Отговори
# 60
Blue, надяваш се на комични ситуации, но май няма да са от тези, които ни се иска на нас. Вероятно ще са трите А-та, но колко ще са комични.. В последно време Айфер е някак безлична личност в сериала и добре, че е Айдан, за да дърдорка нещо веселяшко. Тази жена е голяма. Тя е като доброто духче в сериала. От леееко гадна и инатлива "свекърва", стана добрата Фея 😏
Каква тайна може да разберем?
- Примерно, че бабата притежава целият каменен Мардин?
- че (ДАЙ БОЖЕ) Еда и Серкан са се сгодили до онзи фонтан 😏
- че Мардинската мандарина се е съюзила с "демона на звездичките"?
- Серкан да разбере, че Мардинска мандарина готви Еда за бъдеща булка на принца от май*а си Райна?
- че бащата на Пъръл е голям мафиот, който има зъб на Мандарината и иска да я съсипе, защото тя не иска неговата леблебия да се продава в Мардин? (проверявах за мандарините и видях, че там било меката на леблебията 😂)
И накрая ще излезе нещо съвсем различно, което е минало покрай тъча, а ние, вперили очи в Еда и Серкан, сме го пропуснали 😂

Аз съм съгласна направо на 26та серия да скачам 😂 25 ще бъде май тежка, особено за отбора от фенки на Серкан 😂 Предполагам как цяла серия нещо ще ги е стиснало за гърлото 😕

# 61
Рейтингът на Фокс за миналата седмица:

Снахата Flowers Hibiscus ... и после феновете си въобразявали ... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 62
  • Кърджали
Аз исках по другата тема да се включа, но се замотах...

Не би е проблема с актьорите в България. Имаме много добри. Проблема и финансов и може би в сценаристите. Там куцат нещата. Не се рискува да се направи нещо наистина добро - с добро финансиране, с добра идея.
Гледах първите сезони на Откраднат живот. Идеята им беше много добра. Но опиянявайки се от успеха си и с тези сто сезона историята се развод и, не остана нищо от първоначалната идея и започна на нищо да не прилича.
Дяволското гърло беше наистина добър проект. Историята беше интересна, начина на заснемане отличен, актьорите играха добре. Досега не бях гледала сериал български с такъв интерес. Говорят нещо за втори сезон - другаде, с нова история, но като че ли не ми се иска, не искам да се разочаровам.
Но сценаристите в България като че ли си имат един два любими мотива и се въртят около тях. И рядко се появява нещо интересно - или е сеир да става или да е мафиотско.
Актьори не ни липсват. Обожавам Христо Шопов, този човек има такъв тембър на гласа че мога да затворя очи и да го слушам лк слушам. И е много добър актьор.
Свежен Младенов също е отличен. Бойко Кръстанов. И други има, които сега не ми идват наум.

Най- обсъждана актриса и героиня и най-обсъждам сериал.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 12:06 от Aлекcандрa

# 63
Керем за Мелиса -"Ние с Ханде много я обичаме". Защо ли отговаря от името и на Ханде? Останалото е ясно и не се нуждае от превод. /извинявам се, че връщам темата към Мелиса; дано не се повтаря/

# 64
# 65
Някой безмълвно ли казва F*CK? 😂😂😂

# 66
Цитат
Керем за Мелиса -"Ние с Ханде много я обичаме". Защо ли отговаря от името и на Ханде? Останалото е ясно и не се нуждае от превод. /извинявам се, че връщам темата към Мелиса; дано не се повтаря/
Ясен и категоричен, когато няма нищо от това, за което го ръчкат. Blush Hands Plus1

# 67
  • Пришълец
И на мен много ми хареса изчерпателния коментар относно мисленето, поведението и отношенията между Ханде и Керем.
Кате (Katya_I), не за пръв път ми прави впечатление компетентността ти в областта на психологията.

Налбантова, мен пък този път ще ме стисне за гърлото не страданието на Серкан, а пълните със сълзи очи на Бамби докато е на свиждане... поне с такова усещане останах от фрага снощи.

# 68
# 69
Тъй като Бро е малко ангажирана, ще я заместя малко 😂

# 70
  • София
Revolving Hearts Привет, девочки! Revolving Hearts

Дойдох да ви пожелая весело посрещане, но няколко ваши коментара ме докоснаха и по-долу ще спомена кои. Simple Smile Но първо - да изпратим тази година подобаващо! Нека й благодарим за уроците, които ни даде. Аз не я определям като лоша, а като нужна и ценна - показа ни и ни научи на много. Нека я оставим зад гърба си, но не забравяме това, което сме научили през нея. Пожелавам този вирус да отслабне и не мори повече хора. Нека 2021 година донесе мир, спокойствие и щастие на всички ви! 🍀 Както и да сте избрали да празнувате довечера - позитивно да си изкарате! 🥳🤩🤗

Катя, страхотен пост! Съгласна съм с всяка дума. Много точно си предала и моите мисли, прочела си ги и си ги описала с най-подходящите думи. Simple Smile

Явно майката на Керем и Ханде са се сближили. Те познават ли се всъщност? Мислех, че родителите на Керем (и сестра му също) живеят в САЩ или в Канада. Нещо такова бях чела / чула. Simple Smile

Систър, хич не е безмълвно! Няма да коментирам. Само се усмихвам под мустак и се чудя дали Керем е скипнал последната тренировка за годината?? Надали. 😅

Относно Мелиса, там съм сигурна, че няма нищо. Получихме и много категоричен отговор по темата от Керем. Wink

На това видео забелязвам Анъл и Башак, Мелиса и Чаръ колко са си близки, как се прегръщат и т.н. Чудя се нашите защо не се отпускат да се държат така, нали са си близки приятели?! Единственото обяснение, което имам, е, че спазват дистанция, за да не провокират още слухове и коментари. Wink Линк към видеото > https://www.instagram.com/tv/CJdNQ5qJFg8/?igshid=ep20mvcklcia

И тук е моментът да благодаря на mi_si за всичко, което споделя с нас. Нейните постове винаги са с много актуална и интересна информация. На Алекс и Али за труда, вниманието и старанието да превеждат за нас в реално време и не само. На двете ни домакини Диди и Галка, които ни осигуряват това приказно място, където творим, разпускаме и споделяме мисли и чувства. И накрая, но не на последно място, благодаря на всички момичета в темата - както каза Патерина, ние сме приятелки макар и виртуални. Може не винаги да сме на едно мнение, но за мен е интересно да ви прочета, да разбера и други гледни точки, много често се замислям върху думите ви, приятно ми е да споделям време тук с вас и всеки ден научавам по нещо ново.

Много усмивки от мен за вас, момичета! Gift Heart

# 71
  • София
Интересно от Инстаграма...

"Всичко беше толкова спонтанно, толкова естествено, че на никой от нас двама не ни се стори странно, че изведнъж ръката ми беше в ръката му и че ще изглеждаме в очите като двама глупаци.“

# 72
Здравейтеее!
Изпуснала съм цяла тема, ама правих малко детокс и гледах филмчета да се подготвя за следващия натоварен месец.
Наваксах най-накрая. Много емоции имах, които да си излея тук, обаче повечето ги забравих. Само едно ще кажа тази Еда в 24-ти епизод въобще не ми харесваше. Много мразя детински истории, а аз обичам когато героите са прями и да си призная повече ме дразнеше и от Балджа. Няма да удостоя кобрата с внимание, тъй като мен лично не ме дразни, изгледала съм много сериали, а този "отрицателен" герой не ме дразни толкова, не й обръщам особено внимание.
Нямам търпение за Дубайския принц, аз както съм и фенка на Дубай ще ми бъде интересно. От фрага видях, че си увива пипалата около Еда, ама Серкан ще го сложи на мястото му. Grinning
Чакам преводчето на 25-ти епизод, от края на предния епизод така настръхнах, а знаех много добре какво ще стане. Бабането скоро ще гризне дръвцето.
И понеже ме знаете, че пиша хаотично ще мина въпроса за предложението на Серкан - ама така съм убедена, че ще му каже не и се дразня чак, защото прибягват към клиширани сцени от другите филми и сериали. Явно трябва да спра романтиката за извество време, та следващия път да бъда изненадана. Grinning

А сега искам да ви пожелая на всички една прекрасна нова година. Аз лично бях доволна как се стече за мен тази година, но за другите, които не е била толкова хубава и за всички като цяло - бъдете здрави, усмихвайте се повече, забавлявайте се на макс и не спирай да мечтае, колкото и детски да звучи, за мен човек без мечти не изживява напълна живота си. Simple Smile Целувки и весело посрещане от мен! Gift Heart

# 73
За добре дошла в темата. Blue ми прати снимка на втората част от онова самостоятелното интервю на Керем за мъжкото списание. Пускам му превод, защото знам че няма да го откажете.
Или не го искате...

Скрит текст:
Кога си казахте "Добре успях, вече ще мога да печеля пари от актьорството"?
Мисля че никога няма да мога да си кажа"Добре, успях" В LA бях като счетоводител толкова добре се бях научил да си правя сметката, а това е и изтощаващо. Мислите мк бяха заети с "ще успея ли и този месец да си платя сметките". Като ме избраха за Güneşi beklerken си казах "Добре, вече ще мога да се справям. Никога не съм хвърчал, не се промени начина ми на живот от тогава.

Какво може да ви развълнува в живота?
Това че не знаеш какво ще се случи при следващата стъпка. Живота на един актьор е малко несигурен. И аз съм го изживява това. "Ще се получи ли тази работа", "Ще спечеля ли от тази работа", задавал съм си и аз тези въпроси. Това може да доведе и до напрежение, тук има значение как гледаш на живота, но е имало моменти в които съм бил под стрес.

Обичате да пътувате. Като премине всичко това къде бихте искали да отидете?
Детството ми премина в Далечния изток. И там е много специално за мен. Като ида там се чувствам все едно се връщам вкъщи. Искам да отида в планината Немрут (не мк се рови как е на български), както и Южна Африка и Перу.

Обичате дългите пътувания. Каква музика слушате докато пътувате с БМВ
Избора ми на музика зависи от настроението ми, но много харесвам кънтри музиката.

Четирите определящи ценности на БМВ са водачество, независимост, вълнение и лусюкс. Кои от тях Ви привличат най-много.
Всички с изключение на лукс. Лусюксът за мен не значи нищо и ако мога да го сменя с друга дума бих казал - уважение. Преди да започна да работя с БМВ, това беше марка която харесвах. Това че държат на социалната отговорност и природата, са неща които са важни и за мен.
Знаете, че съобщиха наскоро че когато създават нови модели, ще наблягат на електроавтомобилите. Те бяха и създателите на първият електроавтомобил сред по-скъпите марки коли.

Управлявал ли сте електроавтомобил?
Карал съм хибридния модел на БМВ i8. Като погледнем в голям мащаб намирам електроавтомобилите за правилен избор. Освен на удоволствието трябва да наблегне на опазване на природата.

Знаехме колко те чувствителен по отношение насилието над жените, но не знаехме че сте също така загрижен и за природата.
Всеки който е интелиге тен и поне малко чете, не може да оста е безразличен. Ако светът се превърне в едно по-лошо място на никой няма да му хареса да живее тук. В крайна сметка всички си носим последствията.

Има ли неща, които правите за да опазват природата.
Гледам да стоя далеч от пластмасата, събирам разделно боклука, внимавам с използването на водата. Най стриктен съм по отношение изхвърлянето на боклука навън. Като видя изхвърлени фасове и в най-малката зеленина в града, го намирам за тъжно и изнервящо.

Вие сте против неравенството към жените, ще ни разкажете ли малко за това.
Може да не съм жена, но съм способен да изпитвам емпатия. Ако бх жена, само защото съм жена може  да получавам по-малко  заплащане, да съм евентуално жертва на насилие,, на нежелано отношение, да чувам обиди, а това е много тежко. Трябва да се борим за правата на жените не смо в определени дни, а през целия живот
В гимназията в Америка сте имал рок група, пеете ли?
Още се виждам с приятелите ми от гр. И двамата се занимават с музика.Аз все още свиря бас китара и укеле. Не намирам гласът си з достатъчно хубав за да пея, но под душа не мисля така разбира се.

Искате ли да играете в мюзикъл?
Ако се направи мюзикъла Красавицата и Звярът, бих искал да изиграя Гастон.

Каква е причината да не гледате нещата, в които играете?
В онзи момент си върша работата и след това не се гледам. Понякога ми е любопитно какво е направил режисьора и тогава гледам. Но гледам не от любопитство как съм играл аз, а какво е направил режисьора там.
.
По какъв начин обичате да работите?
Отношението е много важно в нашата работа. Актьорите с чувствителни хора. Колкото повече чувства успеят да изкарат и покажат, толкова по-успешни са, затова и при тях чувствата са на показ и открити. Това ги прави чувствителни и аз съм такъв. Режисьоът трябва да разбира това и да се отнася с разбиране към това. Алтан Дьонюез е такъв режисьор. Държи на чувството. Отношенията ни са основани на доверие.
Колкото един актьор е по-открит и естествен, толкова по-добре се получават нещата, важно е режисьорът да успява да го покаже.

Все още ли стоитв далеч от социалните мрежи?
Вече не,почнах да ги ползвам. Опитвам се да ги ползвам за да успея да изразя себе си и да помог а на хората, които искат да се чуе гласът им за социалните проблеми.

Какво тренирате?
От миналата година много харесах катерене то без въже "bouldering". Също така тренирам бокс  от 4 години и функционални тренировки.

Има ли роля, която бихте искал да изиграе те?
Много са. Още съм в началото на пътя.

Какъв стил на обличане предпочитате?
Най вече се обличам спортно. Но от време на време искам да съм и елегантен. Мисля че не мога да си подбира цветовете на дрехите. Предпочитам спортното облекло з д може ако свърша по-рано с работата да отида да потренирам.
Какви филми предпочитате?
Научна фантастика. Андрю Доминик и Пол
Томас Андерсен са сред любимите ми режисьори.

Здравейте, мили момичета, Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus в последния ден на 2020 година!

Чудесни постове от снощи и до момента, на които искам да акцентирам! Започвам с нашата прекрасна преводачка Александра, на която винаги искам да благодаря от все сърце! Занимавала съм се с преводи и знам колко тегава работа е. А, като имам предвид и сложния за научаване турски, съм още повече възхитена!

В интервюто на Керем забелязах следното:
"Обичате да пътувате. Като премине всичко това къде бихте искали да отидете?
Детството ми премина в Далечния изток. И там е много специално за мен. Като ида там се чувствам все едно се връщам вкъщи. Искам да отида в планината Немрут (не мк се рови как е на български), както и Южна Африка и Перу.

Бях публикувала тук интервюто на Ханде пред списание "Маг" и ето отговора ѝ на същия въпрос:
"Обичате и да пътувате. Кои бяха местата, които ви очароваха?
Аз съм предимно човек от Далечния изток. Влюбих се в природата на Убуд. Прага също ме впечатли, сякаш бях на картина и, разбира се, Ню Йорк.

Вече знаем къде ще пътуват след сериала Ханде и Керем! От няколко години пътуването е най-любимото ми хоби, защото съчетава в себе си обогатяването на възприятията ми за света, за културата, историята, географията, архитектурата, всички видове изкуства на страните и местата, които посещавам. Пожелавам си да можем отново да пътуваме, да се забавляваме спокойно, за да натрупаме прекрасни спомени, които да споделяме! За красивите статуи на планината Немрут научих от сериала "Дар" с Берен Саат за Нетфликс. В една от сцените героите бяха на планината Немрут. Божествено красиво е! Първоначално статуите там предизвикаха асоциация в мен с тези на Великденските острови. Огромни глави, изникнали сякаш от нищото! Ето едно кратко филмче на английски за планината Немрут. Приятна виртуална разходка!

https://www.youtube.com/watch?v=DM7bND_n2wY

Малко повече от Уикипедия за любознателните:
"Немрут или Нимрод (на турски: Nemrut Dağı; арм. Նեմրութ լեռ) е планина с височина 2134 метра, разположена в близост до върховете Анкар в Анатолия, на 60 km от Адъяман в Югоизточна Турция. Забележителна е с откритата при върха гробница, датираща от I век пр. Хр. Царят на Комагена Антиох I Теос, който управлява между 69 и 36 г. пр.н.е., построил своята гробница, заобиколена от статуи, високи 9 метра, изобразяващи както самия него, така и божества, въплътени в глава на орел или лъв. Главите на статуите са били отстранени от телата и разпръснати из местността. По следите, оставени по главите, се предполага, че те са отстранени умишлено по време на иконоборството. В култов надпис Антиох декларира, че е построил мястото за вековете и идните поколения като благодарност към боговете и своите предшественици.

Гробницата е била открита през 1881 година от немския инженер Карл Сестер. Негово дело са единствените направени до днес археологически разкопки.

През 1987 година планината Немрут е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО."

Когато гледах сериала, си заплюх тази планина за задължително посещение, но тази отвратителна корона ми обърка и провали всички мечти, свързани с пътуване!

Ханде е харесала не "парти плажовете на курорта Кута, а сърцето на островната култура – град Убуд" на остров Бали.
Предлагам ви една разходка до Убуд с този пътепис:
http://contrabond.com/bg/6-dni-v-surceto-na-bali/

Докато пътувате виртуално, ще се опитам да пиша и по другите теми, с които много ме впечатлихте, прекрасни момичета!

# 74
  • Пришълец
Бърборанке, не ни разчувствай така бе, момиче. Даа, настъпи времето за равносметка... Права си.На отиващата си година трябва да сме благодарни за ценните уроци, които ни даде. Колко малко му е нужно на човек, за да е щастлив - да е здрав, да води пълноценен начин на живот, да е спокоен и за близките си.

В нашето сериалче ме натъжаваше истински невъзможността на Айдан да излиза от дома си, ужасно е чувството да виждаш единият от родителите си в подобно положение, ужасно е, силно присърце я приех нейната история, защото и в семейството ми се случи нещо такова... И все пак надеждата крепи човека, не бива да се оставя на отчаянието.
Да, абсурдно е, но покрай една художествена измислица започнах да се усмихвам по-начесто и да се взема в ръце, покрай вас в темата пък се върнах към нормалното общуване.

Оставям и това.

Да преминеш честно

Дали ще се разделяш със година,
с човек, със дом, със минало, със рана,
погледай ги, благодари им тихо,
дари им свобода и продължавай.
Дали ще срещаш ангел или демон,
приятел, път, погром или победа,
обичай ги със цялата си смелост
и не забравяй - и със тях ще се разделяш.
След ден, след век, след няколко живота,
за ден, за век, завинаги най-често.
Най-важното и нечовешки сложно
е да преминеш по човешки честно.

Мария Лалева

Надали, изгуби се напоследък, очаквах да ни се похвалиш с успешна сесия Smile
Наваксваш и с епизодите, браво.

Общи условия

Активация на акаунт