с нея.
Че и учителите в училище им се карат, нали ги чувам. Днес конско им чете по английски и физическо. Преди това по математика. То и тия жени имат нерви. По щях да се притеснявам , ако не се караха.

# 727
Във фазата на битовия алкохолизъм съм, но да си кажа, че  много отегчителна ми се струва нашата образователна система с тая всичкология. Не може ли да си посещават някакви курсове, които ги вълнуват на определен етап, после други? За какво им да решават задачи ,за трапец, ако никога няма да им потрябват?
 И права е Мария - на един пилот защо му е нужно  да може да напише есе по " Илиада" ? Евентуално, ако е военен и разсъждава върху героизма...и собственото си поведение...

# 728
  • Между гори и планини
Ох, Аманда! Цвиля с глас, представих си го! Вероятно по време на презокеански полет, ще си представя сцени от Декамерон с някоя стюардеса 🤣

# 729
  • софия
И си права, и не съвсем, Аманда. Понякога и аз мисля по подобен начин, но от друга страна гимназията дава широката основа и общи познания, култура. Карайки те да учиш неща, които не ти се отдават или не те интересуват, се научаваш да мислиш в различни измерения. Проблемът в нашата система е, че се набляга на зубренето, а не на осъзнаване на това, което учиш.

# 730
Ох, Аманда! Цвиля с глас, представих си го! Вероятно по време на презокеански полет, ще си представя сцени от Декамерон с някоя стюардеса 🤣
Дано само да си ги представя, че иначе горките пътници.... Joy

# 731
И друг път съм писала, че много ми харесва американската система. И в Австралия е подобна. Тук наистина не е ок с това всичко по много и варианта ти е или да учиш много или нищо и от това куца общата култура. Не казвам да не учи биология, но кому е нужно да знае за царство Монера или подобно, което те отблъсква със зубраческия подход. Нека има био за обща култура и био за деца с интерес. И така по всичко. Ако изведнъж проявиш интерес, явяваш се на изпит и от другия срок си с напредналата група.

# 732
  • Между гори и планини
Напълно съм съгласна! За царство Монера не бях и чувала до миналата година, хем след 7.клас се пробвах да кандидатствам с биология.
Сигурна съм , че голяма част от тези неща които учиха миналата година, вече не се помнят. Помни само най-интересното. Но в тоя век на медии, отдавна е изгледал и прочел каквото му е интересно. Може да не знае да цитира Шекспир, но от Лего беше направил двигател с въздушно захранване и го носи на учителката по физика .

# 733
Наборът днес жестоко се е издънил по математика, в понеделник учителката ще му дава ново контролно.
Задачите са му верни.
Видях ги, пратих ги на частната му учителка да ги провери , защото аз не мога.
Обаче - след всеки отговор на задачата, който е квадратен корен, е сложил и пояснение на какво дробно число отговаря. Например : отг. √3-√7 ( 0.913700...). С което безапелационно показва, че е ползвал калкулатор.
Питам го  - защо човеко, ги написа тези неща? И ми казва - е, лошо ли е да внеса малко допълнителна информация?
Разговаряхме после, че непоискана допълнителна информация не се дава Grinning

# 734
Че защо да ѝ се сърдя. На нея ѝ пука дали той е научил и разбрал . Иначе щеше да му подсказва, да му решава домашните и да си взима парите. Млада е, нахъсана и младежа много бързо я прие и се отпусна с нея.
Че и учителите в училище им се карат, нали ги чувам. Днес конско им чете по английски и физическо. Преди това по математика. То и тия жени имат нерви. По щях да се притеснявам , ако не се караха.

Ами..Simple Smile много различни са ни вижданията. Не бих погледнала с добро око на никой учител, който си позволи да вика на детето ми. Трябва да си удържат нервите, щом ги имат, не да си ги изкарват пред децата, които е нужно да обучават.

Общи условия

Активация на акаунт