Отговори
# 75
Скрит текст:
Бърборанке, не ни разчувствай така бе, момиче. Даа, настъпи времето за равносметка... Права си.На отиващата си година трябва да сме благодарни за ценните уроци, които ни даде. Колко малко му е нужно на човек, за да е щастлив - да е здрав, да води пълноценен начин на живот, да е спокоен и за близките си.

В нашето сериалче ме натъжаваше истински невъзможността на Айдан да излиза от дома си, ужасно е чувството да виждаш единият от родителите си в подобно положение, ужасно е, силно присърце я приех нейната история, защото и в семейството ми се случи нещо такова... И все пак надеждата крепи човека, не бива да се оставя на отчаянието.
Да, абсурдно е, но покрай една художествена измислица започнах да се усмихвам по-начесто и да се взема в ръце, покрай вас в темата пък се върнах към нормалното общуване.

Оставям и това.

Да преминеш честно

Дали ще се разделяш със година,
с човек, със дом, със минало, със рана,
погледай ги, благодари им тихо,
дари им свобода и продължавай.
Дали ще срещаш ангел или демон,
приятел, път, погром или победа,
обичай ги със цялата си смелост
и не забравяй - и със тях ще се разделяш.
След ден, след век, след няколко живота,
за ден, за век, завинаги най-често.
Най-важното и нечовешки сложно
е да преминеш по човешки честно.

Мария Лалева

Марги, нека винаги да имаш поводи да се усмихваш! Искам да те разведря с любимото ми стихотворение на Пабло Неруда:

Умира бавно този...
който не пътува,
който не чете
и не слуша музика,
който не открива
очарование в себе си.

Умира бавно този...
който разрушава
себелюбието си,
който отказва помощта,
който не търси разнообразие.

Умира бавно този...
който се превръща
в роб на навика,
минавайки всеки ден
по същите пътеки,
който не рискува
да се облече в различен цвят
и не разговаря с непознати.

Умира бавно този...
който бяга от страстта
и водовъртежа на чувствата,
които връщат блясъка в очите
и спасяват тъжните сърца.

Умира бавно този...
който не променя живота си,
когато е недоволен от работата
или любовта си,
който не рискува сигурността
за неизвестното,
за да преследва една мечта,
който не се решава поне веднъж в живота си
да избяга от мъдрите съвети.

Не умирай бавно... Живей днес!

Рискувай днес! Действай днес!

Не се оставяй да умираш бавно!

Не забравяй да бъдеш щастлив!

# 76
  • Пришълец
Благодаря за хубавите думи, Мире. Също и за стихотворението, обожавам поезията.Heart

А с това да усмихна и вас

# 77
Рейтингът на Фокс за миналата седмица:

Снахата Flowers Hibiscus ... и после феновете си въобразявали ... Stuck Out Tongue Winking Eye

Смях се с глас на мнението на една рускиня какво се е случило в Инста след коментара на майката на Керем - Чидем Бюрсин - целият фен клуб на ХанКер се втурнали да ѝ отговарят, изброявайки 123 450 най-добри качества на Ханде, че Керем е в надеждни ръце! Горката жена - сигурно още чете коментарите и не може да дойде на себе си!

Няма за какво, мила Марги!

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 16:08 от Mira07

# 78
Кой ли снима.. 🤩 И определено сме на голУ отдолУ 😂

И сторито:

# 79
И аз да ви пожелая още веднъж весело посрещане на 2021 година Heart
Желанието за новата година на феновете Grinning

# 80
  • София
Тази не съм я виждала, публикувана тук, затова я споделям:

# 81
  • Пришълец
О, ама тя тази е една от най-хубавите, не съм попадала на нея Heartbeat

Али, феновете са изобретателни Satisfied

# 82
Blue 🤗, благодаря мила, това за фона беше в кръга на майтапа в отговор на Бърборанка дето попита има ли някакви подробности покрай коментара на аннето.

Серенай наистина добре пее. И докато пееше се замислих....

Значи мисля си..., в моя телефон има 80% турски песни, 5% гръцки, 1% български и останалото английски. Не, че омаломожавам БГ музиката, но докато гледах Серенай и другите клипчета с Аслъ например, се питах, каква е причината БГ ТВ на не може да забавлява публката си? Имаме няколко предавания, дет лично аз следя и те са по различно време на годината, като Фермата, Игри на воля, Мастър чеф, Хелс китчен и музикалните предавания. Но за новогодишните празници нямаме нищо нищичко..... освен няколко филма които се повтарят от 20 год насам, като Сам в къщи например. Нямаме нови артисти, нямаме нови певци реализиращи се в БГ, нямаме филми и сериали като хората, направиха един как бешя ...някакъв 'живот" беше не си спомням името му, дет имаше хляб в него в първите 1-2 сезона и след като видяха, че върви добре така го разводниха, че вече за нищо не става.....
Загледахме "Братя" на втория еп го спряхме... бедни сме от към финанси за такива проекти или бедни от към артисти и таланти...къде сме? Едни и същи хора се въртят по всички канали, нищо ново, нищо което да ти грабне вниманието и да си кажеш, УОУ, ето това ще го следя! Понякога се ядосвам на самите себе си!

Извинявам се за излиянията 😂

Меги, право в десятката си с този коментар за тъжната истина за българското изкуство след промените. За съжаление, оправданието е - няма финансиране от бюджета, ниски доходи от авторски права за творците, мизерни заплати за артисти, оперни и оперетни певци, музиканти и всички останали в този сектор. Имам честта и удоволствието да познавам много от тях и знам, че имаха много основателни причини да заминат и да творят там, където са оценени по достойнство.

Тези, които останаха се опитват да творят, но нямат възможностите, които са подсигурени на колегите им зад граница. Трудно е да съвместяваш няколко професии, за да се издържаш и твориш.

Представете си само колко много изкуството би могло да помогне на бизнеса - туризъм и всички други сектори покрай него. Малък пример с планината Немрут. Колко хора са отишли да видят този феномен, ами новооткрития най-древен мегалит в света - Гьобекли тепе. Турците веднага го използваха в "Дар" и във "Вятърния". Какво би било, ако имахме сериали, които можем да продаваме в чужбина и по този начин да се финансира това изкуство и у нас! Тогава бихме използвали теми като Перперикон, Орфей, Спартак, нашите мегалити в Бегликташ, с. Татул, Копривщица, стария Пловдив, Арбанаси, Боженци, град Елена, Трявна и спирам, че ще трябва да изброявам до Нова Година. Толкова много история има, която може да се превърне в изкуство!

Първо държавата трябва да има правилната политика, цел и стратегия как да развива тази поизостанала област, за да можем да се насладим и на българско изкуство! Иначе ще продължава да властва чалгата!

Каквито властимащите, такава и държавата, за съжаление!

# 83
Здравейте, момичета и от мен в последния ден на годината!
Благодаря на Розичка и Галка за темите, на момичето, което е направило прекрасните колажи и снимки за темата!
На нашата "златна" Алекс за преводите на сцени, статии, фрагове! На всички момичета, които пишат редовно, понякога или рядко! На всички, които само четат, но са с нас всяка събота!

Ще повторя пожеланието на Керем за Новата година Бъдете всякакви, само не бъдете лоши!
Пожелавам ви нашето сериалче, да продължава да ни топли душичките!
Но най-вече ви пожелавам, някой да ви завива под одеялцето и до ви топли крачетата, така както Керем на Ханде!
Весело посрещане на Новата година!

# 84
  • София
Прекрасни, мили момичета! Flowers Hibiscus

В края на календарната 2020 година искам най-напред да благодаря на хората в темата, които през 2020 год. по един или друг начин са ме направили по-добра и по-щастлива!

Да благодаря на Диди и Галка, за това, че като домакини на темата за Керем Бурсин приеха с отворени обятия и сърца всички нас, за това, че в продължение на седем месеца бяха винаги в готовност за подготвянето на новата тема, за това, че ни подариха 25 пъти красив дом, пристан, място, където да споделяме нашите снимки, мисли, коментари!

Да благодаря на Алекс и Али, които станаха незаменими за нас с техния всеотдаен труд и желанието с което правят преводите за нас на интервюта, коментари, епизодите!

Да благодаря на всички пишещи в темата момичета, за всичко споделено в темата, за прекрасните анализи и разсъждения, за чудесните снимки и клипчета, за новините и информацията и най-вече за запазването на изключителната коректност и толерантност в нея!

2020 година беше различна, трудна и тревожна! 2020 година не беше годината, през коята успяхме да реализираме всичките си планове, вълнуващи пътешествия и да осъществим всичките си мечти! Но 2020 година беше годината, която ни научи да ценим всичко, което имаме!

Да изпратим подобаващо отиващата си 2020 година и да посрещнем с много вяра и много надежда 2021 година! Пожелавам на всички вас да бъдете винаги усмихнати, уважавани, успешни и удивителни! Здрави и обичани!

Наздраве от мен в Новогодишната нощ!

# 85
Ето я и цветна, от  фотосесията за списание HELLO, другите непубликувани щели да ги пуснат догодина Wink

Тази не съм я виждала, публикувана тук, затова я споделям:

# 86
  • Кърджали
https://twitter.com/mfyapimtv/status/1344648845918138368?s=09

Посрещнете новата 2021ва година с усмивки, със надежда и с топлина в сърцата! Бъдете здрави, бъдете усмихнати. И понеже много ми хареса, ще повторя и аз пожеланието на Керем Бъдете всякакви само лоши не бъдете!
Аз съм готова с готвенето, остана само едно нещо, но щерката щяла да го сготви, така че се отдава на почивка.

# 87
Wink

Сърбите вкараха Бамби в тренда Gift Heart

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 16:37 от mi_si

# 88
Скрит текст:
Добър ден в последния ден на една трудна година, момичета! Hug
Благодарности за новата тема Flowers Hibiscus
Прочетох много интересни постове, видях прекрасни снимки, ценни преводи и информация.
Ще кажа нещичко по интервюто на двамата ни симпатяги, за фрагмана - само това, че като че ли вече не ни дава наклон на очакванията, позабърква ни като в лабиринт (което за мен е по-добре).
И така за интервюто. Започвам от детството на двамата. Ханде е израсла в "един малък собствен свят", Керем - в един глобален свят на много и различни места, с много и различни хора. Това няма как да не повлияе и на светогледите и нагласите им, макар че и двамата са имали подкрепата на семействата си. От тук аз забелязвам една свръх амбиция у Керем (да се докаже и в Америка, да се бори за каузи, които имат световно значение, като справедливост и феминизъм, например) и една много по-спокойна и умерена Ханде, на която всичко й доставя удоволствие извън работата (обича природата, да си играе с кучетата си, да разговаря с цветята, да се радва на племенницата си). Някой би казал, че разликата между тях произлиза от разликата между мъжко и женско мислене, ама аз съм много против да се дели мисленето по полов признак. Мисленето се формира, то не е наследствено и се формира в конкретна социална среда. А дали тези различия са минус в отношенията им? Не мисля, защото човек има необходимост да погледне на хората, с които общува, както през идеи, така и през прозорчето на индивидуалното сетиво. Важното при тях е, че и двамата ценят естествеността  и се вглеждат в себе си, обичат самотата, при която "да поговорят със себе си" (рядко някой ще си признае, че  бързите решения и бързата им смяна е лоша черта на характера му - Керем).
Сега за работата им. Нямат идоли и ролеви модели, но умеят да се учат от другите. В конкретния случай (за сериала) от интервюто аз разбирам, че водещият в тандема все пак е Керем. Но и той много е научил, не само от учителите си, а и благодарение на наблюдателността му в различни жизнени ситуации (примерът с учителя, подреждащ столовете след учениците си). Впечатляващи са мислите му за необходимостта от хармония в екипната работа, за изграждането на доверие един в друг - той просто е наясно, че в екипната работа няма началници и подчинени, има различни личности, които са незаменими. Керем води, обаче води с уважение към качествата на Ханде, а и на другите. Комедията е забавление и той увлича всички в него и на екрана, и зад кадър. Той внася в образа на Робот Болат качества и особености, за него е важна близостта и разбирането в отношенията, за да излезе тя и на екрана. И тук откривам разлики с Ханде. Според нея играта създава усещането , "че са създадени един за друг", според Керем - редът е обратен (отношенията предхождат играта - затова е и толкова важна първата им среща и подготовката за ролите, за което подробно говори). Ханде е научила от Еда, че самата тя е весела, енергична, да показва чувствата си и Еда е станала част от нея. При Керем редът отново е друг - той внася себе си в образа на Серкан. Ей затова, според мен, е много трудно да разграничим роля и действителност в отношенията им.
И накрая за личните им отношения. Че се ценят и подкрепят - в това спор няма помоему, а то е много важно. Хубавото е, че и двамата нямат лековато отношения към връзките си (въпреки неудачите в известни нам връзки) и имат за пример любовта в семействата си. Ханде обаче е интровертен тип личност, преживява скрито нещата, които я вълнуват, въздържана е към новите хора (и за Керем е подпитвала Smiley). Обаче, когато обича, любовта й е "преливаща" и "не може да я скрие" - е това не може да се изиграе, та ако ще всичките методики на актьорска игра да си овладял. И точно това струи от очите й и цялото й лице. Керем е екстроверт, активен е, търси и сам формира мнение за Ханде (тук имам предвид не само, че е търсил да я опознае в подготовката за сериала, а и едно предишно интервю, в което говореше, че е изненадан от нея в положителен смисъл). Заявява, че не е срещал жена, за която да каже: "Да, тя е жената, за която ще се оженя" и аз му вярвам. Щото влюбването още не е голямата любов, която очаква по признанието му. То си иска време. Ама факта, че предвижда деца на 35 годишна възраст (сега е на 33 Blush),  означава, че има нещо, което преживява и то е красиво. А и човек от нищо не говори, че душата се отразява във външността и добротата прави човек по-красив. Той е добър и грижовен, и умее да ги разпознава тези ... души. Така че бъдещето иде. Търпение. Blush
Е, опънах цял чаршаф. Дано не разваля предпразничното настроение на някого. Simple Smile
Желая на всички нова, по-добра година - по-здрава и по-свободна! Flowers Four Leaf Clover

Кате, винаги чета постовете ти с голямо удоволствие! Обожавам общуването с ерудирани хора, от които мога да попивам знания!

Приятелите са безценен дар! Особено тези, с които можеш да споделяш общи интереси!

Весело посрещане на Новата Година, мили виртуални приятелки! Обичам ви и ви пожелавам от все сърце много здраве, любов, радост, щастие и да сбъднете всичките си прекрасни мечти!

https://www.youtube.com/watch?v=3Uo0JAUWijM

# 89
Весело посрещане и от мен, и нека 2021 Ви поднесе много приятни моменти и поводи за радост, веселие и усмивки. Желая ви от сърце много здраве, късмет и успехи!  Hug

Да си изкарате довечера супер яко! Wink

П.С. Може да се засечем на „Гласът”. Заредила съм 2 телефона, слушалки и зарядно, да не се набивам на очи пред гостите Wink

Общи условия

Активация на акаунт