Професионални серии за коса 144

• 52 445
  • 782
  •   1
Отговори
# 405
Кератин ли ми трябва или протеин или кератин с протеин.
Кератинът Е (вид) протеин!

# 406
Трябва ти системен подход. За целта са ти нужни поне по една хидратираща иедна протеинови серия. Тук да уточня, че кератинът е вид протеин. Та варианти за хидратация и протеин имаш много, според зависи от бюджета. Момичетата тук много хвалят терапист серията за увредена коса на Керастаз(това е протеинови серия), Напура Ц9 е също много хубава и бюджетна серия. За хидратация можеш да избереш Марокан с кафявата капачка(всеобщ фаворит), Ланза моа моа, Митик ойл на Лореал, но ми се струва, че тя ще ти е слабичка. На първо време се сещам за тези, със сигурност има и много други варианти.
Следващо много важно нещо е да заложиш на терапиите, поне една в седмицата. Тук също изборът е голям :двустъпкова терапия на Афоджи, Клетката майка на Алфапарф,ампулите на Напура, Еластисайзър, протезирането на Ланза, ампулите на Лалга, Олаплекс и сигурно пак пропускам нещо. Също и някакъв хубав финиш трябва да си избереш. Против накъсване на косата ааз много харесвам серума на Oway, но цената му в момента е безумна, може някои от термините на Керастаз да си харесаш, също разнообразието от финиши е голямо. Успех!

# 407
Момичета, търся си бюджетна маска, която да е близка до Терапист, че имам за едно измиване още.
Хидратираща(според мен) имам на Керастаз Нутритив Маскинтенз, но косата ми е в пъти по-добре след Терапист. Плътна, подредена, гладка, много я харесвам. След Маскинтенз ми е някак по-вяла и разхвърчана

# 408
  • София
Момичета, някоя от вас ползвала ли е този продукт на Ланза:

Води се ежедневен измиващ крем. Аз си го представям като по-лека версия на шампоана от серията, който ми идва една идея по-силен, отколкото ми се иска. Така ли е?

Не мисля да си мия косата всеки ден, просто искам да си купя протеинов шампоан, който да не ми утежнява и да не ми премива косата.

Колебая се между този от снимката и Архитект на Керастаз. (Разликата в цените е почти 3 пъти Ланзата е по-скъп). Вие кое бихте взели?

# 409
  • Седмото небе
С две ръце препоръчвам тези две маски за съсипани коси:

За мен наистина преобразяват. Аз ще поддържам и двете налични, въпреки че реално вече нямам голяма нужда от тях. Но за моята коса имат уникално възстановяващо действие. Когато не ми се занимава(ше) особено много и искам(х) бърз и много ефектен резултат нанасям(х) някоя от тях след ДПШ на О’райт.

Той за съжаление свърши и май вместо да се чудя какъв друг да си купя-ще взема да подновя него... Ако все още се намира де...

# 410
* SUPERGIRL * - а твоята коса каква е суха/мазна/боядисвана..че си доволна от Лореал
Аз по препоръка ползвах Ш и М ...никакъв ефект над 2 месеца косата ми(суха, боядисвана)

# 411
  • Седмото небе
Моята коса е дълга до кръста вече,  в краищата е суха, ако съм я мила сутрин на 3я ден сутринта е вече омазнена в корените. Не съм се боядисвала (преди я правех с 4ка и нюанси) и постригвала повече от 6 месеца. Преса много рядко, но сешоар ползвам на всяко миене (веднъж на 3 дни, ако ще изкарам до 4, а това е по-рядко на последния съм със сух ш-н), задължително всеки път нанасям термозащита на влажна и полусуха коса, накрая при напълно суха завършвам с много малко някакво олио или серум за гладкост и блясък, цъфтежи в момента почти нямам. Имам сравнително гъста и плътна коса, която лесно се поддава на всякакъв стайлинг, но не го задържа, понеже пада сравнително тежко, особено къдрици нося точно половин ден дори и с лак. Когато съм ползвала тези маски (на моята коса имат сходен ефект), косъма става плътен, но не твърд, полиран и изгладен без никакъв фриз, съответно от там и заради самите продукти е с много блясък. Изобщо както казах наистина преобразяваха картинката. Лилавия ш-н обаче ми беше твърде “смачкващ”, омазняваше на следващия ден още и го махнах бързо. От серията на златната маска имам ш-на, но още не съм го ползвала, имам и балсама от серията, които е приличен, но нищо изключително. Дано съм те ориентирала.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 01:02 от * SUPERGIRL *

# 412
Аз също ползвам златната серия на лореал ( Ш, Б, М ).
Шампоана ми харесва как ухае и измива добре, но не омекотява косата ако това се търси ( протеинова серия ) . И балсамът става, но маската като че ли при мен не дава wow ефект.
 Косата ми е чуплива, средно гъста, небоядисана, в добро състояние.
С маската митик Ойл примерно получавам подредена, плътна и много бляскава коса, незнам заради многото силикони ли е така, но ми харесва повече .
 Различни коси, различни нужди ...

# 413
ПОМОЩ
Много е суха милата и с всеки хидратиращ продукт става все по зле.
Ти сама си отговаряш на въпроса.Според мен ти трябва протеин,но,търси продукти с "хидролизиран кератин".
Кератинът е протеин,но,неговата молекула е голяма и само затваря/обвива косъма,косата става суха и колосана,докато хидролизираният такъв, навлиза по-дълбоко и реконструира косъма.

Ани Банани Джойко Интензхидратор

Петя това не е шампоан,а измиващ балсам.Обикновено се препоръчва на хипер къдрави и сухи коси.Твоята най-вероятно не е такава,та ако е и с омазняващи се корени,забрави за продукта.

Момичета,нека не забравяме,че доста дами тук са около и под 30,с нетретирани/небоядисвани коси и продуктите,които някои от нас ползват,не са подходящи за тях,и обратното.
Повечето от нас се познаваме и знаем кой в каква възрастова група гравитира и до колко е третирана косата,но има дами,които са нови или с почти нетретирани коси,споделяйте тази информация,важно е.

Да ви кажа,получих преди няколко дни нощния серум на Керастаз.Хм,на първо четене,нищо особено.Сравнен с другия нощен,една идея по-добре,но,пак нищо особено.Почвам да си мисля,че тези продукти са предназначени за хипер избелени коси,много сухи и в трагично състояние,за да дадат някакъв ефект.Моята коса всички я знаят,ами не виждам нищо особено като ефект,освен аромата и лека хидратация,но толкова лека,че неопитен не би разбрал за какво иде реч.
За глезотия е ок,но ако някой разчита да му хидратира косата или да оправи поражения,пълен провал.Ако го видя на 50 и повече % намаление,бих го купила за да се поглезя,но на нормална цена,в никакъв случай.
Като се има предвид,че моята коса е балансирана и в добро състояние и серумът нищо допълнително не и дава...Към сряда чакам мострите на Ш и М,мина ми мерака и за тях,разочарована съм

# 414
  • Някъде там
Някой има ли отзиви за този оцветяващ балсам на Чи??
https://www.arlen.bg/productv/3584/otsvetyavasht-balsam-za-podda … minate-251ml.html
 Колебая се между него и маската на Вела 😳
И аз се колебая между чи и Вела, ще ми е интересно да прочета и да избера една от двете марки.
Косата ми е лилава и се колебая, lavander plum на чи е доста ненаситен и роуз блейд на Вела също.
А ако пробвам тъмно кафяв балсам какво би станало с цвета ми?

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 06:32 от Искрица

# 415
  • София
VanessaDE, благодаря много! Поръчвам Архитекта Wink

# 416
Искрице ,много ми харесва цвета ти ,недей да слагаш кафяво ,не мисля ,че вела или чи ще свършат работа ,аз се боядисвам 6 ца ,но като започне да пада цвета ,ползвам

В нюанс cool brown, пигментира доста и става сиво ,но когато исках и аз да стана лилава заглеждах тонерите тип леганза ,марион ,евтини ,но силно пигментирани,моята фризьорка ме предупреди да внимавам ,защото повечето  лилави  като се измиват оставят червен пигмент ,моля те сподели ако пробваш нещо.

# 417
Здравейте! Пробвах най-накрая мини комплекта на Керастаз за дълга коса. Шампоанът не ме впечатли особено,но маската е прекрасна и ще я купя в пълен размер.Термото също ми харесва. Ще изчакам отзиви за новата блондинска и ще преценявам с коя от сериите да се запася.
За протокола - косата ми е изрусена, в сравнително добро състояние,дълга до средата на гърба,но редичка и дължината не и личи. Чуплива е и изправям след всяко миене със сешоар. Преса ни ползвам.

И едно питане... Благодарение на мила съфорумка се сдобих с Олаплекс 2 ,но идея нямам как да го ползвам. Информацията, която намирам, е за ползване в последователност с останалите продукти.

# 418
Момичета,нека не забравяме,че доста дами тук са около и под 30,с нетретирани/небоядисвани коси и продуктите,които някои от нас ползват,не са подходящи за тях,и обратното.
Повечето от нас се познаваме и знаем кой в каква възрастова група гравитира и до колко е третирана косата,но има дами,които са нови или с почти нетретирани коси,споделяйте тази информация,важно е.

Да ви кажа,получих преди няколко дни нощния серум на Керастаз. ....
Като се има предвид,че моята коса е балансирана и в добро състояние и серумът нищо допълнително не и дава...Към сряда чакам мострите на Ш и М, мина ми мерака и за тях,разочарована съм
Много съм съгласна с изразеното мнение Flowers Bouquet

Vanessa за новия блондински ли е мнението ти ?  Шампоана който е в кутията ли чакаш мостра ?

# 419
VanessaDE, благодаря много! Поръчвам Архитекта Wink
Понеже споменаваш марката Ланза и търсиш протеинови шампоан, заглеждала ли си този от серията на Ланза с бял чай?
Аз много го харесвам, дава ми нужната доза протеин без да мибсплесква или втвърдява косата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт