Отговори
# 240
  • София
Harika!!! 😍😍😍 Докато гледах, очите ми се напълниха със сълзи... от щастие, от вълнение. Такова нещо рядко ми се случва. И ще споделя нещо с вас, което си мисля от известно време. Гледала съм много филми и сериали. Киноман съм. Работата ми е свързана с продуциране на филми и реклами. Така че донякъде е и професионално изкривяване. Но четеното на книги, киното и качествените сериали ме обогатяват и вдъхновяват. Защо ви пиша всичко това?! Защото... не мога да се сетя за друга екранна двойка, която да ме е впечатлявала така. Любовната им история не е нито уникална, нито кой знае какво. Коментирали сме много пъти, че е клиширан сценарий. Но какво от това? “Не е важно дали е клише историята, а как е разказана.” Нали така?! Wink Мисълта ми е друга обаче. Нито любовната им история е най-епичната, нито сериалът е най-великият на света. Но тези двамата, тяхната химия на екрана, актьорската игра на Ханде и Керем, те правят този сериал уникален и тази дизи двойка неповторима. Не съм срещала такъв заряд във филмова двойка досега. То не са погледи, нежни докосвания, дори не трябва да говорят, да се целуват или нещо друго. Само като се погледнат и ми пълнят душата и сърцето с топли чувства. Не мисля, че и занапред ще се появи друга двойка, която да ги измести от първото място за мен. Много високо вдигнаха летвата просто. Прекалено високо. Обичам ги и им благодаря. Те направиха моята 2020! Съвсем сериозно го казвам. ❤

# 241
Harika!!! 😍😍😍 Докато гледах, очите ми се напълниха със сълзи... от щастие, от вълнение. Такова нещо рядко ми се случва. И ще споделя нещо с вас, което си мисля от известно време. Гледала съм много филми и сериали. Киноман съм. Работата ми е свързана с продуциране на филми и реклами. Така че донякъде е и професионално изкривяване. Но четеното на книги, киното и качествените сериали ме обогатяват и вдъхновяват. Защо ви пиша всичко това?! Защото... не мога да се сетя за друга екранна двойка, която да ме е впечатлявала така. Любовната им история не е нито уникална, нито кой знае какво. Коментирали сме много пъти, че е клиширан сценарий. Но какво от това? “Не е важно дали е клише историята, а как е разказана.” Нали така?! Wink Мисълта ми е друга обаче. Нито любовната им история е най-епичната, нито сериалът е най-великият на света. Но тези двамата, тяхната химия на екрана, актьорската игра на Ханде и Керем, те правят този сериал уникален и тази дизи двойка неповторима. Не съм срещала такъв заряд във филмова двойка досега. То не са погледи, нежни докосвания, дори не трябва да говорят, да се целуват или нещо друго. Само като се погледнат и ми пълнят душата и сърцето с топли чувства. Не мисля, че и занапред ще се появи друга двойка, която да ги измести от първото място за мен. Много високо вдигнаха летвата просто. Прекалено високо. Обичам ги и им благодаря. Те направиха моята 2020! Съвсем сериозно го казвам. ❤

Бърборанке, миличка, написала си, както почти винаги, моите мисли и чувства! Точно Ханде и Керем, "Почукай на вратата ми" и вие, тук във форума, направихте 2020 година въпреки целия ужас, красива! Много благодаря на всички момичета, на Диди и на Галка, на Алекс и Али, които украсяват темата с преводи, разкошни анализи, поезия, музика, красиви снимки и много информация! Прекрасни сте и много ви обичам!

Злати, видеото е страхотно! Благодаря ти за спомените от нежността между тези невероятни Еда и Серкан, Ханде и Керем!

# 242
  • Пришълец
Ръцете в джобовете Sweat Smile

Гадаем си като и много други. Може би феновете са сигурни в онова, което дори главните заподозрени все още не са Joy Какво да се прави, все ни се привиждат разни многозначителни сигнали.
Времето ще покаже...
Напълно съм съгласна обаче с думите на
 БлагаВест: ”Човек се променя и това, което е смятал, че няма никога да направи, го прави най-неочаквано дори за самия себе си.” Всичко тече, всичко се променя- включително и ние, хората.
С други двойки не сравнявам. Липсват ми достатъчно наблюдения. Онова, което съм забелязала е, че всяка втора сериална двойка я набеждават в ашк извън снимачната площадка. Търсят сензацията явно 33uu

Бърборанке, съгласна съм с казаното от теб и особено тази част
”Не е важно дали е клише историята, а как е разказана.” Точно така. Важно е как е разказана. И от кого. Wink
Керем и Ханде са ми впечатляваща двойка, заради химията помежду им, заради това, че така се сляха с персонажите си, че в Ханде през цялото време виждам Еда. Каквито са в сериала, същите и в реала. Тембър, погледи, очарователни усмивки. Ох, не бях такъв човек. Flushed Joy

# 243
# 244
Забелязах, че Ханде много често използва #partnerincrime, когато става въпрос за Керем.

Ето значението:

Диде, Керем пак сигурно е ходил да спортува. Страшно дисциплинаран по отношение на спорта е! За това качество му се възхищавам! Аз все си търся оправдания! Искам да бъда като него през 2021 година!

# 245
  • In the light side of the Moon!
Здравейте и за много години!

До колкото разбрах емокинки за епизода няма да пускат

MF YAPIM
@mfyapimtv

Emoji yok bu hafta, sürpriz olsun...  🎈

# 246
  • Кърджали
То след 2 фраг и озет не виждам смисъл от емотикони.

# 247
Ех, младост. Развят перчем, китара, разгърден.

# 248
https://www.instagram.com/tv/CI5b_zkjd3i/?igshid=1c29xal9fjvt8
Колкото пъти да гледам този момент все се вълнувам като ученичка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 249
Ех, младост. Развят перчем, китара, разгърден.

В този случай развеят перука....

# 250
  • София
Тове е ново   

# 251
  • София
Момичета, изгледах 24-ти епизод с превод и мнението ми се затвърди. Мютиш! Много ми хареса. Липсваше ми тази близост между Серкан и Еда. Да говорят спокойно, без да се заяждат и инатят. Еда малко ме ядосва, защото не разбирам това нейното “объркана съм”. От какво е объркана?? Обича ли го или не го обича този мъж в крайна сметка?! Той се държи прекрасно с нея. Всички забелязват промяната му. И тя е трайна, защото той я иска. Не се променя насила заради Еда, а в следствие на връзката си с Еда и влиянието, което любовта към нея му оказва. Имаше няколко много приятно-комични моменти. Които идваха съвсем на място и без да бъдат преувеличени. Семиха много ме дразни обаче. Като намалиха екранното време на Балджа, почти забравих за нея. Доволна съм за което. Бабичката няколко пъти повтори, че е за няколко седмици и не смята да се застоява. Ами дано! Нямам търпение за принца. И Балджа, която ще осъзнае, че той е нейното Се ве Бе. 😅 Само не ми се гледа тъжен Серкан. Дано епизодът не е чок драматичен и са ни подвели с фрага. Надявам се и Еда да ни изненада приятно с решението си относно шантажа на Семиха и с това какъв отговор ще даде на Серкан.

Сега... искам да зачекна нещо, което Керем беше споделил в интервюто относно образите на Еда и Серкан. Не съм съгласна, че тази история е за Еда, според мен историята е за любовта между двама души. Между Серкан и Еда. И двата персонажа са еднакво важни в тази история. Засега ги разгръщат много добре и по равно. Освен това на мен лично Серкан ми е доста по-любим и интересен образ от този на Еда. Обичам Еда, харесвам я и много често я защитавам, но Серкан е този, който израстна страшно много от началото на сериала досега. Промени се към добро и то не само към Еда, а към всички. Серкан е по-зрял и уравновесен. А и винаги съм имала слабост към мъже, които обичат така категорично и всеотдайно. Да, и той не е безгрешен. Но нима има безгрешни хора? Ето защо се надявам тепърва да видим развитието на Еда. Сега е нейн ред да порасне, да осмисли поведението си, да се научи да цени Серкан и да му го показва. Също така се надявам да започне да се бори за любовта им и най-после да му каже “сени севийорум”. Много мъчно ми стана за него, когато в последния епизод й каза, че може би той се е объркал и не я разбира от самото начало, че за нея е най-лесно да се откаже от него, че му е омръзнало да се бори за човек, който не е сигурен в чувствата си, и я оставя да прави каквото си иска. Не знам. Какво повече трябва да направи той, за да му прости тя и да се съберат?! Според мен на Нова година беше готова за тази крачка и, ако не беше дошла полицията, щяхме да имаме сдобряване. И все пак ми липсва тази увереност у Еда, че той е нейната голяма любов, правилният за нея човек, този, с когото иска да изживее живота си. Иска ми се да го усетим, Серкан да го усети и да го чуе. Живея за този ден (епизод).

Хайде, момичета, спирам дотук и ще се срещнем утре. Знаете часа и мястото. Знаете повода. Пригответе си кърпички все пак. Въпреки че вярвам, пак ще ни метнат и няма да гледаме драма. Чарът на този сериал е в тънкия хумор и вярвам, ще си го запазим. Така че повече от 10-20 минути драма няма да имаме. Камо ли тежка. Wink

# 252
  • София
Привет момичета! Flowers Hibiscus

Вече е време за сън, посрещнахме Новата 2021 година с надежди и вяра, да е по-добра, по-успешна, по-свободна, по-щастлива!

Оставям в скрит текст моите поредни среднощни размисли на тема "клишетата"! И не гледайте на хора, които освен одобрителни, положителни и възхваляващи, пишат и отрицателни и негативни коментари и анализи, с неприязън! Често такива хора са реалисти и големи оптимисти!  Sunglasses

Скрит текст:
През последните дни отново в нашата любима тема се възобнови обсъждането на термина клише и има ли то място в нашия сериал, както и личното отношение на всяка една от пишещите към него, клишето! Цитира се многократно в различни постове и сентенцията ”Не е важно дали е клише историята, а как е разказана.” Думата сентенция означава кратко изречение с поучителен характер, а когато някой реши да поучава някой друг, то това принципно трябва да става само чрез аргументи и факти, за да се изведе логическото заключение, че този който използва сентенцията е прав!

Клишета (както вече съм писала) използваме всички ние, както в ежедневната си реч, така и при изпълнение на служебните си задължения. За всички литературни произведения, в това число и в сценариите на филми и сериали обаче, клишетата се въприемат като нещо негативно, принизяващо стойността на произведението, защото стойността на всяко литературно произведение се определя от автентичното, новаторството и оригиналността на творбата! И ако сключеният между Серкан и Еда още в еп. 2 договор, както и факта, че те се влюбиха един в друг независимо и въпреки договора, сами по себе си също са клишета, никой в темата, включително и аз не сме негодували срещу тези клишета! Защото тук е в сила сентенцията, че тези клишета бяха разказани, показани и поднесени по един превъзходен начин! Тези клишета, които използвам като пример са именно клишетата, които ни правят такива, каквито сме тук в тази тема, вече 25-а поред, активно пишещи, коментиращи, влюбени в героите Еда Йълдъз и Серкан Болат! Защото благодарение на актьорите и екипа сценаристи историята ни беше разкрита по един своеобразен, нестандартен и оригинален начин! Проследявайки оригиналните и автентични моменти, сцени и диалози в епизодите, излъчени до сега е напълно естествено (поне за мен) сред нас да има момичета, които изказват недоволство, негодувание и емоции срещу зачестилите клишета в последните 2-3 епизода!

Аргументите за моето недоволство, споделяно понякога в темата са:

1) „Не е важно дали е клише историята, а как е разказана“, казвате вие и аз съм съгласна с вас, защото клишетата от последните епизоди са лошо разказани, показани, поднесени! Някои от тях стоят неестествено на фона на последователните и логични действия като цяло в сериала, някои от тях са неприятни и дразнещи, напр.: 1) Появата на Балджа през нощта в дома на Серкан, свалената и подхвърлена обица; 2) Имитацията на обир в дома на Балджа със съборените на масата свещи и счупената чаша; 3) Поведението на г-жа Семиха в напълно непознат чужд офис и др. (не намирам за нужно да изреждам всички, коментирани са в темата);

2) За сценариите клишетата се въприемат като негатив и аз като фен на този сериал имам правото да се притеснявам, да се тревожа и да споделям в този форум чувствата си, емоциите си, подкрепени с аргументи! Защото тенденцията на увеличава броя на недобре поднесени и разказани клишета в сериала може да подронят имиджа му, да доведат до понижаване на  рейтингите му, да станат причина за загуба на фенове! А нито аз, нито вие искаме това, нали?

Опитвам се да гледам с голяма доза оптимизъм за следващите епизоди, опитвам се оправдая някои лоша разказани клишета със смяната на екипа сценаристи, опитвам се да гледам с розовите очила, които имам специално за сериала "Почукай на вратата ми"! Защото актьори като Ханде Ерчел и Керем Бурсин заслужават сценарии като в първите двадесетина епизода!

Спокойни сънища на всички пъстри, шарени, цветни момичета в темата! Днес е нашият ден! Gift Heart

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 01:45 от nrgmama

# 253
Здравейте, мили момичета,
Честита Нова Година и за много години и от мен! 🍾🥂🥳 Пожелавам ви една много щастлива, успешна, вълнуваща и изненадваща 2021 година. Нека тя да е изпълнена с мечти, предизвикателства и приключения.
Благодаря ви за тези вълшебни месеци във форума и за всичко споделено било то снимки, анализи, клипове, преводи, емоции, настроение, хумор и прочие ❤❤❤. Нашето съвместно приключение с форума и сериала ми напомни за един любим цитат от Халил Джубран: “ Само когато даваш нещо от себе си ти наистина даваш”.
Диди, хиляди благодарности за поредната красива нова тема и за невероятните усилия винаги да ни предлагаш уютна и естетична тема. 🌹
Алекс и Ali, хиляди благодарности за преводите и за неуморния ви труд. 🌸🌺
Katya_I, страхотен пост и много точни наблюдения за характерите на Ханде и Керем. 🌼
Изпълнението на Керем в Гласът на Турция беше доста прилично и е много смело да се пробва да пее в музикален формат. Аз съм свикнала да слушам тази песен в изпълнение на Майкъл Бъбле, който е любимият певец на майка ми. И всяка Коледа, музикалният ни фон е винаги неговия албум Christmas. Ханде пък беше невероятно стилна в този червен костюм на Alexander McQueen. Жалко, че в сериала понякога е облечена като чувал...
Eли-mama, Nalbantova, blue, съгласна съм, че напоследък доста огелпиха, както казваше баба ми на родопски диалект, женските образи в сериала. Еда и Айфер от силни и независими жени се превърнаха в лесна плячка за бабата. Дано следващият епизод ни опровергае и наистина да има някакъв неочакван обрат или изненада. Надявам се епизодът да е добър както и рейтингът при липсата на конкуренция, защото от 9 януари Сървайвър се завръща по ТV8 и ще бъде със знаменитости... Като гледах автобиографиите на новите сценаристи, които са работили по Горчиво и сладко, Сезонът на черешите, Запленяваща сърцето и т.н. дано поне внимателно да са анализирали героите и сюжетните линии. Някои странични сюжетни линии са все още недовършени като дарението на Серкан за сиропиталището, проекта за голф игрище, докторската къща и т.н.. Дано да им дадат някакъв завършек.
nrgmama, напълно споделям мнението ти за клишетата. Много е важно как са разказани и интерпретирани. Проблемът  наистина е, че новите герои с техните действия и постъпки не изглеждат като естествени за сериала. Балджа и Сузи са точно като някаква кръпка, а Балджа е патетична както казват на английски.
Споделям още една нова реклама на сериала за испанския канал Divinity:
https://www.instagram.com/p/CJg4CqMIIrv/?igshid=14f2fgzjivinz
Много е странно да слушаш Еда и Серкан с дублаж... Песента използвана за фон е I believe in you на Майкъл Бъбле 🙂.
Тази снимки май са нови:  

Това пък ме разсмя. Поне с Aynen Aynen, Керем може да казва fuck и fucking на поразия.
https://twitter.com/keremvibes/status/1344808692802314240?s=21
Относно бг телевизионната продукция, Алекс правилно посочи, че имаме много добри и талантливи актьори, но ТВ сценариите куцат и според мен бюджетите са крайно недостатъчни. На мен освен Дяволското гърло, който беше много изпипан откъм режисура и саундтрак, много ми хареса и сериалът на БНТ, Денят на бащата със Захари Бахаров и Весела Бабинова. Захари беше невероятен и кастът като цяло, музиката на Стефан Вълдобрев, историята беше силна и мен поне много ме докосна. Иначе много обичам проекта Поетите Live също със Захари, Иван Бърнев, Теодора Духовникова, Бойко Кръстанов, Юлиан Вергов, Владимир Пенев и др. На 21 декември имаха много хубав live online за Коледа. Честно казано, някои театрални постановки също са на невероятно ниво.
За лека нощ споделям едно видео с певеца Мика от новогодишната музикална програма на френската обществена ТВ France 2 с фойерверки от двореца Версай:

Инстаграм на Мика:
https://www.instagram.com/tv/CJeuoIdFU17/?igshid=j2oopbwglapm
Сладки сънища.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 02:32 от druon77

# 254
Мисля, че поведението на някои фенове към Керем и Ханде започва да прилича на поведението на папараците- груба намеса   в личното пространство. Защо Ханде изтрила сторитата-защото така е искала,къде гледал Керем по време на предаването, режисирано ли е или не, няма значение, ефектът е постигнат.
Това, което гледаме в сериала,е историята на Еда и Серкан, пресъздадена от двама великолепни професионалисти, всичко останало са фенски фантасмагории в стил Балджа.

Общи условия

Активация на акаунт